5.9 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

VIDEO Ovidiu Crețu: NU cred că trebuie subvenționată taxa de gunoi

Primarul Ovidiu Crețu a explicat că e de părere că taxa de gunoi nu trebuie subvenționată. Acesta susține că doar când îl arde pe cetățean la buzunar, doar atunci va avea grijă ce aruncă și cum aruncă. „Dacă se va vota subvenționarea, asta nu e poziția primarului!”, a declarat edilul.

În cadrul unei conferințe de presă, edilul municipiului a fost acuzat că nu a făcut publică informația privind lipsa subvenției. Acesta și-a motivat lipsa de comunicare prin faptul că ar fi fost prins cu altele.

Întrebat ce părere are despre propunerea viceprimarului de a subvenționa, Ovidiu Crețu a fost chiar ironic.

Am auzit despre nefericitul anunț făcut de viceprimarul Niculae. Gunoaiele sunt o problemă esențială a omenirii. Și nu numai la Bistrița, că și în Viena. Subvenționarea taxei încurajează producerea gunoiului. Noi nu avem un buget bun. Îmi pare rău, privind acum în urmă că am subvenționat taxa de gunoi, în anii 2016 și 2017, când chiar am avut bugete bune”, a declarat acesta.

Ovidiu Crețu e de părere că modul de educare a cetățeanului e posibil doar „dacă-l arde la buzunar”.

Eu nu cred că trebuie subvenționată taxa. Dacă-l arde la buzunar, atunci cetățeanul va învăța să producă mai puțin gunoi și să colecteze selectiv. Că la urma urmei asta e și ideea cu programul ăsta să plătești cât arunci. Da. se poate vorbi de o subvenționare, în cazul celor ce au venituri foarte mici. Dar 80 la sută din populația Bistriței nu e în situația asta. Pentru 80 la sută din populația Bistriței nu e mult să plătească 10 lei pe lună de persoană la gunoi”, a mai explicat primarul.

Întreaga sa declarație privind taxa de salubritate și subvenționare, în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/evSIDu0A3Lk” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: