Bacalaureat 2019: Elevii din Sîngeorz şi Maieru susţin examenul de Bacalaureat în Năsăud

Bacalaureat 2019:  Elevii din Sîngeorz şi Maieru susţin examenul de Bacalaureat în Năsăud

1840 de absolvenţi de liceu din promoţia curentă şi încă 298 de restanţieri din anii anteriori vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat în judeţul nostru. Elevii din Sîngeorz şi Maieru vor da examen în deplasare.

Anul trecut au fost înscrişi 2116 absolvenţi de liceu, s-au prezentat efectiv la examen 1943 şi au reuşit să promoveze 1390 – adică 69,7%.

În anul şcolar 2016-2017, s-au înscris 2045 absolvenţi de liceu, s-au prezentat la examenul de Bacalaureat 1947 de elevi, dintre care 1484 (76,22%) au reuşit să-l şi promoveze.

Vor fi 7 centre de examen în cele 3 oraşe ale judeţului – Beclean, Năsăud şi Bistriţa, a mai explicat ieri Camelia Tabără. Şeful Inspectoratului Şcolar a adăugat că centrul de examen din Sînageorz Băi s-a desfiinţat în acest an. Elevii din Sîngeorz şi Maieru vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat în Năsăud – a precizat Camelia Tabără.

De asemenea, vor exista 3 centre de evaluare, cu evaluare încrucişată, cu transmiterea lucrărilor către alt judeţ şi primirea lucrărilor din alt judeţ.

Mulţumiri Jandarmeriei şi Poliţiei care în acest an nu ne mai însoţesc, dar am înţeles că ne monitorizează traseele pe care vor merge lucrările”, a mai spus Camelia Tabără.

După probele de competenţe lingvistice desfăşurate la începutul acestei luni, peste doar câteva zile încep probele scrise ale Bacalaureatului:

1 iulie 2019 – Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

2 iulie 2019 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

3 iulie 2019 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

4 iulie 2019 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

Pe 8 iulie 2019, până la ora 12, se vor afișa primele rezultate, urmând ca tot în 8 iulie să se depună şi contestațiile (între orele 12:00 – 16:00).

Între 9 şi 12 iulie se vor rezolva contestațiile, urmând ca pe 13 iulie 2019 să se afișeze rezultatele finale.

Sesiunea august – septembrie 2019

15 – 19 iulie 2019 – Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
26 iulie 2019 – Înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
21 august 2019 – Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
22 august 2019 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
23 august 2019 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
26 august 2019 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
27, 28 august 2019 -Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
29 august 2019 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
30 august – 2 septembrie 2019 – Evaluarea competențelor digitale – proba D
2 – 3 septembrie 2019 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
3 septembrie 2019 – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (12:00 – 16:00)
3 – 6 septembrie 2019 – Rezolvarea contestațiilor
7 septembrie 2019 – Afișarea rezultatelor finale
Foto @ Arhiva

