FOTO – INEDIT, la Viile Tecii…!

FOTO – INEDIT, la Viile Tecii…!

Nu s-a mai pomenit așa ceva la Viile Tecii! Câțiva voluntari din Bistrița au înțeles așa cum se cuvine semnalele de alarmă și au acționat în consecință: „Cred că este un lucru incredibil, chiar dacă școala este una micuță, cu puțini elevi. Așa, copiii vor putea să învețe mai multe lucruri și să le pună în practică…”

Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, Clubul Rotary Nosa-Bistrița și organizația de voluntariat Interact Bistrița-Nosa au inaugurat ieri o bibliotecă școlară la Viile Tecii, urmând ca de ea să se bucure elevii și profesorii Școlii Gimnaziale din localitate.

Amenajată într-una dintre sălile de clasă, noua bibliotecă școlară dispune de peste 1.100 de volume, cu titluri din literatura română și literatura universală. Cărțile au fost obținute din donații, iar rafturile pentru cărți au fost donate de Clubul Rotary-Nosa.

Directorul bibliotecii, Ioan Pintea, a recunoscut că „înființarea acestei biblioteci este atât un gest cultural, cât și unul educativ. Am ales această zi pentru inaugurarea ei, pentru că Biblioteca Județeană „George Coșbuc” are un parteneriat foarte bun cu Ambasada Statelor Unite ale Americii de la București, care derulează astăzi o acțiune cu voluntari în toată țara și care se numește 4/4 pentru prieteni, în care ne-au implicat și pe noi. Această mică, dar foarte bogată bibliotecă este dotată cu cărți adecvate pentru voi, pentru colegii voștri, dar și pentru profesori”.

Ioan Pintea a felicitat-o în mod special pe eleva Cristiana Lăcătuș, din clasa a IV-a, pe care Biblioteca Județeană „George Coșbuc” a premiat-o în cursul lunii decembrie 2018, la finalul proiectului de încurajare a lecturii în rândul elevilor de etnie romă. Din partea bibliotecii, s-a ocupat de organizare Florin Săsărman, iar de  amenajarea rafturilor, bibliotecarele Gabriela Molnar și Isabela Andronesi.

Jumătate din numărul cărților de pe rafturile noii biblioteci școlare din Viile Tecii au fost adunate de membrii Clubului Rotary-Nosa și Interact Bistrița-Nosa, iar inițiativa i-a aparținut lui Eladie Grere. „Dacă veți citi, dacă veți învăța, veți putea face foarte mult pentru țara aceasta, care are nevoie ca de oxigen de voi, de voi toți! Și veți face foarte mult, dacă veți fi foarte buni, iar cărțile acestea o să vă ajute să faceți aceasta cu bucurie”, a subliniat Eladie Grere pentru elevii din Viile Tecii. La eveniment au participat și președintele Rotary-Nosa, Nicolae Bârlea, viitoarea președintă, Sabina Ioja și Cristian Țuțuruga.

Liceanul Cezar Moise, membru al Interact Bistrița-Nosa, a fost foarte familiar cu elevii de gimnaziu: „Eu și colegii mei de la Interact, care am adunat o parte dintre aceste cărți, vi le încredințăm și vă rugăm să aveți grijă de ele. Să nu credeți că noi le-am citit chiar pe toate, dar voi citiți-le, pentru că o să vă facă bine!”, i-a încredințat el pe aceștia.

Aprecieri pentru înființarea bibliotecii de la Școala Gimnazială Viile Tecii au fost făcute și de Margareta Pop, bibliotecară în cadrul Casei Corpului Didactic Bistrița și de profesoara coordonatoare a Școlii Gimnaziale Viile Tecii, Cristina Ceteraș. „Eu cu elevii din clasa a V-a avem un opțional, în care fiecare elev primește o carte, o dată la două săptămâni, iar când aduc cartea,  ei povestesc în fața clasei ceea ce au citit. Este minunat faptul că acum avem o bibliotecă, ne va fi de folos, ne va ajuta foarte mult și vă mulțumim foarte mult pentru ea!” a spus prof. Cristina Ceteraș.

De înființarea noii biblioteci din școala lor s-au bucurat și elevii din Viile Tecii: „Cred că biblioteca aceasta este un lucru incredibil, chiar dacă școala este una micuță, cu puțini elevi. Așa, copiii vor putea să învețe mai multe lucruri și să le pună în practică”, a mărturisit Alex, unul dintre elevii din clasa a V-a.

În anul 2019, Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud a sprijinit înființarea unei biblioteci și în Școala primară de la Valea Tureacului.

FOTO @ www.bjbn.ro

Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.
SENSE aniversează 18 ani de modă românească! Discounturi speciale, pentru toţi clienţii, drept răsplată octombrie 18, 2019 - SENSE, marca românească de modă, înfiinţată la Roman ca un business de familie, de soţii Cristina şi Sorin Chiriac, aniversează 18 ani de excelenţă şi inovaţie permanentă! Sense îşi va răsplăti clienţii cu reduceri speciale la cea mai recentă colecţie – “La Dolce Vita” toamnă-iarnă 2019, concepută de designerul Andreea Tincu şi prezentată în premieră pe podiumul MQ Vienna Fashion Week, la începutul acestei toamne.
FOTO/VIDEO: Vom avea și stadion de atletism în Wonderland! S-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul sportiv! octombrie 18, 2019 - Astăzi s-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Noutatea e stadionul de atletism care se va face. Mai mult, Consiliul Județean va scoate din buzunar bani pentru amenajarea unei parcări de 500 de locuri în acea zonă.
A curs cu amenzi date pentru consumul de aurolac octombrie 18, 2019 - Consumatorii de aurolac terorizează comunitatea bistrițeană. Săptămâna trecută a curs cu amenzi date celor surprinși inhalând din pungi. Două persoane au fost amendate și pentru că, în urma inhalării, s-au apucat de făcut scandal.
VIDEO – PETELEU, marele supărat din Consiliul Local! octombrie 18, 2019 - Supărare mare ieri, în ședința de Consiliu Local. Ioan Peteleu și-a luat jucăriile și a plecat din sala mare a Primăriei. Culmea, supărarea a fost pe colegii de partid, care nu i-au înțeles dorința inimii.
Aquabis: Se sistează apa în Reteag octombrie 18, 2019 - Astăzi , 18 octombrie 2019, se va sista total furnizarea apei potabile în localitatea Reteag. Ce stradă va fi afectată:
VIDEO: Ursul a coborât și pe șoseaua din Strâmba octombrie 18, 2019 - Urșii și-au făcut deja un obicei să coboare în localități. Azi noapte, încă un urs a fost suprins fugind pe șoseaua din localitatea Strâmba. 
FOTO: Suntem în top la risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Sanitar şi cei de la „Carol Davila” octombrie 18, 2019 - Suntem în top când vine vorba de risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Teoretic Sanitar şi cei de la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Bistriţa. Cum au celebrat tinerii Ziua Mondială a Alimentaţiei:
GRAV accident în centrul Sâniacobului. Un ATV s-a răsturnat, iar victima este în stop cardiorespirator octombrie 17, 2019 - Un GRAV accident a avut loc în urmă cu puțin timp în Sâniacob. Un ATV s-a răsturnat în centrul localității, iar victima este în stop cardiorespirator. UPDATE: Din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, trupul victimei a cedat, iar medicii au declarat decesul.