7.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

VIDEO – Scandal în CL din cauza majorării salariilor la Primărie! CUM justifică primarul decizia:

Unii dintre angajații Primăriei Bistrița vor merge acasă cu mai mulți bani, din 10 februarie. În ședința de Consiliul Local a fost scandal pe acest subiect. Ioan Turc a explicat că printre motivele ce stau la baza majorării sunt deszăpezirile și viitoarele lucrări de asfaltare.

Ultimul punct din ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută era legat de majorarea salariilor unor categorii de angajați din cadrul Primăriei Bistrița.

Mai exact:

 • referent, inspector, polițist local, M, grad superior – 3.500
 • referent, inspector, M, treapta IA – 3.500
 • maistru (șef formație), M, treapta I – 5.500
 • administrator, M, treapta I – 3.000
 • administrator, M, treapta II – 2.800
 • casier, magazioner, M,G – 2.750
 • portar, paznic, îngrijitor MG – 2.750
 • șofer MG – 3.487
 • muncitor calificat MG treapta I – 3.200
 • muncitor calificat MG treapta II – 2.950
 • muncitor calificat MG treapta III – 2.900
 • muncitor calificat MG treapta IV – 2.850
 • muncitor necalificat MG treapta I – 2.750
 • muncitor necalificat MG treapta II – 2.600

Acești bani vor fi primiți de angajați începând cu data de 10 februarie pentru luna ianuarie.

Proiectul a iscat un adevărat scandal.

E ilegal să aprobi să dai bani în plus când tu nu ai încă bugetul pe anul în curs” a fost intervenția consilierei Augusta Săsărman. Aceasta a cerut ca proiectul să fie amânat.

Brici Daniel și Cincea Dumitru au intervenit, explicând că pe baza legii se pot face majorări de salarii, chiar dacă nu ai Bugetul instituției stabilit. Mai mult, printre salariile ce se majorează sunt unele care trebuie „ajustate” la minimul pe economie. Dacă nu, riscă amenzi.

Propunerea consilierei Săsărman de amânare a proiectului a fost respinsă. A obținut 3 voturi pentru, 9 împotrivă și 5 abțineri.

La unii înțeleg de ce se majorează. Dar sunt unele poziții acolo care nu le înțeleg. De ce trebuie făcute aceste majorări?” a întrebat consilierul Nicolae Păvălean.

CUM explică primarul Bistriței majorările:

Ioan Turc a explicat că o parte din salarii se majorează din cauză că sunt sub minimul pe economie și astfel trebuie ajustate.

O parte din majorări sunt necesare din cauza deszăpezirilor și a viitoarelor lucrări de asfaltare.

Se majorează salariile unor categorii de angajați, în primul rând salariile muncitorilor, ale șoferilor. Ținem cont de faptul că presiunea pe acești oameni este foarte mare mai ales în unele momente, cum ar fi în această perioadă de iarnă, când se fac deszăpeziri. Și se lucrează 12 ore, 14 ore sau mai mult. Merg oamenii acasă seara și la 5 dimineața se întorc în bază pentru a continua activitatea de deszăpezire. Ținem cont de faptul că după ce vremea va permite vom începe lucrările de reabilitare a străzilor. Asta obligatoriu trebuie să se desfășoare într-un flux aproape continuu.

Orașul, din punctul de vedere al carosabilului, a suferit foarte mult în această iarnă. Dar și din cauza unor lucrări de proastă calitate făcute în trecut și din cauză că nu s-a intervenit de mult timp. Este motivul pentru care am cumpărat o stație de mixturi asfaltice la care vrem să-i dăm de lucru.

Așadar, discutăm despre muncitori, șoferi. Am introdus în această categorie și pe șefii de formație, în aceeași logică, deoarece coordonează în teren lucrările. Intră și administratorii, a se vedea ce salarii derizorii aveau, intră și paznicii de la Poliția Locală, care și ei aveau sub salariul minim. Și acești oameni trebuie să-și plătească facturile la utilități, trebuie să mănânce, trebuie să-și întrețină familia, deci până la urmă cred că este absolut de înțeles această logică”, a declarat primarul Ioan Turc.

Apoi, mai este o categorie de angajați ale căror salarii cresc.

Odată cu majorarea salariilor muncitorilor, aceștia aveau mai mult ca un referent sau un inspector. Așa că a trebuit să le ajustăm și ale lor”, a fost explicația primarului.

Proiectul de majorare a salariilor a trecut cu 13 voturi pentru, unul împotrivă și 3 abțineri.

Întreaga discuție, în video de mai jos:

 

ARTICOLE SIMILARE

9 COMENTARII

 1. Cum să ai curajul să pronunți cuvântul ASFALTARE 🤔cârpire de mântuială e mai potrivit. Avem cel mai slab președinte și cel mai slab primar din ultimii 30 de ani.

 2. Auzi că pentru viitoarele dezapeziri si asfaltari ,mai incompetenților si nulitatilor chiar nu mai aveți rusine?măriți taxele la gunoi și serviciile sunt zero ,drumurile sunt pline de zăpadă și gropi si voi mariti salarile,orașul arată că după un război secand a venit politrucule incompetent Turc care ne-a adus în urma cu 20 de ani.

 3. daca incepe ceva in ucraina va inchipuiti cat or sa creasca salariile la primaria bistrita?
  PENTRU CEI CE NU INTELEG CEEA CE A SPUS PRIMARUL SA MAI CITEASCA DE TREI ORI SAU SA DUCA LA UN TRADUCATOR CARE SA LE SPUNA CA PRIMARUL NE CREDE PROSTI…..DA PROSTI…PROSTI!

 4. Pai după principiul asta sa mărească la toți ca să rămână diferențele între salarii la fel!!!
  Pai salariul minim se mărește conform Legii, nu trebuie nici o hotărâre de consiliu!!! Cine se cred ei sa aprobe majorarea salariului minim???? Asta s-a decis la Guvern. Ei ce fac????
  Daca votează împotriva ce se întâmplă??? Nu mai măresc salariile la nivelul minim stabilit de Lege????
  Astia ne iau de prosti!!!!
  Ieșiți drak și umpleți gropile din oraș, nivelati drumurile de pământ măcar!!!! Băgați apa, canalizare, curent, gaz – ÎN ORAȘ!!!! lăsați salariile!!!! Faceți treaba, după care o sa vina și recompensele!!!! Voi tot timpul puneți carul înaintea boilor doar ca să va fie vouă bine!!!!
  A draku filosofie!!!!
  Pai asa am ajuns???? Sa curatam zăpadă cu lopata???? Primarul????

  • Votați împotriva măririi tarifelor la apa!!!!
   Sa se descurce Aquabisul că-s oameni deștepți, cu școala, sa găsească solutii!!!! Pai ei ce manageriala acolo???? Calculări dearire a prețului!???? Primesc gratis rețele extinse plătite de oameni și ei doar taie facturi, apa e gratis, rețelele gratis ei au de plătit întreținere și cheltuieli curente…. Și nu le ajunge . Și voi sunteți de acord cu ei!!! Ordinarilor!!!
   Voi atât știți salarii marite! Mereti draku lui cu toții, nesimțiți ordinari!!!!

 5. Domnule Zorro .cine sunt nesimțiții ordinari?
  Consilieri locali care încasează pe o ședință doua cat un muncitor?
  Mai sunt și oameni care își fac treabă, este cam mult sa i jigniți pe toți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.