-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Tragedie la Dumitra: O fetiță de 7 luni a murit din cauza gripei

Sezonul rece a adus numeroase cazuri de boli respiratorii. În județ s-au înregistrat 13 decese din cauza lor. Cea mai mare tragedie, moartea unei fetițe de 7 luni din Dumitra, care nu avea alte afecțiuni.

Chiar dacă nu a fiost iarnă „în toată regula”, bolile respiratorii au făcut ravagii și la noi în județ. Conform șefei Direcției de Sănătate Publică, în luna ianuarie am avut deja 13 decese înregistrate din cauza acestor boli.

În luna ianuarie 2023 am avut

  • 4.823 de pacienți cu Infecții Acute a Căilor Respiratorii Superioare – din care UN deces
  • 603 cazuri de pneumonii – din care 9 soldate cu deces
  • 80 cazuri gripă – din care 3 soldate cu deces” a explicat Anca Andrițoiu.

Conform acesteia, majoritatea deceselor s-au înregistrat la persoane peste 65 de ani, care aveau și alte afecțiuni. Au existat trei excepții de vârstă.

E vorba de un tânăr de 34 de ani cu dizabilități și un bărbat de 55 de ani cu boală neoplazică. A treia excepție e o fetiță de 7 luni, din Dumitra, care a decedat de gripă. Aceasta a ajuns la UPU Pediatrie și a fost internată direct la Terapie Intensivă, iar de acolo a fost transferată de urgență la Cluj. La spitalul din Cluj a și decedat. Noi am testat-o de gripă și rezultatele erau pozitive. Nu era cunoscută cu alte boli sau afecțiuni. Așteptăm și noi rezultatul necropsiei ca să vedem dacă nu a mai fost și altă cauză” a explicat șefa DSP BN.

În ceea ce privește stocul de vaccin antigripal, acesta este pe zero.

Nu mai avem vaccin antigripal. Am făcut solicitare la Ministerul Sănătății și așteptăm. AM înțeles că mai sunt stocuri în unele județe, așa că sunt șanse să mai primim!” a concluzionat Anca Andrițoiu, șefa DSP BN.

De la începutul sezonului rece, din noiembrie 2023, județul nostru a înregistrat:

  • 31.577 cazuri de IACRS
  • 3.031 cazuri pneumonie
  • 126 cazuri gripă

Informațiile au fost prezentate în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

UPDATE

Conform informațiilor transmise de medicii de la Cluj, fetița a fost diagnosticată cu GRIPĂ și COVID 19, la două zile interval diagnosticările una de alta. Fiind sugar, era în categoria de risc, dezvoltând probleme pulmonare din cauza infecțiilor. Micuța a decedat la aproximativ trei zile după testul pozitiv și la Covid.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: