12.1 C
Bistrița
sâmbătă, martie 2, 2024

VIDEO: De pe culmile succesului, înapoi la strana bisericească. Cristian Moldovan, finalistul X Factor, a cântat două săptămâni la Nicula

După ce a făcut senzație în finala X Factor, la Antena 1, tânărul muzician Cristian Moldovan, fost elev al Liceului „Tudor Jarda”, s-a întors la pasiunea sa mai veche: muzica bisericească. Pe toată durata postului Adormirii Maicii Domnului, muzicianul din Bistrița a cântat în strana Mănăstirii Nicula.

Se pare că succesul obținut în urma finalei X Factor din 2018 nu l-a orbit pe Cristian Moldovan. Tânărul muzician are acum 18 ani, studiază Teologia la București și face parte din grupul psaltic „Tronos”. Conform basilica.ro, Cristian Moldovan a cântat pe toată durata postului Adormirii Maicii Domnului în strana mănăstirii Nicula.

În orașul natal Bistrița, Cristian Moldovan a fondat Grupul psaltic „Savaot”, cu care cântă periodic în parohia ortodoxă „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. Tot alături de acest grup, Cristian Moldovan a oferit răspunsurile la strană în Mănăstirea Nicula, pe toată durata postului Adormirii Maicii Domnului, dar și la slujbele arhierești oficiate acolo cu ocazia hramului.

Dragostea pentru Biserică și slujbe i-a insuflat-o bunicul său, care a fost preot la Mărișel, pe Valea Șieului. „Încă de la 3-4 ani stăteam cu bunicul în altar și așa am învățat rânduiala de a merge la biserică și pe cea a cântărilor de la strană. Însă, după ce bunicul meu a încetat din viață, acum patru ani, din acel moment am început să iubesc muzica bizantină și să mă apuc de studiu. Pentru că nu este simplu și necesită foarte mult studiu și pasiune”, a mai povestit Cristian Moldovan.

Pentru a-și pune în valoare talentul, în anul 2018, Cristian a participat la concursul X Factor. A ajuns până în finală, ceea ce a fost pentru el „o experiență copleșitoare”. Și pe scena concursului și-a mărturisit dragostea față de Biserică:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/YxF1gUiSns4″ /]

Am spus mereu că sunt ortodox, că sunt creștin, că merg la biserică, unde cânt muzică psaltică. Cu toate că unii au fost sceptici, în urma performanței mele m-au felicitat și au avut curiozitatea de a afla cum un tânăr la teologie poate ajunge atât de departe într-un concurs de acest gen…”, a mai mărturisit Cristian Moldovan.

[arve url=”https://youtu.be/6XbUdo_vqJM?list=RD6XbUdo_vqJM&t=75″ /]

Cristian Moldovan a transmis și un sfat tinerilor de vârsta lui: „Să iubească muzica și să fie cât mai aproape de biserică…!

Sursa @ Basilica.ro.

Foto credit @ Darius Echim

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....