FOTO/VIDEO: Confort pentru muncitorii Aquabis. Trei autoutilitare de lux vor reînnoi parcul auto

FOTO/VIDEO: Confort pentru muncitorii Aquabis. Trei autoutilitare de lux vor reînnoi parcul auto

Aquabis, principalul furnizor de apă din județ, va achiziționa trei autoutilitare noi, pentru buna desfășurare a activității. Toate bune și frumoase, doar că… mașinile vor fi adevărați bolizi cu dotări demne de filmele SF. Oare vor merge la intervenții muncitorii cu ele sau e o comandă cu dedicație specială?

Scandalurile din jurul Aquabis, principalul furnizor de apă din județ, se țin lanț de când în echipa de conducere și-a făcut loc Macarie Moldovan, fratele președintelui Consiliului Județean.

Florin Moldovan, consilier județean și liderul tinerilor liberali, a luat la puricat activitatea Aquabisului și a făcut o descoperire interesantă. Instituția intenționează să cumpere trei autoutilitare a căror valoare va depăși 100.000 de euro + TVA. Toate bune și frumoase, dacă ne gândim că orice firmă din subordinea Consiliului Județean caută să se dezvolte. Un mare semn de întrebare apare atunci când te uiți în caietul de sarcini și vezi fantasmagoriile pe care Aquabis le cere pentru cele trei autoutilitare.

„Uitându-ne mai atent la ce înseamnă cele trei autoutilitare, a căror valoare o să depășească 100.000 euro + TVA, am găsit că de fapt acele trei autoutilitare nu sunt pentru a fi date în folosință unor muncitori de la Aquabis, ci tot pentru oameni foarte bine puși în ierarhia Aquabisului. Uitându-mă peste caietul de sarcini la dotările pe care aceste autoutilitare le au, am găsit în felul următor: de la torpedou refrigerat, pentru că e foarte important ca oamenii din Aquabis, mai precis directorul, domnul Macarie, să își țină la rece apa, până la display bord multifuncțional, conector USB, sistem handsfree cu Bluetooth, ca să nu poată fi acuzat că vorbește la telefon în timp ce conduce, grilă frontală și ornamente cromate, adică să avem un pic de prestanță. Dacă tot lucrăm la Aquabis să aducem puțină prestanță companiei la care lucrăm.”, a spus Florin Moldovan.

Tânărul liberal i-a atras atenția președintelui CJ Emil Radu Moldovan că nu se mai poate continua în acest fel, iar promovările în funcții pe care le face îi costă pe bistrițeni. Încă o dată, liberalii au cerut demisia lui Macarie Moldovan.

„Fac un apel conducerii Consiliului Județean, în frunte cu Emil Radu Moldovan, să îi facă o rugăminte personală să fratelui său, să plece din societatea Aquabis SA pentru că nu are o calificare care să îl recomande pentru poziția respectivă și să lase într-adevăr oameni competenți și oameni care sunt cu o pregătire specifică să vină și să lucreze pentru societatea aceasta.”, i-a transmis președintelui CJ, liderul tinerilor liberali.

Florin Moldovan mai susține că astfel de achiziții nu sunt utile, iar Aquabisul va ajunge să aibă aceeași soartă ca LDP-ul.

Întreaga declarație poate fi urmărită în materialul video de mai jos:

