10.7 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Vom avea două toalete inteligente! De ce sunt „în stare” toaletele de aproape jumătate de milion de lei

Primăria Bistrița se pregătește să cumpere, cu aproape jumătate de milion de lei, două toalete publice automate. Acestea sunt primele toalete smart pe care le vom avea în Bistrița. Ce e așa special la ele:

450.000 de lei, adică aproximativ 90.000 de euro a pus la bătaie Primăria Bistrița pentru două toalete publice automate. Acestea vor fi instalate în spațiile publice și sunt primele toatele smart din oraș.

„Achiziția are drept scop păstrarea curățeniei și igienei în locurile publice cu concentrație mare de populație, creșterea gradului de confort al cetățenilor, igiena mediului ambiant, pe tot parcursul anului, cu pregădere în sezonul cald, prin eliminarea mirosurilor neplăcute de la toaletele de cabine mobile ecologic, creșterea gradului de confort pentru cetățenii cu dizabilități care se deplasează în spațiul public”, precizează municipalitatea în caietul de sarcini al licitației.

Toaletele beneficiază de un sistem de igienizare automată, după fiecare utilizare. Sistemul electronic va permite deschiderea și închiderea ușii chiar și în lipsa curentului electric. Toaletele vor avea și buton de panică.

Toalete vor avea lavoar încastrat în perete, cu distribuire automată de apă i săpun, pe bază de senzori „no touch”. La fel va funcționa și uscătorul de mâini, iar hârtia igienică va fi distribuită automat. Acestea vor fi încălzite pe timp de iarnă, iar cei care le folosesc vor avea parte inclusiv de muzică. Deocamdată nu se știe unde vor fi acestea amplasate.

Foto:banatulazi.ro

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Turc politruc incompetent Bistrita arată dezastruos și ti-e tot la buzi îți stă cap,vei rămâne în istorie ca cel mai incompetent primar împreună cu alt incompetent Crețu.

  2. Vin vremuri căcăcioase! Nu întâmplător primul obiectiv finalizat în mandatul primarului Ioan Turc a fost o toaletă de lux amenajată la etajul întâi al Primăriei Bistrița (https://timponline.ro/psd-ironii-referitoare-la-primul-obiectiv-finalizat-de-actuala-administratie/).
    Si pentru că Ioan Turc a promis în campania electorală că va fi un primar al tuturor bistritenilor, iată că se tine de promisiune, si investeste în toalete publice automate pentru muritorii de rând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: