6.2 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 27, 2024

FOTO/VIDEO: Gala Educaţiei, o ceremonie emoţionantă despre vise transformate în realitate

Gala Educaţiei: un demers de poveste, o reconstruire simbolică a ţării noastre sub forma unui joc de puzzle şi o emoţionantă ceremonie în această dimineaţă, la Centrul cultural „Dacia”. „Dedicăm acest eveniment directorilor şi consilierilor educativi – dascălilor care… dincolo de cifre, statistici şi raportări, sunteţi cei care daţi sens vieţii şcolii, daţi sens hârtiilor şi rutinei…”.

Peste 70 de unități de învățământ din județ şi-au înscris proiecte în competiția lansată de Inspectoratul Şcolar Judeţean și au oferit astfel exemple de bune practici în domenii, precum artă, istorie, tradiții, voluntariat sau cultură organizațională. Cele mai frumoase şi mai creative proiecte au fost premiate astăzi, la Centrul Cultural „Dacia”, într-o gală prezentată de Florin Săsărman. De atmosferă s-au ocupat admirabil trei formaţii corale ale Liceului de Muzică „Tudor Jarda”, acompaniate de fanfara Muzicii Militare dirijate de Bogdan Bejinaru.

Prezentul de azi va deveni istoria de mâine, iar în acest context avem obligaţia de a crea şi a dezvolta propria moştenire pentru următorii 100 de ani… Să începem să visăm, să acţionăm, să avem curaj să continuăm istoria României, care poate fi istoria fiecăruia dintre noi… Pentru că, aşa cum spune şi academicianul Ioan Aurel Pop, unirea trebuie făurită, refăurită şi retrăită mereu. Ea nu este un dat, este o făptuire, o construcţie, un edificiu. Iar edificiile nu se lasă de izbelişte: se apără, se ocrotesc şi se primenesc în fiecare zi, după exemplul generaţiilor trecute. La mulţi  ani, România!”, a precizat inspectorul pentru educație permanentă, prof. Aurelia Dan, în deschiderea ceremoniei.

[arve url=”https://youtu.be/H_chwi8DBSU” /]

După o scurtă trecerenîn revistă a precedentelor două ediţii din Gala Educaţiei, Zoltan Deac, inspectorul școlar general adjunct a subliniat că în acest an, Gala Educaţiei este dedicată Centenarului. „Este un eveniment în care festivitatea de premiere a celor mai… dintre cei mai… este completată printr-un spectacol artistic oferit de invitaţii noştri speciali. Vor fi acordate 10 premii: 7 la secţiunile concursului şi 3 premii speciale acordate de Biblioteca Judeţeană George Coşbuc, Centrul Judeţean pentru Cultură  şi de Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud. Ediţia 2018 a concursului de proiecte a venit cu teme inovatoare şi actuale. Cele 7 secţiuni propuse au vizat proiecte ale elevilor, ale cadrelor didactice, ale partenerilor educaţionali incluzând atât activităţi educative formale, cât şi extraşcolare. Gala Educaţiei 2018 vă prezintă vise transformate în realitate…!

La secţiunea De la elev la elev – a fost premiat proiectul „Nu pleca din ţara ta” pus în practică de echipa de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”

La secţiunea dedicată directorilor, aceştia au fost provocaţi să-şi propună un vis instituţional Visul unui director a fost acordat profesoarei Varvara Mititean, director la Liceul Solomon Haliţă din Sîngeorz-Băi, pentru proiectul „Open minds, New doors, un lider pentru comunitate”.

La secţiunea Povestea mea, povestea ţării mele distincţia a fost adjudecată de Liceul Tehnologic din Telciu (proiectul „Din respect pentru natură”) şi Grădiniţa cu program normal din Sîngeorz-Băi (cu proiectul Centenar cu zâmbete de preşcolar).

Secţiunea Şcoala mea, a doua mea casă  a avut drept câştigător echipa Şcolii  Gimnaziale din Rebra, pentru proiectul „Am atâtea să îţi spun”, în timp ce Liceul Tehnologic din Feldru a cucerit aprecierea tuturor la secţiunea Nouă ne pasă, cu proiectul „Prietenii meri şi ai tăi”, derulat în parteneriat cu Centrul şcolar pentru educaţie incluzivă Lacrima, din Unirea.

Secţiunea Parteneriate de succes a fost câştigat de Asociaţia Tineri Pentru Comunitate şi CNAM pentru proiectul Festivalul de teatru româno-polonez, iar Liceul cu Program Sportiv a primit premiul la secţiunea Şcoala: creativitate, talent, educaţie pentru proiectul „100 de ani, 100 de poveşti, 100 de campioni”.

Două dintre cele trei premii speciale au ajuns la Liceul de muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa: Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud a acordat un premiu special profesoarei Carolina Karoli, iar Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” le-a premiat pe profesoarele Alina Tomi şi Roxana Kovacs de la acelaşi liceu, pentru implicarea în nenumărate proiecte derulate la bibliotecă.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a acordat un premiu special Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Beclean, pentru performanţele în robotică, pentru cele două titluri de „şcoală Ambasador al Parlamentului European” şi pentru tot ceea ce oferă comunităţii.

Dedicăm acest eveniment directorilor şi consilierilor educativi – dascălilor care dincolo de cifre, de statistici şi raportări, sunteţi cei care daţi sens vieţii şcolii, daţi sens hârtiilor şi rutinei, sunteţi cei care la rândul vostru susţineţi şi inspiraţi vise…”, a subliniat Camelia Tabără, inspectorul şcolar general al ISJ Bistriţa-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.