FOTO: Două case și o bucătărie de vară au ars la Măgura Ilvei ianuarie 17, 2020 - Cinci echipaje ale ISU BN, dar și SVSU Măgura Ilvei au intervenit la un incendiu. Două case și o bucătărie de vară au fost cuprinse de flăcări. Din fericire, nu au fost victime.
Renumit profesor universitar bistrițean despre munca în ANAF: „spații improprii, multă nemulțumire de sine, relații conflictuale” ianuarie 17, 2020 - Profesorul universitar Cornel Ban, care predă la Copenhagen Business School a prezentat într-o conferință de presă cum a găsit sediile ANAF din Ardeal pe care le-a vizitat. Acesta a catalogat condițiile de muncă ca fiind foarte grele, presărate cu spații improprii, multă nemulțumire de sine și relații conflictuală.
Singura echipă de fotbal feminin din județ, ACS Heniu Prundu Bârgăului, dorită de campioana României, CFR Cluj. Bârgăuancele au spus ”PAS” ianuarie 17, 2020 - Stafful tehnic al singurei echipe de fotbal feminin din județul Bistrița-Năsăud, ACS Heniu Prundu Bârgăului, echipă care evoluează în prima ligă fotbalistică a țării, ocupând locul al șaselea, a susținut astăzi o conferință de presă.
Doris Rai: Primăria Bistrița să SANCȚIONEZE Supercom, nu să-l SUBVENȚIONEZE ianuarie 17, 2020 - Fosta șefă a femeilor liberale face încă un pas în ”atacul” asupra Supercom și a Primăriei Bistrița, implicit. Doris Rai solicită municipalității să SANCȚIONEZE operatorul de salubritate. Și nicidecum să-l SUBVENȚIONEZE. 
FOTO: Bărbat accidentat pe strada Libertății ianuarie 17, 2020 - Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Libertății din municipiu. Un bărbat a fost lovit de mașină.
Cât ne-a costat „spiritul Crăciunului” în 2019? Cam 200.000 de lei pentru doar 7 comune! ianuarie 17, 2020 - Într-un an dificil, în care multe unități administrativ teritoriale s-au plâns că nu le ajung banii, 7 comune din județ au cheltuit 200.000 de lei doar pentru iluminatul festiv...
Friptură de pasăre și cartofi gratinați la cuptor, bunătatea din farfuria pacienților de la spital ianuarie 17, 2020 - Investițiile în Spitalul Județean Bistrița cuprind și zona...bucătăriei. S-au achiziționat două cuptoare performante, pentru a oferi bunătăți în farfurie celor internați. ”Friptură de pasăre și cartofi gratinați la cuptor” este doar unul dintre meniurile care-i fac și pe medici să saliveze. Și să plătească pentru a mânca și ei.
VIDEO: Doctorul excentric care poate vorbi cu animalele, de azi și la Bistrița! ianuarie 17, 2020 - După ani de zile de viață retrasă, doctorul excentric revine în atenția noastră. Pregătit să găsească leacul salvator! Gata să ne amuze cu istețimea sa legendară și dispus să facă față unor creaturi nemaivăzute...
Deținuții apți de muncă, obligați să muncească ianuarie 17, 2020 - O nouă inițiativă legislativă îi are în vizor pe deținuți. Aceștia ar urma să fie obligați să muncească în perioada în care își ispășesc pedeaspa. AFLĂ ce alte măsuri ar putea fi luate pentru cei care doresc liberarea condiționată:
FOTO: Un MESAJ usturător pentru unii elevi din CNAM…! ianuarie 17, 2020 - Au îndurat în tăcere cât au putut, au curățat și au strâns după ei, dar astăzi au ajuns la limita răbdării. Au trimis un mesaj mai puțin obișnuit – pentru elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu”.
PATRU accidente într-o oră! O gravidă și un bărbat au ajuns la spital! ianuarie 17, 2020 - Salvatorii și oamenii legii au intervenit la patru accidente, într-o oră. Două au avut loc în Teaca, unul în Crainimăt și unul în Bistrița. O gravidă și un bărbat au ajuns la spital.
Cele aproape 200 de accidente cu trotinete electrice duc la schimbarea legislației: ianuarie 17, 2020 - Un mort, 36 de răniți grav și 152 de răniți ușor...Acesta e bilanțul accidentelor în care au fost implicați conducători de trotinete electrice. Creșterea explozivă a numărului acestor mijloace de deplasare a luat prin surprindere autoritățile. Așa că s-a decis schimbarea legislației. CE prevăd noile reglementări:
BĂTAIE în Gara Bistrița Nord! Au intervenit jandarmii: ianuarie 17, 2020 - Jandarmii au fost nevoiți să intervină aseară la un scandal în Gara Bistrița Nord. Doi clujeni s-au luat la bătaie, sub privirile celor ce așteptau trenul.
VIDEO: Performanță la Bistrița, ca în marile centre universitare! ianuarie 17, 2020 - A aflat despre Bistrița de la televizor, și a venit de probă, să tatoneze terenul. În doar doi ani a ajuns să facă performanță și intervenții cum doar în marile centre universitare se poate. Iar în spatele chipului de adolescent se ascunde un profesionist desăvârșit, apreciat nu doar de pacienți, ci și de colegi.
Aquabis: Avarie în Ghinda, lucrări de reabilitare în Năsăud și Salva ianuarie 17, 2020 - Astăzi, 17 ianuarie 2020, se va sista PARȚIAL furnizarea apei potabile în Ghinda, anunță cei de la Aquabis.