16.9 C
Bistrița
luni, august 8, 2022

VIDEO Încep pregătirile pentru Paște! Parada costumelor săsești n-a lipsit nici anul acesta de la Ostermarkt

Weekendul acesta, piața centrală găzduiește Ostermakt, un târg tradițional dedicat sărbătorilor pascale, de pe vremea sașilor. De la eveniment nu a lipsit nici tradiționala paradă a costumelor săsești, mai mulți elevi defilând prin centrul orașului. De asemenea, bistrițenii pot să-și cumpere bunătăți și produse specifice acestor sărbători.

Cu vreme mohorâtă și spectatori puțini, așa au fost întâmpinați elevii îmbrăcați în costume săsești, care au dus mai departe și anul acesta tradiția paradei de Ostermarkt.

Cei câțiva elevi care s-au încumetat să înfrunte ploaia ce se oprea doar pentru câteva minute au fost însoțiți și de o fanfară, care i-a acompaniat până la Palatul Culturii, unde a avut loc și un spectacol de dansul tradiționale germane.

În jurul Bisericii Evanghelice, producătorii bistrițeni i-au așteptat pe cei care vor să se aprovizioneze deja pentru sărbători pascale cu preparate tradiționale, accesorii sau cadouri cu specific.

Oferta a fost cu atât mai bogată, cu cât în aceeași zonă are loc îm această perioadă și Expo Bistrița Grădină și Ambianță.

În cadrul târgului tradițional săsesc, care are deja 900 de ani de existență, au avut loc și o expoziție și ateliere de pictat ouă cu Silvia Țogorean la Casa Argintarului. Târgul este deschis și mâine.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...