8.8 C
Bistrița
luni, mai 23, 2022

UNIVERSALĂ! Doina Pop Sigmirean conduce CAS BN și administrează o pensiune din Deltă în același timp

Doina Pop Sigmirean conduce de mai bine de un an Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Culmea, concomitent, aceasta se mai ocupă de un business, aflat tocmai în Delta. De parcă nu era suficient, folosește telefonul de serviciu pentru rezervări și relații cu turiștii. Mai mult, pensiunea din Deltă nu se regăsește în declarația de avere.

Doina Pop Sigmirean a fost numită de PNL BN director interimar la Casa de Asigurări de Sănătate BN, în urmă cu un an. Primăvara aceasta a încercat să își apere „poziția” și să rămână în fruntea instituției. A participat la concursul pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a postului, însă n-a trecut de proba scrisă.

Păcat, am spune noi, mai ales că Doina Pop Sigmirean este o forță când e vorba de a conduce. Aceasta a reușit în ultimul an să conducă o instituție, dar și o pensiune în Deltă. Este vorba despre Pensiunea Paradiso din Delta Dunării.

Șefa de la CJAS distribuie frecvent pe Facebook postări în care este promovată pensiunea. De asemenea, aceasta este indicată drept administrator al pensiunii de mai multe site-uri de rezervări.

Ce este și mai grav este faptul că Doina Sigmirean folosește numărul de telefon de serviciu pentru rezervări și relația cu turiștii. Acesta apare pe Facebook, pe toate site-urile de rezervări și chiar pe Google.

Operatorul de telefonie a și corelat numele pensiunii cu numărul de telefon folosit de Doina Pop Sigmirean. Nu mică ne-a fost mirarea când am vrut să o sunăm pe șefa CJAS să o întrebăm chestiuni ce țin de sănătate, iar în dreptul numărului apărea Pensiunea Paradiso.

Pensiunea în cauză nu apare în cele mai noi declarații de avere și interese depuse de Doina Pop Sigmirean, în 2020.

Pensiunea Paradiso este situată la un kilometru distanță de canalul Sarinasuf. Aceasta dispune de 6 camere cu baie proprie, aer condiționat și TV. Pensiunea are o bucătărie utilată și o sală de mese, dar și gratar și ceaun în curte.

Conturi goale și datorii în declarația de avere

Potrivit declarației sale de avere, Doina Pop Sigmirean deține două terenuri, unul în Dorolea de 1200 de mp și altul în Bistrița, de 800 de mp. Aceasta mai deține jumătate dintr-o casă situată în Bistrița.

În 2007, șefa de la CJAS a luat din bancă 100.000 de lei, pe care trebuie să îi returneze până în 2025. Conform declarației de avere, conturile sale bancare sunt goale.

Rămâne de văzut dacă Agenția Națională de Integritate îi va verifica declarația de avere după ce, conform dovezilor, administrează în același timp și o instituție a statului și o pensiune privată, care nu apare în nicio declarație de avere.

De mai bine de un deceniu și jumătate, Doina Pop Sigmirean s-a perindat prin mai multe instituții ale statului, fiind exlusiv bugetară. Aceasta a  condus preț de 7 ani Agenția Județeană de Prestații Sociale BN. Tot atât a fost șef serviciu Inspecție Socială, în aceeași instituție. Anterior a fost directoarea școlii generale Dorolea și profesor de chimie, fizică și informatică.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Avantaje ale aluminiului în construcții și proiectare

Arhitecții și proiectanții din ziua de azi sunt într-o căutare permanentă de materiale de construcție sustenabile,...

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...