13 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

FOTO: Voluntarii muncesc precum furnicuțele pentru a salva biserica fortificată de la Vermeș

Intervenția de punere în siguranță a bisericii fortificate din Vermeș este în plină desfășurare, iar lucrurile încep să prindă contur, anunță cei de la Ambulanța pentru monumente Bistrița-Năsăud.

Este cea de-a treia săptămână în care voluntarii Petrus Italus Trust și cei de la Ambulanța pentru monumente Bistrița-Năsăud muncesc de zor pentru a salva biserica fortificată de la Vermeș.

După cum știți, anul acesta se lucrează din nou din greu pentru a salva biserica fortificată din deal, aici în Vermeș. Am început cea de-a treia săptămână de șantier, iar lucrurile încep să prindă contur! Până acum am reușit să curățăm interiorul bisericii de dărâmătura provenită din prăbușirea jumătății de acoperiș, să îndepărtăm mica junglă care înconjura biserica și să ne facem drum spre acoperiș cu ajutorul schelelor”, spun cei de la Ambulanța pentru monumente Bistrița-Năsăud.

Despre munca voluntarilor puteți reciti aici:

VIDEO spectaculos: Voluntarii Petrus Italus Trust au făcut minuni cocoțați pe acoperișul bisericii din Vermeș

Voluntarii, care se află pe șantier în perioada 20 august-01 octombrie, au nevoie de ajutor pentru a acoperi costul materialelor, în special lemnul pentru reparațiile la acoperiș.

Ne puteți susține cu donații direct în contul asociației, aici:

RO26BRDE060SV46964260600
Asociația Petrus Italus Trust
BRD Groupe Societe Generale

Suntem doar la săptămâna 3 din 6!„, au mai precizat aceștia.

Ambulanţa pentru Monumente este un proiect sprijinit de ASR Prinţul de Wales prin The Prince’s Foundation, proiectul fiind inițiat de Asociația MONUMENTUM și coordonat în județul Bistrița-Năsăud de Asociația Petrus Italus Trust – Alianta pentru patrimoniul bistritean.

Despre cum au petrecut voluntarii anul 2022, lucrând la punerea în siguranță a Ansamblului Bisericii Evanghelice fortificate din Vermeș, puteți citi aici.

Sursă foto Facebook Ambulanța pentru monumente Bistrița-Năsăud/Sorin Județ

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!