-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

Turnul Dogarilor, restaurat pe bani europeni! „Petecul de iarbă de lângă”, transformat!

Ioan Turc a explicat că Turnul Dogarilor și zidul cetății vor deveni proprietatea orașului. Iar pe bani europeni, acestea vor fi restaurate. CE se întâmplă cu petecul de iarbă de lângă turn:

Ani la rând, municipalitatea a încercat să acceseze fonduri pentru reabilitarea INTEGRALĂ a vechii cetăți Bistrița.

Ultimul proiect gândit, pe exercițiul financiar anterior, nu a primit fondurile necesare. Lucrările se pot face doar cu bani europeni, costurile fiind enorme.

Actuala adinistrație a explicat că se lucrează la un nou proiect, acum fiind în proces de realizare a studiului de fezabilitate.

Încă o încercare de a reabilita și pune în valoare Cetatea Medievală a Bistriței

La ultima conferință de presă, Ioan Turc a declarat că inclusiv Turnul Dogarilor și zidul aferent acestuia vor ajunge în proprietatea Bistriței. Astfel, se vor putea accesa fonduri europene și pentru ele.

Atât turnul cât și zidul vechi vor face obiectul unei restaurări din bani europeni. În ceea ce privește terenul de lângă Turnul Dogarilor, acesta va fi amenajat sub forma unui teatru de vară, tot din bani europeni. Până una-alta îl folosim așa cum este și îl folosim cu succes. După cum s-a putut constata anul trecut la evenimentul organizat de Primărie în parteneriat cu Asociația Mocănița Transilvaniei (N.R. Povestea vinului în pasajele Bistriței)”, a declarat Ioan Turc.

Mențiunea despre „petecul de iarbă” de lângă Turn vine în contextul în care în 2018 se vorbea de realizarea unui skate park în acea zonă.

Iarba de lângă Turnul Dogarilor va fi istorie! Betoanele vor acapara și zona aceea

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.