16.3 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

VIDEO: De dragul elevilor săi, profesoara și-a pictat fața în negru și a dansat. Au ajuns astfel până în fascinanta Africa!

De dragul elevilor săi, o profesoară din Bistrița și-a pictat fața în negru, s-a costumat mai fistichiu și a dansat în fața copiilor. A fost necesar, pentru că împreună au ajuns astfel până departe, în fascinanta Africa!

Astăzi am fost în Africa! Am aflat o mulțime de lucruri interesante despre cultura, obiceiurile, ritmurile, muzica și confecționarea unor instrumente…!”, a povestit profesoara Anamaria Dragonici de la Liceul de muzică „Tudor Jarda”.

Pentru a face lecția cât mai captivantă – profesoara Anamaria Dragonici (Răzoare), care coordonează cu succes şi corul Excelsior de la Liceul de muzică „Tudor Jarda” – nu s-a sfiit să se costumeze adecvat, să-și picteze fața pentru a arăta ca un locuitor din Africa sau să-și pună pe cap chiar și un turban.

Este vorba despre un nou parteneriat între Liceul de Muzică din oraș și Grădinița Dumbrava Minunată. Proiectul se numește Muzica în jurul lumii”. Astăzi, de pildă, am fost în Africa”, ne-a explicat profesoara Anamaria Dragonici.

În proiect sunt implicate și educatoarele Alina Dragoș și Ioana Moldovan de la Grădinița „Dumbrava Minunată”, totul desfășurându-se online, desigur.

„Proiectul se va derula pe parcursul întregului an școlar”, au mai precizat inițiatorii acestuia.

La călătoriile muzicale în jurul lumii participă doar copiii din Grupa Mare. Pentru că suntem suntem restricționati de acest context pandemic, iar cu tehnologia lucrurile merg mai greu… Dar asta nu ne oprește să învățăm despre cultura, obiceiurile sau muzica din Africa, despre ritmurile speciale sau confecționarea unor instrumente…”, ne-a mai mărturisit profesoara Anamaria Dragonici. 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...