14.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

VIDEO: De pe culmile succesului, înapoi la strana bisericească. Cristian Moldovan, finalistul X Factor, a cântat două săptămâni la Nicula

După ce a făcut senzație în finala X Factor, la Antena 1, tânărul muzician Cristian Moldovan, fost elev al Liceului „Tudor Jarda”, s-a întors la pasiunea sa mai veche: muzica bisericească. Pe toată durata postului Adormirii Maicii Domnului, muzicianul din Bistrița a cântat în strana Mănăstirii Nicula.

Se pare că succesul obținut în urma finalei X Factor din 2018 nu l-a orbit pe Cristian Moldovan. Tânărul muzician are acum 18 ani, studiază Teologia la București și face parte din grupul psaltic „Tronos”. Conform basilica.ro, Cristian Moldovan a cântat pe toată durata postului Adormirii Maicii Domnului în strana mănăstirii Nicula.

În orașul natal Bistrița, Cristian Moldovan a fondat Grupul psaltic „Savaot”, cu care cântă periodic în parohia ortodoxă „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. Tot alături de acest grup, Cristian Moldovan a oferit răspunsurile la strană în Mănăstirea Nicula, pe toată durata postului Adormirii Maicii Domnului, dar și la slujbele arhierești oficiate acolo cu ocazia hramului.

Dragostea pentru Biserică și slujbe i-a insuflat-o bunicul său, care a fost preot la Mărișel, pe Valea Șieului. „Încă de la 3-4 ani stăteam cu bunicul în altar și așa am învățat rânduiala de a merge la biserică și pe cea a cântărilor de la strană. Însă, după ce bunicul meu a încetat din viață, acum patru ani, din acel moment am început să iubesc muzica bizantină și să mă apuc de studiu. Pentru că nu este simplu și necesită foarte mult studiu și pasiune”, a mai povestit Cristian Moldovan.

Pentru a-și pune în valoare talentul, în anul 2018, Cristian a participat la concursul X Factor. A ajuns până în finală, ceea ce a fost pentru el „o experiență copleșitoare”. Și pe scena concursului și-a mărturisit dragostea față de Biserică:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/YxF1gUiSns4″ /]

Am spus mereu că sunt ortodox, că sunt creștin, că merg la biserică, unde cânt muzică psaltică. Cu toate că unii au fost sceptici, în urma performanței mele m-au felicitat și au avut curiozitatea de a afla cum un tânăr la teologie poate ajunge atât de departe într-un concurs de acest gen…”, a mai mărturisit Cristian Moldovan.

[arve url=”https://youtu.be/6XbUdo_vqJM?list=RD6XbUdo_vqJM&t=75″ /]

Cristian Moldovan a transmis și un sfat tinerilor de vârsta lui: „Să iubească muzica și să fie cât mai aproape de biserică…!

Sursa @ Basilica.ro.

Foto credit @ Darius Echim

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...