8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

Vom avea două toalete inteligente! De ce sunt „în stare” toaletele de aproape jumătate de milion de lei

Primăria Bistrița se pregătește să cumpere, cu aproape jumătate de milion de lei, două toalete publice automate. Acestea sunt primele toalete smart pe care le vom avea în Bistrița. Ce e așa special la ele:

450.000 de lei, adică aproximativ 90.000 de euro a pus la bătaie Primăria Bistrița pentru două toalete publice automate. Acestea vor fi instalate în spațiile publice și sunt primele toatele smart din oraș.

„Achiziția are drept scop păstrarea curățeniei și igienei în locurile publice cu concentrație mare de populație, creșterea gradului de confort al cetățenilor, igiena mediului ambiant, pe tot parcursul anului, cu pregădere în sezonul cald, prin eliminarea mirosurilor neplăcute de la toaletele de cabine mobile ecologic, creșterea gradului de confort pentru cetățenii cu dizabilități care se deplasează în spațiul public”, precizează municipalitatea în caietul de sarcini al licitației.

Toaletele beneficiază de un sistem de igienizare automată, după fiecare utilizare. Sistemul electronic va permite deschiderea și închiderea ușii chiar și în lipsa curentului electric. Toaletele vor avea și buton de panică.

Toalete vor avea lavoar încastrat în perete, cu distribuire automată de apă i săpun, pe bază de senzori „no touch”. La fel va funcționa și uscătorul de mâini, iar hârtia igienică va fi distribuită automat. Acestea vor fi încălzite pe timp de iarnă, iar cei care le folosesc vor avea parte inclusiv de muzică. Deocamdată nu se știe unde vor fi acestea amplasate.

Foto:banatulazi.ro

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Turc politruc incompetent Bistrita arată dezastruos și ti-e tot la buzi îți stă cap,vei rămâne în istorie ca cel mai incompetent primar împreună cu alt incompetent Crețu.

  2. Vin vremuri căcăcioase! Nu întâmplător primul obiectiv finalizat în mandatul primarului Ioan Turc a fost o toaletă de lux amenajată la etajul întâi al Primăriei Bistrița (https://timponline.ro/psd-ironii-referitoare-la-primul-obiectiv-finalizat-de-actuala-administratie/).
    Si pentru că Ioan Turc a promis în campania electorală că va fi un primar al tuturor bistritenilor, iată că se tine de promisiune, si investeste în toalete publice automate pentru muritorii de rând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: