17.3 C
Bistrița
marți, mai 21, 2024

Turc: Ce n-au reușit alte administrații, am reușit acum! Preluăm Cinematograful 23 August!

Cinematograful 23 August va ajunge în administrarea Primăriei Bistrița. Cel puțin asta a susținut primarul Turc azi, într-o conferință de presă. „Ce n-au reușit alte administrații, că au mai fost încercări, se va face acum! Vom prelua Cinematograful 23 August!” a declarat edilul. CE va face cu el:

Ioan Turc anunța, în urmă câteva săptămâni că se gândește să preia Cinematograful 23 August, de pe Bulevardul Republicii, să-l demoleze și să ridice o super parcare, pe terenul aferent clădirii acestuia și a parcării deja existente pe strada Lupeni.

Bistrițenii au reacționat la spusele edilului, creând grupuri de susținere și salvare a cinematografului. Au realizat chiar și o petiție ONLINE care să stopeze aceste demersuri.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Ioan Turc a anunțat că a reușit ce alte administrații nu au putut face.

Am avut recent o discuție cu conducerea RADEF România Film pentru preluarea vechii clădirii a fostului Cinema 23 August. Am primit permisiunea pentru preluarea clădirii. Menționez că ceea ce au încercat administrațiile trecute s-a reușit acum, adică preluarea clădirii de către administrația Bistriței. În prima ședință de Consiliu Local, vom intra cu un proiect, după care vom închide formalitățile pentru preluarea clădirii”, a declarat Ioan Turc.

Edilul a spus că anexele cinematografului sunt deja dărâmate, așa că „vom intra cu mașinile și vom aduna molozul de acolo”.

Rog să se verifice declarațiile, pentru că am precizat că vom face o expertiză. Dacă clădirea se poate reabilita, o vom reabilita. Dar există și probabilitatea ca să nu se poată reabilita. Și atunci trebuie gândite și alte scenarii, inclusiv o parcare generoasă în zona Centrului Istoric. Că bistrițenii cred că Centrul istoric e doar aici unde ne aflăm noi (n.r. sediul Primăriei și Pietonalul), dar e mult mai mare. Linia VERDE va face să dispară multe locuri de parcare, așa că dacă vrem un centru istoric verde, ne trebuie și parcări” a subliniat Ioan Turc.

Acesta a mai reamintit că prin implementarea proiectelor e mobilitate urbană vor dispărea 3.000 de locuri de parcare.

Tocmai de aceea, realizarea unei parcări în această zonă e OBLIGATORIE. Nu e un moft. Ne vedem OBLIGAȚI să facem o parcare în zonă pentru că fost administrație nu s-a gândit la problema parcărilor când a făcut proiectele acestea ce urmează să fie implementate. A trebuit să venim noi și să aflăm că dispar locuri de parcare și să le numărăm!”, a concluzionat primarul Bistriței, Ioan Turc.

Despre valurile de reacții stârnite de transformarea Cinematografului 23 August în parcare, aici:

VIDEO: Cinematograful 23 August și o parte din Piața Independenței Nord devin parcări!

Opoziția și puterea se UNESC: Se cere consultare publică pentru demolarea Cinematografului 23 August

Zeci de profesori universitari și artiști se opun demolării Cinematografului „23 August”: „Ar fi o tragedie ca Bistrița să trăiască demolarea acestui imobil”

Și secretarul Camerei Deputaților sare în apărarea clădirii care a adăpostit cinematograful „23 August”

EDITORIAL: Domnule primar Turc, uitați de demolarea Cinematografului 23 August! Am o propunere mai bună și mai ieftină…

PETIȚIE pentru salvarea fostului Cinematograf 23 August: „Este o INEPȚIE fără margini sa demolezi o clădire de epocă”

Un arhitect în Strasbourg, absolvent al Liceului „Corneliu Baba”, despre posibila demolare a cinematografului 23 August: „O pierdere urbană iremediabilă!”

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...