17.9 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

VIDEO – Robert Sighiartău (PNL BN): „M-aș bucura să anunț că prețul carburanților rămâne pentru totdeauna la 4 lei”

Un subiect care l-a adus pe Robert Sighiartău în prim plan, la capitolul comentarii sau atacuri, este prețul carburanților. Cum apreciază deputatul Robert Sighiartău recenta majorare a carburanților și care este impactul acestor creșteri în contextul actual al problemelor economice generate de pandemia Covid 19.

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, deputatul liberal Robert Sighiartău a vorbit despre prețul carburanților și recenta majorare a prețului acestora.

Atunci când am eliminat supraacciza la carburanți, combustibilul la pompă era 5,7 – 5,6 lei litrul. După care eu am eliminat acea supra-acciză de 0,32 de bani. Ea s-a regăsit în prețul de la pompă, prețul a scăzut. Iar odată cu pandemia și cu scăderea prețului la baril – a scăzut și la noi prețul până la 4 lei și ceva… Acum se vede din nou o creștere a prețului la combustibil”, a admis deputatul Robert Sighiartău.

Pe lângă faptul că am eliminat acea supraacciză, noi trebuie să ne asigurăm că nu există niciun fel de rea-voință din partea unor petroliști. Această creștere nu trebuie să fie cartelizată, să nu fie gândită ca un monopol pe piața de petrol”, a recunoscut Robert Sighiartău.

Există un soft la Consiliul Concurenței care verifică prețul combustibilului la fiecare pompă, de la fiecare distribuitor de motorină din România – a completat deputatul liberal. 

Acesta a adăugat că cei care se află acum la guvernare trebuie să se asigure că petroliștii nu se înțeleg între ei la prețuri. Că nu stabilesc ei prețurile, astfel încât odată cu creșterea prețului la baril, aceștia să considere că și în România este necesar să existe un preț mai mare decât ar fi normal – a mai punctat Robert Sighiartău.

Eu mi-am făcut datoria, am scăzut supraacciza. Pentru a reduce din povară, trebuie să avem în vedere creșterea economică reală în buzunarele oamenilor. Asta depinde de creșterea economică a țării, mai ales după această perioadă pandemică extrem de complicată și fără precedent în România”, a mai spus Robert Sighiartău.

Deputatul liberal a recunoscut că anumite lucruri nu mai depind de el și că s-ar bucura să afle că – în urma unei legi personale – prețul carburanților ar rămâne pentru totdeauna la 4 lei.

Un parlamentar când ajunge în Parlament trebuie să facă legi bune pentru cetățeni. M-am bucurat și mă bucur și acum că după proiectul meu de lege referitor la alocații – în fiecare an, la fiecare dezbatere pe buget se vorbește despre alocațiile copiilor și interesul copiilor. De când am provocat acel tsunami cu alocațiile copiilor, acestea continuă să crească. Inclusiv în acest an au crescut cu 20%”, a mai spus Robert Sighiartău.

Alte detalii despre avantajele și dezavantajele guvernării aflați rumărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/IbM1x01qr7Y” aspect_ratio=”853:480″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...