9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Tiha Bârgăului, CODAȘĂ la vaccinare! Braniștea – la polul opus!

Campaniile de vacinare continuă! Peste 50.000 de bistrițeni au fost imunizați, până acum. În ceea ce privește interesul pentru vaccinare, Tiha Bârgăului e codașă, iar Braniștea e la polul opus.

În cadrul unei ședințe de Colegiu Prefectural s-a discutat despre situația vaccinărilor în județ.

Cele mai mari succese au fost campaniile atipice.

Un mare succes am avut și cu campaniile pe sate. Când s-a mers acolo pentru vaccinarea persoanelor. Au un mai mare succes decât să vină lumea la centrele de vaccinare” a subliniat șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

Astfel, în funcție de interesul din zonele rurale s-a putut face și un clasament.

Cel mai bine a mers campania la Braniștea. Acolo se datorează și echipei mobile, și campaniei de vaccinare la sat. Totuși, marele merit e al medicului de familie. Și la Lechința a fost foarte bine. Cel mai slab e la Tiha Bârgăului. Acolo, din peste 6.000 de locuitori am vaccinat 25. Au și centrul de vaccinare la Tureac, am lăsat și timp să anunțe și preotul în biserică, și autoritățile, dar nu s-a făcut mare lucru. Și nu e normal. Foarte slabă e vaccinarea și la Parva și Rebra” a mai spus Anca Andrițoiu.

Conform șefei DSP BN, 400 de copii au fost vaccinați anti-COVID.

Campaniile de vaccinare vor continua.

Chiar dacă acum avem foarte puține cazuri și incidența e mică, ACUM e momentul să ne vaccinăm. Mulți nu înțeleg asta. Acum te pregătești pentru ceea ce va urma!” a mai spus șefa DSP BN.

Prefectul Stelian Dolha a suibliniat faptul că noua tulpină indiană a coronavirusului, care deja face ravagii în alte zone ale europei, va constitui VALUL PATRU.

E necesar să ne vaccinăm. CĂ acest val va veni, iar cei ce sunt vaccinați nu-i vor putea proteja la nesfârșit pe cei ce NU sunt vaccinați” a suliniat Stelian Dolha.

Până la această oră, la nivelul județului nostru au fost imunizate, cu ambele doze- 49.642 persoane, și alte 7.166 sunt cu serul Johnson&Johnson.

 

Despre cetificatul VERDE pentru călătorii în străinătate puteți afla mai multe AICI:

Tot ce trebuie să știi despre certificatul Covid, folosit de mâine la călătoriile în străinătate

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Prefectul bate câmpii rau păi cine protejează pe cine ,că doar te vaccineaza degeaba în câteva luni o iei de la capat voi nenorociții o numiti imunizare, păi imunizare inseamna ca nu mai poti contacta boala ,nu că greșeala faci o formă ușoară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.