8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

VIDEO – Robert Sighiartău (PNL): „Nu ne dorim să închidem de tot restaurantele. Dar există o presiune generală din partea sistemului sanitar”

Există tot timpul soluții. Ce trebuie să înțelegem, în primul rând, este faptul că aceste măsuri luate de comitetele pentru situații de urgență locale și județene sunt măsuri impuse și în alte țări. În Franța și Spania s-a ajuns deja la lockdown. Nici noi nu vrem să ajungem în situația de a opri sectoare economice. Cu acest gând, Guvernul României a încercat să oprească valul de infectari. Odată cu apropierea perioadei de iarnă, să stai pe terasă este mai complicat… Bine-nțeles că este o problemă…”, a admis deputatul Robert Sighiartău.

Invitat în emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, deputatul PNL Robert Sighiartău s-a referit la sectorul economic și domeniul HoReCa, atât de grav afectat de pandemia noului coronavirus.

Deputatul liberal a reamintit că după perioada stării de urgență, 900 de firme din Bistrița au primit acel credit de investiții de la IMM Invest și garanțiile aferente din partea statului.

Sunt sume considerabile. Interesul nostru, ca liberali, este ca sectorul economic să crească. Odată cu infuzia de bani pe care guvernul României, a investit-o în șomajul tehnic și în șomajul acela parțial – acei 6,7 miliarde de lei – numărul de angajări a crescut, comparativ cu anul trecut”, a subliniat Robert Sighiartău. 

Marea provocare a guvernului ar fi, în aceste zile, să ajute sectorul ecnomic să depășească lunile de iarnă cu bine. 

Nu ne dorim să închidem de tot restaurantele. Dar există o presiune generală din partea sistemului sanitar, din cauza infectărilor și a deceselor, să luăm măsuri suplimentare pentru a stopa acest val de infectări. Avem de ales între două chestiuni: în primul rând să funcționeze sistemul sanitar, pentru a evita situația de a selecta pacienții care trebuie salvați. În al doilea rând, să lăsăm economia să funcționeze. Încercăm să găsim un echilibru…”, a mai spus Robert Sighiartău. 

Referitor la domeniul HoReCa, deputatul liberal a reamintit că a fost o sesiune deschisă de granturi de capital de lucru în valoare de 1 miliard de euro – bani destinați chiar companiilor afectate de pandemie.

Ministrul Economiei a anunțat că vrea să facă rost de încă 500 de milioane de euro, suplimentar, pentru a ajuta mediul economic și mediul de afaceri să treacă prin această criză fără precedent…”, a mai precizat Robert Sighiartău.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/2IzJ5CoqJ0Y” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: