13 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

Tichete sociale, de 500 de lei, pentru preșcolarii și elevii defavorizați

Guvernul, prin fonduri europene, vrea să suțină preșcolarii și elevii care provin din familii cu venituri mici. Astfel, se vor acorda tichete sociale în valoare de 500 de lei. Acestea vor putea fi folosite pentru achiziționarea de rechizite și haine. AFLĂ detalii:

Elevii și preșcolarii care provin din familii cu venituri mici vor beneficia de un ajutor.

Conform OUG 133/2020, publicată în Monitorul Oficial în 12 August 2020, aceștia vor primi tichete sociale în valoare de 500 de lei.

”Elevii defavorizați din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial vor primi tichete sociale pe suport electronic în valoare de 500 de lei, din fonduri externe nerambursabile, pentru a-şi achiziţiona rechizite şi haine. Programul va fi gestionat de Ministerul Fondurilor Europene și se va implementa prin intermediul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.” anunță Instituția Prefectului.

Tichetele se vor acorda pe baza unei liste întocmite de administrațiile locale și transmise Prefcturii. Astfel, din fiecare comună se vor comunica preșcolarii și elevii din ciclul primar și gimnazial care se încadrează în condițiile acordării acestui ajutor.

”Conform O.U.G. nr. 133/2020, tichetele se vor acorda pentru un an școlar, preșcolarilor proveniți din familii în care venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură și elevilor proveniți din familii în care venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară” explică autoritățile condițiile acordării acestui ajutor.

Procedura efectivă de distribuire a tichetelor va fi stabilită prin ordin de ministru, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței.

În conformitate cu prevederile ordonanței, la nivelul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud se va emite în perioada imediat următoare ordinul pentru constituirea Grupului de lucru pentru derularea S.N.S.E.D (Schemei naţionale de sprijin pentru elevii cei mai defavorizaţi din cadrul P.O.A.D.) din care vor face parte reprezentanţii Instituţiei Prefectului, ai Consiliului Judeţean prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, ai Inspectoratului Școlar Județean, ai altor instituţii publice şi ai organizaţiilor fără scop lucrativ interesate, potrivit domeniului de competenţă specific” subliniază reprezentanții Instituției Prefectului.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?