Bacalaureat 2019: Elevii din Sîngeorz şi Maieru susţin examenul de Bacalaureat în Năsăud

Bacalaureat 2019:  Elevii din Sîngeorz şi Maieru susţin examenul de Bacalaureat în Năsăud

1840 de absolvenţi de liceu din promoţia curentă şi încă 298 de restanţieri din anii anteriori vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat în judeţul nostru. Elevii din Sîngeorz şi Maieru vor da examen în deplasare.

Anul trecut au fost înscrişi 2116 absolvenţi de liceu, s-au prezentat efectiv la examen 1943 şi au reuşit să promoveze 1390 – adică 69,7%.

În anul şcolar 2016-2017, s-au înscris 2045 absolvenţi de liceu, s-au prezentat la examenul de Bacalaureat 1947 de elevi, dintre care 1484 (76,22%) au reuşit să-l şi promoveze.

Vor fi 7 centre de examen în cele 3 oraşe ale judeţului – Beclean, Năsăud şi Bistriţa, a mai explicat ieri Camelia Tabără. Şeful Inspectoratului Şcolar a adăugat că centrul de examen din Sînageorz Băi s-a desfiinţat în acest an. Elevii din Sîngeorz şi Maieru vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat în Năsăud – a precizat Camelia Tabără.

De asemenea, vor exista 3 centre de evaluare, cu evaluare încrucişată, cu transmiterea lucrărilor către alt judeţ şi primirea lucrărilor din alt judeţ.

Mulţumiri Jandarmeriei şi Poliţiei care în acest an nu ne mai însoţesc, dar am înţeles că ne monitorizează traseele pe care vor merge lucrările”, a mai spus Camelia Tabără.

După probele de competenţe lingvistice desfăşurate la începutul acestei luni, peste doar câteva zile încep probele scrise ale Bacalaureatului:

1 iulie 2019 – Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

2 iulie 2019 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

3 iulie 2019 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

4 iulie 2019 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

Pe 8 iulie 2019, până la ora 12, se vor afișa primele rezultate, urmând ca tot în 8 iulie să se depună şi contestațiile (între orele 12:00 – 16:00).

Între 9 şi 12 iulie se vor rezolva contestațiile, urmând ca pe 13 iulie 2019 să se afișeze rezultatele finale.

Sesiunea august – septembrie 2019

15 – 19 iulie 2019 – Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
26 iulie 2019 – Înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
21 august 2019 – Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
22 august 2019 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
23 august 2019 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
26 august 2019 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
27, 28 august 2019 -Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
29 august 2019 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
30 august – 2 septembrie 2019 – Evaluarea competențelor digitale – proba D
2 – 3 septembrie 2019 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
3 septembrie 2019 – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (12:00 – 16:00)
3 – 6 septembrie 2019 – Rezolvarea contestațiilor
7 septembrie 2019 – Afișarea rezultatelor finale
Foto @ Arhiva

Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.
FOTO/VIDEO. Răscolitor până la lacrimi: „Nu-i lumină nicări… Au murit toţi oamenii…” octombrie 19, 2019 - Grigore Leşe s-a dovedit răscolitor până la lacrimi, ieri seară, la Centrul Cultural Dacia. Alături de el, pe scenă, au urcat câţiva dintre cei mai luminoşi, expresivi şi tulburători artişti. "Am devenit foarte foarte răi. Incredibil de răi. Nu mai avem gram de răbdare unul cu altul”, a spus Radu Moldovan, prezent la eveniment.
Cristina Iurișniți este “puţin dezamăgită” de cele apărute în presă de Dan Barna. Cum le afectează șansele prezidențiale octombrie 19, 2019 - Scandalul izbucnit în jurul liderului și candidatului USR-Plus la președinția României, Dan Barna, nu aduce liniște în USR, replici ale seismului fiind percepute și la Bistrița. În acest context, deputatul bistrițean Cristina Iurișniți a pecizat că e ”puțin dezamăgită” de cele apărute în presă despre Dan Barna și unele contracte pe fonduri europene implementate de firme controlate de liderul USR.
Aquabis: Avarie, la conducta de distribuție a apei, în Ilva Mică octombrie 19, 2019 - O avarie s-a produs ieri seară în Ilva Mică, la conducta de distribuție a apei. Din această cauză, cei de la Aquabis au fost nevoiţi să sisteze apa potabilă în localitate.
Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.