14.6 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

Turnul Dogarilor, restaurat pe bani europeni! „Petecul de iarbă de lângă”, transformat!

Ioan Turc a explicat că Turnul Dogarilor și zidul cetății vor deveni proprietatea orașului. Iar pe bani europeni, acestea vor fi restaurate. CE se întâmplă cu petecul de iarbă de lângă turn:

Ani la rând, municipalitatea a încercat să acceseze fonduri pentru reabilitarea INTEGRALĂ a vechii cetăți Bistrița.

Ultimul proiect gândit, pe exercițiul financiar anterior, nu a primit fondurile necesare. Lucrările se pot face doar cu bani europeni, costurile fiind enorme.

Actuala adinistrație a explicat că se lucrează la un nou proiect, acum fiind în proces de realizare a studiului de fezabilitate.

Încă o încercare de a reabilita și pune în valoare Cetatea Medievală a Bistriței

La ultima conferință de presă, Ioan Turc a declarat că inclusiv Turnul Dogarilor și zidul aferent acestuia vor ajunge în proprietatea Bistriței. Astfel, se vor putea accesa fonduri europene și pentru ele.

Atât turnul cât și zidul vechi vor face obiectul unei restaurări din bani europeni. În ceea ce privește terenul de lângă Turnul Dogarilor, acesta va fi amenajat sub forma unui teatru de vară, tot din bani europeni. Până una-alta îl folosim așa cum este și îl folosim cu succes. După cum s-a putut constata anul trecut la evenimentul organizat de Primărie în parteneriat cu Asociația Mocănița Transilvaniei (N.R. Povestea vinului în pasajele Bistriței)”, a declarat Ioan Turc.

Mențiunea despre „petecul de iarbă” de lângă Turn vine în contextul în care în 2018 se vorbea de realizarea unui skate park în acea zonă.

Iarba de lângă Turnul Dogarilor va fi istorie! Betoanele vor acapara și zona aceea

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: