0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Tragedie la Dumitra: O fetiță de 7 luni a murit din cauza gripei

Sezonul rece a adus numeroase cazuri de boli respiratorii. În județ s-au înregistrat 13 decese din cauza lor. Cea mai mare tragedie, moartea unei fetițe de 7 luni din Dumitra, care nu avea alte afecțiuni.

Chiar dacă nu a fiost iarnă „în toată regula”, bolile respiratorii au făcut ravagii și la noi în județ. Conform șefei Direcției de Sănătate Publică, în luna ianuarie am avut deja 13 decese înregistrate din cauza acestor boli.

În luna ianuarie 2023 am avut

  • 4.823 de pacienți cu Infecții Acute a Căilor Respiratorii Superioare – din care UN deces
  • 603 cazuri de pneumonii – din care 9 soldate cu deces
  • 80 cazuri gripă – din care 3 soldate cu deces” a explicat Anca Andrițoiu.

Conform acesteia, majoritatea deceselor s-au înregistrat la persoane peste 65 de ani, care aveau și alte afecțiuni. Au existat trei excepții de vârstă.

E vorba de un tânăr de 34 de ani cu dizabilități și un bărbat de 55 de ani cu boală neoplazică. A treia excepție e o fetiță de 7 luni, din Dumitra, care a decedat de gripă. Aceasta a ajuns la UPU Pediatrie și a fost internată direct la Terapie Intensivă, iar de acolo a fost transferată de urgență la Cluj. La spitalul din Cluj a și decedat. Noi am testat-o de gripă și rezultatele erau pozitive. Nu era cunoscută cu alte boli sau afecțiuni. Așteptăm și noi rezultatul necropsiei ca să vedem dacă nu a mai fost și altă cauză” a explicat șefa DSP BN.

În ceea ce privește stocul de vaccin antigripal, acesta este pe zero.

Nu mai avem vaccin antigripal. Am făcut solicitare la Ministerul Sănătății și așteptăm. AM înțeles că mai sunt stocuri în unele județe, așa că sunt șanse să mai primim!” a concluzionat Anca Andrițoiu, șefa DSP BN.

De la începutul sezonului rece, din noiembrie 2023, județul nostru a înregistrat:

  • 31.577 cazuri de IACRS
  • 3.031 cazuri pneumonie
  • 126 cazuri gripă

Informațiile au fost prezentate în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

UPDATE

Conform informațiilor transmise de medicii de la Cluj, fetița a fost diagnosticată cu GRIPĂ și COVID 19, la două zile interval diagnosticările una de alta. Fiind sugar, era în categoria de risc, dezvoltând probleme pulmonare din cauza infecțiilor. Micuța a decedat la aproximativ trei zile după testul pozitiv și la Covid.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...