FURIE. Examenele naţionale, privite din interior. Erori umane, subevaluări, supraevaluări. Malpraxis… acum O oră - „An de an - aceeași poveste. Erori umane, se spune. Subevaluări (elevi notați cu 4,70, deci picați, care după contestație obțin 5,80 sau 9), supraevaluări. E de fapt malpraxis. E ca atunci când mergi la medic și-ți greșește diagnosticul. Și te dai de ceasul morții și apoi te duci la alt medic care îți spune să te liniștești că nu e nimic grav..."
VIOLENȚA în familie: Două ordine de protecție emise în 24 de ore acum 3 ore - Din nefericire, cazurile de violență în familie sunt tot mai dese. Din fericire, există o măsură la îndemână, introdusă prin lege, de curând. În 24 de ore, polițiștii au emis două ordine de protecție. Doi bărbați și-au bătut soțiile.
ISJ Bistriţa-Năsăud: Profesorii să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin acum 4 ore - Profesorii ar trebui să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin – susţine Camelia Tabără, şeful Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud. Şcolile vor fi obligate să prezinte un raport anual de evaluare internă, cu măsurători foarte clare referitoare la numărul de elevi intraţi la început de ciclu şi cei care termină şcoala.
Doctorul Mureșan, propus de PNL-iști pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” acum 5 ore - Una din propunerile pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” îl are în vedere pe doctorul Mureșan. Managerul Sanovil a fost propus de conslierii locali din partea PNL. ”Este o personalitate recunoscută în plan local cât şi naţional, remarcându-se printr-o bogată activitate în domeniul medical şi managerial” își justifică liberalii alegerea.
FOTO: Încă un dosar penal pentru niște balastru acum 6 ore - Un bărbat s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins în flagrant. Acesta exploata sort și balastru, deși nu avea permis pentru așa ceva.
Aquabis: Lucrări de remediere, în Ilva Mică acum 6 ore - Se vor executa lucrări de remediere, astăzi, în localitatea Ilva Mică - anunţă Aquabis. Locuitorii vor rămâne pentru câteva ore fără apă:
ULTIMĂ ORĂ: Interpreta Adina Băieșiu, atacată în miezul zilei, pe o stradă din Bistrița. Semnalmentele individului care a vrut să o jefuiască: acum 7 ore - Atacată în plină stradă, chiar în miezul zilei! I s-a întâmplat cântăreței de muzică populară Adina Băieșiu, în urmă cu o oră. Un individ a atacat-o din spate și a încercat să-i fure geanta. Incidentul putea fi unul grav, tânăra fiind însărcinată în luna a VII-a. Adina Băieșiu a fost în urmă cu puțin timp...
Nemulţumire totală, la Inspectoratul Şcolar: Rezultate dezastruoase la LPS acum 7 ore - Suntem cu aproape două procente sub media naţională, când vine vorba de rezultate la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. „Nu suntem mulţumiţi!" Inspectorat Şcolar va analiza şi va cere socoteală şcolilor care înregistrează rezultate modeste.
Cum va arăta „clinica” de la Spitalul Județean din Bistrița ce va concura cu marile centre universitare din țară acum 8 ore - La Bistrița se pregătește o clinică specializată în cardiologie și gastroenterologie intervențională și neurochirurgie, estimată la 60 de milioane de euro. În spatele acestui proiect grandios nu se află vreun investitor privat, ci tocmai Spitalul Județean de Urgență Bistrița.
Alo!?! Primăria Bistrița, marcajele le faceți cu lavabilă? Țin de-o ploaie! acum 9 ore - În ultima perioadă, angajații DSP Bistrița au fost văzuți prin oraș, trasând marcajele rutiere. Totuși, unele dintre ele dispar ...după o ploaie. Reprezentanții DSP Bistrița spun însă că vopseaua folosită e una specială, iar banii dați pentru aceasta nu sunt chiar puțini.
Din Bistriţa, spre muntele Ararat: O expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe! acum 10 ore - Încă o premieră montană, la Bistriţa: Profesorul Ioan Bâca, de la UBB, Extensia Bistriţa, a pornit într-o nouă expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe!
Moarte misterioasă la Viena: o tânără din Bistrița s-a prăbușit în plină stradă, în capitala Austriei acum 11 ore - O bistrițeancă de 30 de ani s-a prăbușit luni pe o stradă din Viena, în timp ce se întorcea acasă de la serviciu. Aceasta nu a mai putut fi salvată, medicii declarând decesul. Deocamdată nu se știe ce a cauzat moartea fulgerătoare a româncei.
FOTO/VIDEO: Noapte de foc pentru pompierii bistrițeni. Incendiu devastator în Tiha Bârgăului acum 20 de ore - Pompierii bistrițeni se luptă cu flăcările în Tiha Bârgăului. Un incendiu pornit de la un coteț de găini s-a extins cu repeziciune și la două anexe din apropiere.
FOTO/VIDEO: Văcuțe fericite, îngrijite și mulse de roboți, într-o fermă high-tech, la nici 10 km de Bistrița! UNIC în Transilvania acum 23 de ore - Văcuțe mai fericite, răsfățate și bine îngrijite ca la Ferma Peica din Orheiu Bistriței n-o să găsiți în toată Transilvania! Dorm pe saltele, ascultă muzică simfonică, sunt scărpinate de câte ori au chef, sunt îngrijite și mulse de roboți, care fac toată munca grea a fermierului. Drept răsplată, văcuțele oferă mii de litri de lapte pe zi, gras, bun, ca la țară, iar o parte ajunge și la bistrițenii care știu de unde să își umple sticlele cu un lapte cum nu se mai găsește de mult pe rafturile magazinelor.
FOTO: „Sandviș” cu trei mașini pe o stradă din Beclean acum O zi - Salvatorii bistrițeni au fost solicitați la un accident în care au fost implicate trei mașini, pe o stradă din Beclean. Printre victime s-a aflat și un copil de aproximativ cinci ani care a avut nevoie de îngrijiri medicale.