-4 C
Bistrița
vineri, ianuarie 28, 2022

VIDEO: De dragul elevilor săi, profesoara și-a pictat fața în negru și a dansat. Au ajuns astfel până în fascinanta Africa!

De dragul elevilor săi, o profesoară din Bistrița și-a pictat fața în negru, s-a costumat mai fistichiu și a dansat în fața copiilor. A fost necesar, pentru că împreună au ajuns astfel până departe, în fascinanta Africa!

Astăzi am fost în Africa! Am aflat o mulțime de lucruri interesante despre cultura, obiceiurile, ritmurile, muzica și confecționarea unor instrumente…!”, a povestit profesoara Anamaria Dragonici de la Liceul de muzică „Tudor Jarda”.

Pentru a face lecția cât mai captivantă – profesoara Anamaria Dragonici (Răzoare), care coordonează cu succes şi corul Excelsior de la Liceul de muzică „Tudor Jarda” – nu s-a sfiit să se costumeze adecvat, să-și picteze fața pentru a arăta ca un locuitor din Africa sau să-și pună pe cap chiar și un turban.

Este vorba despre un nou parteneriat între Liceul de Muzică din oraș și Grădinița Dumbrava Minunată. Proiectul se numește Muzica în jurul lumii”. Astăzi, de pildă, am fost în Africa”, ne-a explicat profesoara Anamaria Dragonici.

În proiect sunt implicate și educatoarele Alina Dragoș și Ioana Moldovan de la Grădinița „Dumbrava Minunată”, totul desfășurându-se online, desigur.

„Proiectul se va derula pe parcursul întregului an școlar”, au mai precizat inițiatorii acestuia.

La călătoriile muzicale în jurul lumii participă doar copiii din Grupa Mare. Pentru că suntem suntem restricționati de acest context pandemic, iar cu tehnologia lucrurile merg mai greu… Dar asta nu ne oprește să învățăm despre cultura, obiceiurile sau muzica din Africa, despre ritmurile speciale sau confecționarea unor instrumente…”, ne-a mai mărturisit profesoara Anamaria Dragonici. 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...