18.2 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Zile libere? Copii bolnavi? Apelează Peditel!

Cea mai mare frică a mamelor e ca micuții lor să nu se îmbolnăvească TOCMAI de sărbători. Medicii nu prea sunt de găsit, iar mersul la urgențe e un coșmar. Tocmai pentru aceste momente s-a înființat PEDITEL. Un serviciu medical gratuit, accesibil părinților non-stop.

Parcă ar exista o lege nescrisă, prin care foarte mulți copilași se îmbolnăvesc EXACT în perioada sărbătorilor, a weekendurilor și a zilelor libere.

Atunci medicii sunt liberi, iar la Urgențe e tot timpul plin.

Pentru astfel de situații a fost înființat PEDITEL. Un serviciu medical non-stop, prin telefon, care vine în sprijinul părinților.

„Când aveți dubii, ca mame, legate de vaccinări, febra copilului, posibila deshidratare, un serviciu medical oferit de medici pentru părinți, prin telefon, vă poate fi de mare ajutor. Cei 15 medici de la Peditel, care răspund la numărul de telefon 1791, acordă asistență non-stop sfătuind părinții să aleagă cea mai bună variantă pentru a-și ajuta copiii în momentele în care sunt bolnavi”, explică cei de la totulpentrumame.ro

Proiectul a început la Cluj, iar apoi s-a extins în întreaga țară. Majoritatea apelurilor vin din partea părinților speriați că micuții lor au febră, vărsături, diaree. Rolul Peditel e de a da sfaturi medicale și a face un triaj, înainte ca părinții să meargă la Unitatea de Urgențe sau să apeleze 112.

„Noi nu înlocuim consultul medical și când este cazul părinții sunt îndrumați să sune la ambulanță sau să meargă la unitățile de primiri urgență. Rolul nostru este să facem un triaj și să ajutăm până la intervenția medicală. Nu înlocuim 112 sau UPU. Ne bucurăm însă să spunem că atunci când părinții sună la 112 și spun că au vorbit cu medic de la Peditel, ambulanța cu medic vine rapid. Pentru că dacă este vorba despre un copil mic care are nevoie urgent de ajutor, se poate agrava destul de repede starea”a explicat Cristina Grigore pentru sursa sus-citată.

Cum puteți lua legătura cu cei de la Peditel?

Numărul 1791 este număr cu tarif normal în rețelele Orange, Telekom, Vodafone (la cartela prepay operatorul Telekom solicita credit în euro cenți, nu minute, oferte speciale), iar Digi fix și mobil se apelează la *1791 (este foarte importantă steluța, în lipsa ei nu se formează, telefonul sună continuu, fără a răspunde cineva).

Abonamentele pe companie uneori pot fi restricționate să apeleze numere scurte, chiar dacă 1791 este număr cu tarif normal. Uneori și abonamentele pe persoane fizice au o astfel de problemă.

Românii din afara țării pot apela medicii de la PEDITEL la numarul  +40377771111

Totodată, îi găsiți și pe pagina de Facebook Peditel 1791 .

Sursă foto&info Totuldespremame

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...