9.2 C
Bistrița
marți, martie 21, 2023

Telciu decide săptămâna viitoare dacă se leapădă sau nu la Aquabis. „Nota” de plată ar putea trece de 10 milioane de lei

Săptămâna viitoare, consiliul local al comunei Telciu va decide dacă va părăsi ADI Apă-Canal și se „leapădă” sau nu de Aquabis. Dacă va face această mișcare va trebui să pună pe masă peste 10 milioane de lei, reprezentând investițiile pe care Aquabis le-ar fi făcut în zonă.

Scandalul apei de la Telciu va fi tranșat săptămâna viitoare de consilierii locali ai comunei. Aceștia vor vota dacă comuna rămâne sau nu în ADI Apă-Canal. Dacă vor decide să rămână în ADI Apă Canal, cei peste 1.000 de locuitori ai comunei care refuză să semneze un contract cu Aquabis vor fi nevoiți să o facă.

Dacă vor decide să plece din această Asociație de Dezvoltare Intercomunitară vor fi nevoiți să pună pe masă peste 10 milioane de lei, reprezentând investițiile făcute de Aquabis în zonă, în rețelele de apă și canalizare.

„În afară de localitatea Telciu, peste tot unde s-au făcut lucrări și s-au făcut branșamente, s-au încheiat și contracte. Am avut grijă, am aplicat legea acolo unde nu s-a dorit. Cei care nu se branșează riscă amenzi între 2.000 și 4.000 date de Garda de Mediu.  La Telciu așteptăm săptămâna viitoare ședința de Consiliu Local, când vor decide dacă vor rămâne sau nu în ADI Apă Canal. Li s-a explicat la o ședință la Consiliul Județean, clar, care sunt consecințele, că vor suporta cheltuielile de până acum și li s-a dat tema respectivă de gândire”, a explicat, într-o conferință de presă, Ion Șandru, directorul Aquabis.

De la protestele care au făcut înconjurul țării nimeni n-a mai venit să încheie contracte cu Aquabis. În momentul de față au fost încheiate doar 310 contracte din 1170 câte ar trebui.

Mai multe despre problemele de la Telciu puteți citi mai jos:

AQUABIS, despre starea conflictuală din Telciu: Facem apel la bună credință și la respectarea prevederilor legale!

VIDEO: Șeful Aquabis, cât pe ce să fie linșat azi, la Telciu! 800 de familii ”fură apă”, dar nici nu vor să lase angajații să facă verificările necesare

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...

Ofertă specială de primăvară la MATEROM AUTOMOTIVE: – 8% avantaj client la Accesoriile selectate Mercedes-Benz

Întâmpină primăvara cu stil. Acum cu 8% avantaj client, la MATEROM AUTOMOTIVE: Primăvara este aici, iar asta...