26.1 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

VIDEO – Ioan Turc: Vom repara 40 de case din centrul istoric. Costurile- 3 milioane euro

Municipalitate a accesat 6 milioane euro prin PNRR. Jumătate din sumă o va folosi pentru repararea unor case din Centrul istoric. ”In prima fază e vorba de aproximativ 40 de case la care vom intervceni. Avem și proiect mai amplu…” a declarat Ioan Turc.

Centrul istoric al Buistriței va fi reasbilitat, treptat. Unii din cei ce locuiesc în casele respective au reușit să le reabiliteze. Alte clădiri sunt în fază de degradare.

Primarul Bistriței a anunțat că municipalitatea a contractat 6 milioane euro prin PNRR. Jumătate din sumă vca fi folosită pentru reparații la casele degradate din Centrul istoric.

Vom putea repara aproximativ 40 de case. E vorba de șarpante, acoperiș, fațade, înlocuirea tâmplăriei. Acești bani vin în urma discuției pe care am avut-o cu domnul Boloș, prin care i-am spus că proprietarii caselor din Centrul Bistrișei ar trebui ajutați să le reabiliteze. Așa cum există posibilitate eficientizării energetice a blocurilor, să fie și la casele din centrul istoric. Așa că acum cu 3 milioane de euro vom interveni la aproximativ 40 de case. Deja le-am ales. Vom face expertize. Și celș mai important e să intervenim la acoperișuri” a declarat Ioan Turc.

Mai există și alte proiecte ce vor reabilita și Turnul Dogarilor, zidul cetății, chiar vor reabilita și pune în valoare tot centrul istoric. Dar acestea unt încă la fdaza de idei sau studii pe hârtie.

În ceea ce privește celelalte 3 milioane euro atrase prin PNRR, acestea vor fi folosite la regenerarea urbană din zonele Independenței Nord și Andrei Mureșanu.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Dacă nu le pot reabilita proprietății sa le vândă, pe ceilalți care trăiesc în blocuri, si-au izolat singur blocurile, pe banii lor, si-au schimbat geamurile, cu ce i-a ajutat primăria? Astia totuși traiesc la casa, de ce dau politicienii atatea pomene? Sa dea salarii si pensii sa isi perimta oamenii sa se gospodareasca singuri, dacă stau la bloc sa imi permit o casa, fie ea și la marginea orașului. Pomene, pomene, pomene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: