14.8 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

VIDEO – Ioan Turc: Malul stâng al râului Bistrița va rămâne EXCLUSIV pentru promenadă

Linia Albastră ar urma să fie o alternativă la trafic, făcând legătura între Wonderland și Sărata. „Malul stâng al Bistriței va fi exclusiv pentru promenadă. Ruta auto a Liniei Albastre nu va merge pe lângă ștrandul Codrișor!”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Ioan Turc.

Consilierii Locali au aprobat, în 2020, alocarea a 400.000 de euro pentru realizarea unui studiu de fezabilitate. „Linia Albastră” sau „Coridorul de mobilitate durabilă aferent Râului Bistrița” ar fi o alternativă la trafic. Mai exact, ar urma să facă legătura între Wonderland și Sărata.

Vom avea și Linie Albastră de transport! DOUĂ milioane de lei, numai hârțogăria de început:

În 2022 s-a organizat licitația pentru desemnarea firmei care va realiza studiul de fezabilitate. Conform documentului, traseul Liniei Albastre ar fi:

 • DN17 Viișoara
 • DJ154 – Sărata
 • DC8G – Parc Industrial Bistrita Sud
 • strada Zăvoaie
 • DJ173C – str. Mihai Viteazul
 • strada Codrisor
 • DJ173 – DC8 – strada Valea Ghinzii
 • Wonderland– DN17  -Unirea

Ce se face pe acest traseu, aici:

CE se va realiza pe traseul ”Viișoara – Wonderland”, pe lângă ștrandul Codrișor! Documentația – 2,4 milioane lei

Totuși, doar în luna iulie-august a acestui an se va putea discuta de termenele de începere a lucrărilor la acest proiect.

Turc: Orașul e sufocat! Prin august vom vorbi și de termenele pentru lucrările la Linia Albastră!

Linia Albastră NU va trece pe lângă ștrand! Malul stâng – exclusiv pentru promenadă

Deși în proiect scrie că Linia Albastră va trece „pe strada Codrișor”, primarul susține că malul stâng al râului Bistrița va fi exclusiv pentru promenadă.

Nu va fi trafic auto pe malul stâng al Bistriței. Acea zonă va fi exclusiv pentru promenadă. Acolo vor fi alei, zone pentru recreere. Linia Albastră vine din zona Cocoș, până la Podul Jelnei, apoi se va suprapune pe străzi din municipiu, până va intra iarăși într-o zonă limitrofă.

Asta pentru ca malul stâng al râului să rămână exclusiv zonă de promenadă. Nici nu ai avea cum să faci acolo loc pentru traficul auto, dacă e să ne gândim în zona Hotelului Codrișor. Deci Linia Albastră – traseul pentru auto, repet, nu va fi pe malul stâng al Bistriței”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

Amenajarea malului stâng al râului Bistrița, pentru promenadă, face parte tot din cadrul proiectului Linia Albastră.

Imagini Video cu Linia Albastră

Intervențiile prevăzute de-a lungul traseului au în vedere:
 • o nouă linie de transport public care să unească localitatea componenta Sarata, Parcul Industrial Bistrița Sud, noua zonă de dezvoltare Zăvoaie, zona de promenadă Codrișor, noua zonă de dezvoltare Valea Ghinzii, zona Dealului Cocoș și localitatea componentă Unirea;
 • extinderea infrastructurii pietonale pe noul coridor de mobilitate;
 • extinderea infrastructurii cicliste pe întreg coridorul creat;
 • modernizarea a două punți pietonale peste râul Bistrița care să unească zonele rezidențiale Grănicerilor și Independenței-Sud de zonele funcționale de pe traseul noului coridor de mobilitate;
 • o nouă punte pietonală care să unească Parcul „Regele Mihai I al României” de zona Codrișor;
 • modernizarea a două poduri peste râul Bistrița (în zona DJ154 Sărata și în Unirea pe străzile Asfințitului – Aerodromului), pentru accesibilitatea benzii dedicate/prioritare transportului public, infrastructurii pietonale și cicliste;
 • construcția unui nou pod în zona Zăvoaie pentru conectarea optimă a noii linii de transport public la Linia Verde;
 • extinderea rețelei de iluminat public aferent infrastructurii pietonale și cicliste;
 • un park & ride în zona Unirea (zona Dealului Cocoș);
 • pregătirea infrastructurii pentru amplasarea de noi stații de transport public pe traseul realizat;
 • achiziția de autobuze electrice care să funcționeze pe noua linie de transport public, inclusiv stații de încarcare electrice.

În prezent, se lucrează la studiul de fezabilitate al acestui amplu proiect. Valoarea estimată a obiectivului este de 144.109,00 mii lei” a subliniat Ioan Turc în postarea sa de pe Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Domnul primar Vom Face ,Vom Avea……..! Până acum doar a distrus! Bistrița arată ca Ucraina! Probabil războiul se va termina în Ucraina și după reconstrucția ei cineva va ajuta și reconstrucția Bistriței ! Nu pot ei reconstitui cât poate distruge primarul Încă?!!!

 2. Ce viseaza acest individ? Tot orasul este DISTRUS si el fabuleaza…incredibil. Uita-te domn primar cum arata drumul spre dealul Jelnii! Este horror! In loc sa il faceti din nou voi doar l-ati TRASAT ca sa para nou…RUSINE!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!