6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Turc promite în toamnă: Mici, bere, tobogane gonflabile, jocuri pentru cei mici și cei mari, în Heidenfeld Viișoara

„Zilele Bistriței” au fost un eveniment concentrat EXCLUSIV în inima orașului. „În toamnă vom avea un festival în Heidenfeld. Acolo vor fi și mici, și bere, tobogane gonflabile, jocuri pentru cei mici și cei mari”, promite Ioan Turc.

În weekendul ce a trecut, bistrițenii au sărbătorit 758 de ani de la atestarea documentară a Bistriței. Excepția de la edițiile anterioare a fost:

 • concentrarea evenimentelor în inima orașului
 • lipsa tarabelor cu mici și bere

Am considerat că și folclorul trebuie respectat, așa că am organizat toate evenimentele în Centrul Bistriței. Anul acesta mi-am dorit ca Zilele Bistriței să fie altceva, să fie un eveniment elegant. De aceea am și refuzat solicitări din întreaga țară de la cei ce au vrut să vină cu tarabe sau mașini special concepute pentru a vinde mici și bere. Am vrut să fie altceva și entuziasmul și numărul record de participanți cred că arată că a fost altceva”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

Acesta a explicat că bistrițenii se vor putea bucura și de mici și bere, dar în toamnă.

În toamnă vrem să organizăm în Heidenfeld, în Viișoara, Toamna Bistrițeană. Sau Ziua Roadelor. Au fost diferite variante de nume. Așa că acolo, bistrițenii vor putea să mănânce și mici, să consume bere. Vor exista tobogane gonflabile, jocuri pentru cei mici și pentru cei mari, și altele” a declarat Ioan Turc.

În 2019, înainte de pandemie, au fost ultimele „mari evenimente” organizate în Heidenfeld:

Toamna Bistrițeană

FOTO: Toate fructele şi legumele, în Heidenfeld, la „Toamna Bistriţeană”! Se vând mărunţişuri şi în Decebal, prin gard

Târgul Mare al Bistriței

VIDEO: Atmosferă rarefiată, ieri, în Heidenfeld, la Târgul Mare al Bistriței

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Motto”
  „Inteligentul din greşelile altora, deşteptul învaţă din propriile greşeli, şi prostul nu învaţă niciodată!”
  (Proverbe româneşti)
  Primarul Ioan Turc ar fi trebuit să fi învăţat ceva din greşelile fostului primar Ovidiu Cretu, cel care a mutat feativitătile prilejuite de zilele orasului in oborul din Viisoara. A rămas de pomină întâmplarea din anul 2014 când Zilele Municipiului Bistrița au fost organizate pentru prima dată in luna august (în loc de 16 iulie), tot în Complexul Heidenfeld din cartierul bistrițean Viişoara, si unde grătarele de pe care mii de bistrițeni erau serviti cu mici, fripturi și cârnăciori proaspeți erau ”curățate” cu o mătură jegoasă înmuiată direct într-o baltă.
  (vezi: https://adevarul.ro/locale/bistrita/video-micii-serviti-zilele-bistritei-tratati-matura-murdara-apa-balta-1_53f9a9b60d133766a888c9f5/index.html)
  De aceea, nu de un nou festival este nevoie la Complexul Heidenfeld din Viisoara. Dupa cum se stie, in anul 1353 orasul Bistrita primeste din partea regelui Ungariei Ludovic de Anjou, dreptul de a tine târg anual de 15 zile, in luna august, de Sf. Bartolomeu care in părtile locului era cunoscut sub numele de BULGIUL ANUAL sau Târgul Bistritei care s-a tinut cu unele intermitente, până prin anii 1970. De aceea, ar merita sa fie continuată traditia organizarii BULGIULUI ANUAL de 15 zile in a doua parte a lunii august, dar cu accentul pe partea comercială. Un astfel de târg ar putea aduce beneficii de ordin economic, cultural, turistic intr-un oras ca Bistrita care si asa nu se bucură de prea multe evenimente. Să nu uităm că Bulgiul Anual era renumit si prin balurile ce se organizau la Bistrita cu acest prilej. Târgul s-ar putea organiza in locatia Oborului de la Viisoara (Complexul Heidenfeld), iar, acest lucru s-ar putea face impreuna cu camera de comert si cu directia agricola, care ar putea sa initieze si o expozitie de masini si utilaje agricole. Aceste standuri expozitionale ar putea fi organizate inafara perimetrului pietei din Viisoara, bunaoara in incinta poligonului auto din vecinatate. Pe de alta parte Bulgiul ar putea fi un bun prilej si pentru hotelurile din oras sa beneficieze de o ocupare mai consistenta pe timpul celor 15 zile. Fara indoiala si cultura bistriteana ar putea fi beneficiara a organizarii BULGIULUI ANUAL, prin includerea in programul celor 15 zile a unor manifestari culturale traditionale.

 2. Turc deja stârnește repulsia oamenilor ,acest incompetent politruc a distrus orașul împreună cu cei de la Mis grup care curios au primit toate lucrările dar nu au muncitori, dar Turc tace la alegeri politrucule nu te va vota nici macar rudele tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: