20.3 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Tragedie la Dumitra: O fetiță de 7 luni a murit din cauza gripei

Sezonul rece a adus numeroase cazuri de boli respiratorii. În județ s-au înregistrat 13 decese din cauza lor. Cea mai mare tragedie, moartea unei fetițe de 7 luni din Dumitra, care nu avea alte afecțiuni.

Chiar dacă nu a fiost iarnă „în toată regula”, bolile respiratorii au făcut ravagii și la noi în județ. Conform șefei Direcției de Sănătate Publică, în luna ianuarie am avut deja 13 decese înregistrate din cauza acestor boli.

În luna ianuarie 2023 am avut

  • 4.823 de pacienți cu Infecții Acute a Căilor Respiratorii Superioare – din care UN deces
  • 603 cazuri de pneumonii – din care 9 soldate cu deces
  • 80 cazuri gripă – din care 3 soldate cu deces” a explicat Anca Andrițoiu.

Conform acesteia, majoritatea deceselor s-au înregistrat la persoane peste 65 de ani, care aveau și alte afecțiuni. Au existat trei excepții de vârstă.

E vorba de un tânăr de 34 de ani cu dizabilități și un bărbat de 55 de ani cu boală neoplazică. A treia excepție e o fetiță de 7 luni, din Dumitra, care a decedat de gripă. Aceasta a ajuns la UPU Pediatrie și a fost internată direct la Terapie Intensivă, iar de acolo a fost transferată de urgență la Cluj. La spitalul din Cluj a și decedat. Noi am testat-o de gripă și rezultatele erau pozitive. Nu era cunoscută cu alte boli sau afecțiuni. Așteptăm și noi rezultatul necropsiei ca să vedem dacă nu a mai fost și altă cauză” a explicat șefa DSP BN.

În ceea ce privește stocul de vaccin antigripal, acesta este pe zero.

Nu mai avem vaccin antigripal. Am făcut solicitare la Ministerul Sănătății și așteptăm. AM înțeles că mai sunt stocuri în unele județe, așa că sunt șanse să mai primim!” a concluzionat Anca Andrițoiu, șefa DSP BN.

De la începutul sezonului rece, din noiembrie 2023, județul nostru a înregistrat:

  • 31.577 cazuri de IACRS
  • 3.031 cazuri pneumonie
  • 126 cazuri gripă

Informațiile au fost prezentate în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

UPDATE

Conform informațiilor transmise de medicii de la Cluj, fetița a fost diagnosticată cu GRIPĂ și COVID 19, la două zile interval diagnosticările una de alta. Fiind sugar, era în categoria de risc, dezvoltând probleme pulmonare din cauza infecțiilor. Micuța a decedat la aproximativ trei zile după testul pozitiv și la Covid.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: