Au început lucrările la Parcul din Subcetate! Ce se va face:

Au început lucrările la Parcul din Subcetate! Ce se va face:

Utilaje mari au început să prelucreze pământul în zona unde va apărea un Parc în Subcetate. Localnicii s-au arătat indignați că lucrările încep acum, când vine sezonul rece. Municipalitatea asigură că e vreme prielnică pentru astfel de intervenții.

În primăvara acestui an, consilierii locali au semnat proiectul de amenajare a unui Parc în zona Subcetate! S-a organizat licitația și s-a desemnat o firmă câștigătoare.

Contractul a fost semnat în luna august, iar valoarea acestuia este de 1.258.031,07 lei.

Marți, în Subcetate au apărut primele utilaje, în zona unde se va amenaja parcul. Și au început prelucrarea pământului.

”Tocmai acum au început lucrările? Vine vremea rece și o să lase totul de izbeliște. Vin ploile și apoi să vezi ce noroaie vor fi pe aici. Nu înețelegem de ce au început doar acum lucrările. Și ce vor face acum?” au spus indignați localnicii din Subcetate.

Reprezentanții municipalității susțin însă că e ”vreme prielnică” pentru astfel de lucrări.

Nu au de turnat asfalt. Deci lucrările se pot face și dacă vremea e mai rece. Pot să amenajeze scuarurile, să reconfigureze zona, să aranjeze, să pună bordurile. Pot face multe lucruri. Și în primăvară să vină doar cu finalul. Noi am predat proiectul firmei care a câștigat licitația și ei au un termen de execuție” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, viceprimarul Cristian Niculae.

Conform contractului semnat, lucrările ar trebui finalizate până în 30 aprilie 2020.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

 1. Amenajarea unui spațiu verde de 2.106 mp în zona urbană a municipiului Bistrița.
  1. se propune realizarea unor alei direcționate dinspre străzile învecinate;
  2. din punct de vedere vegetal, se propun utilizarea celor trei tipuri principale de vegetație, arbori, arbuști și plante floricole care să decoreze spațiul întreg anul. Arborii vor fi amplasați perimetral formând o barieră vizuală față de vecinătăți, iar datorită arbuștilor amplasați la baza acestora se va realiza o închidere vegetală, decorativă, pe toate cele 4 laturi;
  3. se propune utilizarea rulourilor de gazon;
  4. terenul se va închide pe cele patru laturi cu gard de sârmă, dublat de un gard viu;
  5. spațiul va fi echipat cu sistem de supraveghere;
 2. Crearea de facilități pentru recreere pe terenul amenajat.
 3. Achiziționarea și montarea elementelor constructive de tipul alei, foișoare, grilaje și grupuri sanitare.
 4. Dotare cu mobilier urban (bănci, cișmele, coșuri de gunoi, aparate de fitness).

 

FOTO/VIDEO: S-a pregătit de unul singur și a câștigat aurul! Povestea lui Tibi, autodidact în skandenberg, un sport care nu are susținere în România! noiembrie 20, 2019 - Deși e un sport care a dat campioni naționali și mondiali, skandenberg-ul în România nu are susținere. Totuși, la doar 18 ani, Tibi a reușit să impresioneze campionii din alte țări și să câștige aurul, weekendul ce a trecut. Se pregătește de unul singur, antrenându-se în sala de forță improvizată în podul casei.
VIDEO Hotel Diana, în centrul celui de-al doilea scandal de prostituție. Acum 3 luni o tânără acuza că este sechestrată într-una din camere noiembrie 20, 2019 - Hotel Diana este în centrul celui de-al doilea scandal de prostituție din acest an. Acum trei luni, o tânără își suna disperată mama din București și se plângea că este sechestrată într-una din camerele hotelului. 
FOTO: Distincții importante, oferite managerului Dorel Cosma, în Bulgaria noiembrie 20, 2019 - Dorel Cosma, managerul Palatului Culturii din Bistrița a fost invitat ieri la palatul prezidențial din Bulgaria. Aici s-a întâlnit cu vicepreşedintele Iliyana Iotova, primind două distincții importante:
Bugetarii vor merge în concediu cu tichete de vacanță și în 2020! Angajații din privat se pot bucura de același privilegiu noiembrie 20, 2019 - Vești bune pentru bugetarii români! Tichetele de vacanță vor fi acordate și în 2020, iar perioada în care acestea pot fi folosite va fi extinsă. Noul ministru al economiei dorește vouchere și pentru cei din privat!
Curtea de Apel nici n-a vrut să audă de o pedeapsă mai blândă pentru cuplul din Aluniș care și-a ciopârțit prietenul de pahar noiembrie 20, 2019 - Cei doi soți din Aluniș și prietenul lor care l-au ciopârțit în 2017 pe un bărbat cu care se cinstiseră bine nu au avut parte de o pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel Cluj, care a menținut sentința primită la Tribunalul Bistrița-Năsăud.
BISTRIȚA: Containere speciale, pentru uleiul uzat, în Piața Decebal și Independenței! noiembrie 20, 2019 - Două containere speciale au fost puse la dispoziția bistrițenilor cu simț de răspundere care iubesc natura. În Piața Decebal și în Independenței Nord aici s-au adunat, timp de trei ani, aproape 1000 litri de ulei uzat care va fi trimis în afara țării. Cât de toxic este acesta:
Un profesor din Bistrița, despre votul acordat lui Klaus Iohannis: L-am cunoscut pe când era inspector școlar! noiembrie 20, 2019 - Un profesor din Bistrița prezintă un portret al actualului Președinte al României, de pe vremea când acesta era inspector școlar. Conform lui Iacob Brănișteanu, acea întâlnire, de acum 20 de ani, trage greu la cântar în acordarea votului. 
ALEGERI 2019. Ovidiu Crețu: De ce nu pot vota Klaus Johannis noiembrie 20, 2019 - Faptul că actualul președinte al României mai vrea un mandat este discutabil. Felul în care s-a comportat pe durata primului mandat de președinte este lamentabil. Felul în care s-a manifestat pe parcursul campaniei electorale este deplorabil.
Avocată din Bistrița sancționată după ce a înjurat la primul tur al alegerilor un reprezentant PSD. Ce s-a întâmplat: noiembrie 20, 2019 - O avocată din Bistrița care deținea funcția de președinte al unei secții de votare a fost înlocuită, ieri, după ce la primul tur al alegerilor prezidențiale a înjurat un reprezentant al PSD și a refuzat să îi înregistreze o cerere.
Viitoare mireasă? Treci pe la Wedding Land, și poți pleca acasă cu rochia de mireasă- cadou! noiembrie 20, 2019 - În acest weekend la Restaurant Terra are loc târgul de nunți – Wedding Land. Firme cu renume din industria organizării nunților vin cu o gamă largă de oferte. Mai mult, se organizează o tombolă pentru toate miresele ce ajung la târg. Iar premiul este o rochiță de mireasă în valoare de 3.600 de lei.
INCREDIBIL: Prostituție la un hotel din Bistrița! Patronul unității de cazare, acuzat de proxenetism noiembrie 20, 2019 - Mai bine de 50 de polițiști au descins la un hotel din Bistrița, vizând o rețea de prostituție. Acuzat de proxenetism este tocmai patronul unității de cazare, care ar fi instruit inclusiv personalul hotelului să ascundă ce se întâmplă.
FOTO Confort sporit pentru pacienții Spitalului Județean. Perioada paturilor secod-hand se încheie! noiembrie 20, 2019 - Spitalul Județean de Urgență Bistrița a început achiziționarea de paturi noi, până acum bazându-se mai mult pe mobilier medical second-hand. Printre facilitățile oferite de noile paturi se numără și posibilitatea luării mesei la pat.
Aquabis: Se sistează apa, astăzi, în Rebrișoara noiembrie 20, 2019 - Astăzi, 20 noiembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Rebrișoara. Ce străzi vor fi afectate:
VIDEO: 4 motive pentru care nu ai voie să ratezi NOSA Film Festival, la Bistriţa! noiembrie 19, 2019 - „Știu că Bistrița merită un festival de film de înaltă ținută. Îmi doresc ca NOSA Film Festival să ajungă în câțiva ani la nivelul unor festivaluri recunoscute național și chiar internațional." Mai jos - patru motive care să vă convingă să nu rataţi proiecţiile:
CÂT vă costă pomul de Crăciun de la Romsilva: noiembrie 19, 2019 - Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva scoate la vânzare în acest an 40.000 de pomi de Crăciun. Dintre aceștia, 26.000 sunt din specia brad şi 14.000 din specia molid. Prețul diferă în funcție de specie și înălțime.