Cinci persoane amendate, într-o săptămână, pentru că inhalau prenadez! Fenomenul tot nu se stopează!

Cinci persoane amendate, într-o săptămână, pentru că inhalau prenadez! Fenomenul tot nu se stopează!

Imagini cu adulți sau chiar copii care inhalează din pungi cu prenadez împânzesc, zilnic, mediul online. Polițiștii locali au amendat, într-o săptămână, cinci persoane depistate făcând acest lucru. Din nefericire, fenomenul nu se stopează ci ia amploare.

Un fenomen care ia tot mai mare amploare, împânzește internetul și oripilează bistrițenii. Tot mai des sunt surprinși adulți, dar și copii, care inhalează din pungi cu prenadez.

Pe adresa redacției sosesc, tot la câteva zile, imagini și sesizări cu privire la acest fenomen. Copiii care inhalează sunt tot mai mici. Adulții, tot mai mulți. Din nefericire, nimic nu pare să stopeze fenomenul.

Nici măcar amenzile! Într-o săptămână doar, polițiștii locali au amendat cinci persoane care inhalau din pungi cu prenadez.

S-au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 750 lei, aplicate următoarelor persoane, domiciliate pe raza localităţii componente Viişoara: V.  C., C.  B. D. şi V.  M., pentru că inhalau în mod repetat substanţe volatile, din pungi de plastic transparente. Faptele au fost constatate în timpul executării serviciului de patrulare, în apropierea foişorului din Parcul Municipal. S-au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 400 lei numiţilor V. M.I. şi L. D., pentru săvârşirea în public de fapte care au provocat indignarea persoanelor aflate pe str. Ion Minulescu, respectiv inhalau în mod repetat substanţe volatile, din pungi de plastic transparente” se arată în raportul Poliției Locale.

Reporterii Bistrițeanul.ro au întrebat pe rând, instituțiile statului, despre măsurile pe care le iau în astfel de cazuri. Toți au dat din umeri, explicând că legea are foarte multe lacune în această speță.

O bistrițeancă a făcut multiple sesizări cu privire la acest fenomen. Aceasta e hotărâtă să meargă în ședința de Consiliu Local de joi, 26 septembrie, și să ridice, din nou, această problemă, în fața autorităților.

Ultimul video surprins de aceasta, cu persoane ce inhalează prenadez, îl puteți vedea AICI:

Articolele scris e Bistrițeanul.ro pe acest subiect pot fi recitite AICI:

VIDEO: Lacunele legislației ”creează” copii ce trag din pungi cu prenadez și fac semne obscene

Protecția Copilului despre minorii ce inhalau prenadez: E greu să facem ceva!

VIDEO ȘOCANT: Patru minori se distrează noaptea trăgând din prenadez

Cu pungile cu prenadez în mână, sfidează pe oricine. Nici poliția nu are ce le face!

Fără rost! Amenzile primite nu-i împiedică să consume aurolac

VIDEO: Mămicile din Bistrița, terorizate de aurolaci!

FOTO – Zeci de aurolaci terorizează de mai bine de 3 ani mai multe blocuri de pe Independenței

FOTO: Nu se mai ascund! Consumă aurolac și alte substanțe interzise chiar sub ochii copiilor!

