20.2 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

VIDEO Ovidiu Crețu: NU cred că trebuie subvenționată taxa de gunoi

Primarul Ovidiu Crețu a explicat că e de părere că taxa de gunoi nu trebuie subvenționată. Acesta susține că doar când îl arde pe cetățean la buzunar, doar atunci va avea grijă ce aruncă și cum aruncă. „Dacă se va vota subvenționarea, asta nu e poziția primarului!”, a declarat edilul.

În cadrul unei conferințe de presă, edilul municipiului a fost acuzat că nu a făcut publică informația privind lipsa subvenției. Acesta și-a motivat lipsa de comunicare prin faptul că ar fi fost prins cu altele.

Întrebat ce părere are despre propunerea viceprimarului de a subvenționa, Ovidiu Crețu a fost chiar ironic.

Am auzit despre nefericitul anunț făcut de viceprimarul Niculae. Gunoaiele sunt o problemă esențială a omenirii. Și nu numai la Bistrița, că și în Viena. Subvenționarea taxei încurajează producerea gunoiului. Noi nu avem un buget bun. Îmi pare rău, privind acum în urmă că am subvenționat taxa de gunoi, în anii 2016 și 2017, când chiar am avut bugete bune”, a declarat acesta.

Ovidiu Crețu e de părere că modul de educare a cetățeanului e posibil doar „dacă-l arde la buzunar”.

Eu nu cred că trebuie subvenționată taxa. Dacă-l arde la buzunar, atunci cetățeanul va învăța să producă mai puțin gunoi și să colecteze selectiv. Că la urma urmei asta e și ideea cu programul ăsta să plătești cât arunci. Da. se poate vorbi de o subvenționare, în cazul celor ce au venituri foarte mici. Dar 80 la sută din populația Bistriței nu e în situația asta. Pentru 80 la sută din populația Bistriței nu e mult să plătească 10 lei pe lună de persoană la gunoi”, a mai explicat primarul.

Întreaga sa declarație privind taxa de salubritate și subvenționare, în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/evSIDu0A3Lk” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...