COLIBIȚA: Tabără de balet cu invitați de excepție, din Germania și Sankt Petersburg!

COLIBIȚA:  Tabără de balet cu invitați de excepție, din Germania și Sankt Petersburg!

Încurajat de succesul taberei de anul trecut, balerinul Ovidiu Danci și partenerii săi vor oferi și în acest an copiilor din Bistrița câteva zile de relaxare și balet în mijlocul naturii, la Colibița. „Este o minune că am reușit să aducem balerini de excepție precum Roman Katkov de la Vaganova Academy din Sankt Petersburg sau Alexandra Pașcu, prim balerină în Germania! Este visul oricărui profesor…”

Prima serie a Taberei de balet debutează în această sâmbătă, la Colibița: până în 20 iulie, balerinele din grupa de elită a Școlii de balet Ovidiu Danci vor avea parte nu doar de aer curat și peisaje spectaculoase, ci și de lecții de balet susținute de adevărați profesioniști ai domeniului: este vorba despre Alexandra Pașcu, prim balerină în Germania, și Roman Katkov de la Vaganova Academy din Sankt Petersburg. Alături de cei doi invitați de onoare, vor fi și profesorii bistrițeni Laura Boldor și Ovidiu Danci care a povestit pentru Bistrițeanul.ro că toate locurile în tabără s-au ocupat în trei zile: „Am primit foarte multe solicitări, din câteva orașe ale țării, însă acest proiect este gândit și organizat special pentru copiii Școlii de Balet din Bistrița. Sunt patru serii, prima debutează sâmbătă, 14 iulie, cea de-a doua se va desfășura între 3 și 8 august. La primele două serii toate locurile sunt ocupate, ar mai fi câteva locuri disponibile pentru seriile din 10 – 16 august sau 17 – 23 august. Am acceptat și două eleve de la Liceul de Coregrafie din Cluj. O fetiță, Ema Marc, din Bistrița a venit din America în vacanță și s-a înscris în două serii ale taberei…”, a mai explicat Ovidiu Danci pentru Bistrițeanul.ro, declarându-se foarte fericit că a reușit să ofere elevilor săi șansa de a învăța secretele baletului de la profesioniști de talie mondială.

Alexandra Pașcu a început să studieze baletul târziu, la 12 ani și s-a mutat la Cluj pentru asta. De 17 ani este prim-balerină în Germania, dar nu a uitat Bistrița. A revenit în vacanță, la Colibița, fix în perioada în care avea loc tabăra Școlii de Balet Ovidiu Danci și le-a învățat pe copile micile secrete care au făcut-o astăzi mare balerină.

Alexandra Daniela Pașcu este unul dintre numele sonore ale baletului din Germania, țara în care trăiește și dansează de 17 ani ca prim-balerină. Cariera ei continuă și astăzi, deși are 35 de ani. Are propria școală de balet în Flensburg, orașul în care trăiește și dansează de când a plecat din România.

Este invitată pe scenele din toată țara, dar nu vrea să se mute din micul orășel în care trăiește dintr-un motiv simplu: îi aduce aminte de orașul natal – Bistrița, unde a copilărit, până în clasa a V-a, pe strada Mesteacănului.

Despre impresionanta ei poveste de viață, despre sacrificiile și satisfacțiile care i-au marcat până acum destinul puteți reciti accesând linkul de mai jos:

FOTO: Alexandra Pașcu, balerina din Bistrița care a înființat o școală în Germania

Roman Katkov, de la Academia Vaganova din Sankt Petersburg, se bucură, de asemenea, de o impresionantă carieră profesională: între 1983 și 1992 a studiat la Academia de Balet Vaganova, absolvind aici bacalaureatul și continuând studiile în aceeași instituție de prestigiu (între 2012 și 2016) pentru a obține diploma de profesor de balet acreditat de stat.

Din 2014 este asistent și maestru de balet la Anhaltische Theater din Dessau (Germania), în 2013 – 2014 a fost dansator solist oaspete la Teatrul din Flensburg (Germania), a fost balerin solist la Landstheater Coburg și asistent de balet – antrenor în aceeași instituție, în anii 90 fiind balerin solist la Makarov Ballet Company (Sankt Petersburg) și la Teatrul Zwickau din Germania.

Printre coregrafiile semnate de Roman Katkov se numără „Strada, stația terminus” (un spectacol care s-a ocpupat de tinerii fără adăpost, în Braunschweig), proiectul în aer liber intitulat „Concert în Grădina Trandafirilor” (în Landstheater Coburg), „Dansuri din perioada barocului până la dansul de societate” (proiect pentru copii derulat în Landstheater Coburg), opereta „Țar și dulgher” de Lortzing (regia M Wedekind) sau piesa de teatru „Fără țară” de Gruber/Prestele la Landstheater Coburg.

Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.
FOTO/VIDEO. Răscolitor până la lacrimi: „Nu-i lumină nicări… Au murit toţi oamenii…” octombrie 19, 2019 - Grigore Leşe s-a dovedit răscolitor până la lacrimi, ieri seară, la Centrul Cultural Dacia. Alături de el, pe scenă, au urcat câţiva dintre cei mai luminoşi, expresivi şi tulburători artişti. "Am devenit foarte foarte răi. Incredibil de răi. Nu mai avem gram de răbdare unul cu altul”, a spus Radu Moldovan, prezent la eveniment.
Cristina Iurișniți este “puţin dezamăgită” de cele apărute în presă de Dan Barna. Cum le afectează șansele prezidențiale octombrie 19, 2019 - Scandalul izbucnit în jurul liderului și candidatului USR-Plus la președinția României, Dan Barna, nu aduce liniște în USR, replici ale seismului fiind percepute și la Bistrița. În acest context, deputatul bistrițean Cristina Iurișniți a pecizat că e ”puțin dezamăgită” de cele apărute în presă despre Dan Barna și unele contracte pe fonduri europene implementate de firme controlate de liderul USR.
Aquabis: Avarie, la conducta de distribuție a apei, în Ilva Mică octombrie 19, 2019 - O avarie s-a produs ieri seară în Ilva Mică, la conducta de distribuție a apei. Din această cauză, cei de la Aquabis au fost nevoiţi să sisteze apa potabilă în localitate.
Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.