Avocata Diana Morar cere amenzi pentru consumul de aurolac

FOTO/VIDEO: Bistriţeanul Bogdan Berende, de trei ori campion european, comparat cu un bolid Ferrari noiembrie 18, 2019 - Recent întors de la Campionatul European de atelaj canin 2019, desfăşurat în Ungaria, Bogdan Berende a povestit despre provocările şi pericolele pe care le-a traversat în competiţie:
FOTO: Ursul și-a lăsat amprenta și la Sărățel! noiembrie 18, 2019 - Ursul e văzut tot mai des aproape de...civilizație. Dacă nu e zărit de oameni, își lasă măcar amprenta, ca în cazul de la Sărățel. Pe uliță, aproape de case, s-a plimbat aseară Moș Martin. Localnicii se tem pentru copii:
A plecat c-un pui de moroșan, iar tatăl a dat-o răpită! noiembrie 18, 2019 - O minoră a fost dată dispărută, răpită chiar, de către tatăl său. În fapt, doar plecase c-un pui de moroșan. Cu ea cu tot, patru minori dați dispăruți au fost găsiți de polițiștii, în weekendul ce tocmai a trecut.
VIDEO: Cum comentează preşedintele CJ targetul impus de Viorica Dăncilă. Radu Moldovan: „Este ruşinos” noiembrie 18, 2019 - Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean, a comentat astăzi rezultatele PSD după primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, dar şi „targetul" primit de la centru.
SCANDAL la NIMIGEA: Noi vrem pământ, varianta 2019! noiembrie 18, 2019 - Scandal mare în comuna Nimigea, privind un teren aflat la ieșirea din Mocod spre Zagra. S-ar părea că un fost funcționar public își cere pământul înapoi, cu acte vechi de aproape 30 de ani. Cei care au teren în zonă acuză că actele nu ar fi în regulă, și se tem să nu rămână fără pământ.
FOTO/VIDEO: Pericol la puntea de pe Ghinzii! noiembrie 18, 2019 - O plasă de fier a fost amplasată în ambele capete ale punții pietonale peste Bistrița, de pe Valea Ghinzii. Nimeni nu a anunțat nimic, însă s-a decis că puntea reprezintă un pericol. CARE este explicația municipalității.
Are cineva o explicație logică de ce nu există poză cu vicele Niculae lângă puntea asta?! noiembrie 18, 2019 - Au început să se agite bistrițenii pe rețelele de socializare și în mesageria ziarului că e blocat accesul pe puntea pietonală din dreptul spitalului TBC și nimeni nu ne spune nimic...
Se caută instalatori! Noi locuri de muncă – la Hydrosfer Group, IMP România şi MetGlass Bistriţa noiembrie 18, 2019 - Pachet salarial atractiv, plata la timp a salariului, condiţii bune de lucru şi un contract de muncă pe perioadă nedeterminată! Sunt doar câteva dintre beneficiile pe care angajatorii din Bistriţa le oferă celor aflaţi în căutarea unei slujbe:
Tichete de masă pentru pensionari, dacă deputații spun DA! noiembrie 18, 2019 - Camera Deputaților va dezbate un proiect de lege privind acordarea de tichete de masă pensionarilor. Peste patru milioane și jumătate de români ar beneficia de ele. CARE sunt condițiile:
Aquabis: Reţea nouă nouă în Salva şi Rebrişoara noiembrie 18, 2019 - Astăzi, 18 noiembrie 2019, se  va sista parţial furnizarea apei potabile în localitățile Salva și Rebrișoara.
FOTO/VIDEO: De 7 ani participă la concurs! Într-un sfârşit, a cucerit şi Marele Premiu noiembrie 18, 2019 - Tânăra interpretă din Bistriţa, acum în vârstă de 18 ani, a mărturisit emoţionată că s-a încăpăţânat să participe de şapte ani consecutiv la acest concurs. În weekend şi-a văzut visul împlinit: A cucerit, în sfârşit, Marele Premiu...!
Cea mai modernă terapie cu radiofrecvență existentă, disponibilă la Spitalul Județean noiembrie 18, 2019 - Bistrițenii chinuiți de spasme musculare, tendinite, dureri cervicale și edem prost-traumatic au parte de cea mai modernă terapie cu radifrecvență existentă. Cu un astfel de aparat a fost dotată secția de recuperare a Spitalului Județean de Urgență.
10 chestii pe care nu le știi din vizita președintelui Iohannis la Bistrița noiembrie 18, 2019 - Că președintele Klaus Iohannis a fost sâmbătă la Bistrița știți. Ce nu știți sunt câteva mici detalii, de atmosferă - să zicem. Cu cine s-a mai întâlnit, ce a mai vorbit, ce personaj politic important l-a studiat de la distanță, dar fără să schițeze vreun gest, cine din staff a rămas peste noapte la o petrecere în oraș...
A dispărut după ce a dat iama în găinile vecinului! Stăpânii îl caută disperați! noiembrie 17, 2019 - Pacco a dispărut fără urmă din satul Manic, comuna Chiochiș, la câteva minute după ce a dat iama în găinile unui vecin. Parcă l-a înghițit pământul... Disperați, stăpânii au anunțat și poliția să dezlege misterul dispariției câinelui și oferă 500 de Euro recompensă cui le pot da mai multe informații care să-i ajute să-l găsească.
Primăria Bistrița încasează anual peste 100.000 de euro sub formă de taxă de reabilitare termică noiembrie 17, 2019 - Municipalitatea desfășoară în această perioadă cel mai amplu program de reabilitare termică a blocurilor de locuit. Parte din finanțare este asigurată din fonduri europene, parte de primărie și parte din buzunarul bistrițenilor. Anual, municipalitatea încasează peste 100.000 de euro sub formă de taxă de reabilitare termică.