FOTO/VIDEO: Spectaculoase artificii și bijuterii muzicale, de 1 Decembrie, la Bistrița!

FOTO/VIDEO: Spectaculoase artificii și bijuterii muzicale, de 1 Decembrie, la Bistrița!

Primarul Ovidiu Crețu, dar și prefectul județului, Ovidiu Frenț, alături de alți melomani din Bistrița au asistat astă-seară la un concert simfonic extraordinar, organizat de 1 Decembrie, în cinstea Zilei Naționale a României.

Concertul a debutat cu intonarea imnurilor României și al Uniunii Europene, iar cel care a făcut oficiile de gazdă a fost Gavril Țărmure, care a prezentat publicului programul serii: „Am considerat că în această zi de sărbătoare este mai potrivit să începem cu Rapsodia Nr. 2 de George Enescu. Îl vom asculta și pe Florin Croitoru – unul dintre cei mai buni violoniști ai României, a cucerit numeroase premii internaționale și naționale, a studiat cu Ștefan Gheorghiu – cel mai mare profesor de vioară pe care l-a avut Europa, după cum susține Ioan Holender… Florin Croitoru este totodată și primul violinist din România care a interpretat într-un singur concert toate cele 24 de Capricii ale lui Paganini… Prin urmare, avem ocazia de Ziua Națională a României să ascultăm două piese foarte cunoscute și apreciate – cele două Rapsodii ale lui George Enescu și concertul pentru vioară al lui Beethoven”, a mai precizat Gavril Țărmure.

Concertul a fost susținut de Noua Orchestră Transilvană, dirijată de Petronius Negrescu: muzicienii au reușit să transmită admirabil emoțiile cuprinse în miniaturile simfonice bazate pe folclor, remarcabile prin caracterul lor exotic, dinamismul, frumusețea melodică și orchestrația spectaculoasă.

Evenimentul a fost oferit de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Instituția Prefectului Județul Bistrița-Năsăud, Primaria Municipiului Bistrița, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița.

Evenimentele dedicate Zilei de 1 Decembrie s-au încheiat cu un concert Voltaj, pe scena amenajată pe Pietonalul Liviu Rebreanu și cu un spectaculos foc de artificii în Piața Centrală.

Evenimentele dedicate Centenarului s-au încheiat la Bistrița cu un grandios foc de artificii! Noi, toți românii, am trăit astăzi un eveniment de suflet care sper să ne rămână în minte și în suflet încă mult timp de acum înainte!  La mulți ani Bistrița-Năsăud!  La mulți ani dragi români!”, a notat Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, pe pagina sa de socializare:

Foto artificii @ Geréd Zsolt

Un SUPER cadou de Dragobete! acum 37 de minute- Dacă ești încă în căutarea unui cadou de Dragobete, poți respira ușurat! L-ai găsit și se află doar la un click distanță! Unde mai pui că este și impresionant, și reconfortant și sănătos pe deasupra!
Iarna viitoare ne-ncălzim mai ieftin! Ce măsuri se iau pentru lemnele de foc: acum O oră- Ministrul Ioan Deneș a declarat astăzi că se dorește luarea mai multor măsuri de ieftinire a lemnului de foc pentru cetățeni. Astfel, iarna viitoare ne vom încălzi..cu bani mai puțini.
Probleme cu transportul elevilor în Bistrița-Năsăud? acum 2 ore- Probleme cu transportul elevilor în Bistrița-Năsăud? Ca și infrastructura școlară, dotările sau finanțarea per elev în cazul bunurilor și serviciilor - problema cade în sarcina primăriilor. Ele trebuie să optimizeze condițiile și să obțină toate avizele și pentru șofer și pentru mașină.
Un bistrițean, pus după gratii pentru 30 de zile, de autoritățile dejene acum 3 ore- Un bistrițean își va petrece următoarea lună în arestul poliției dejene. Acesta a fost pus acolo de către instanță, după ce a încălcat legea în municipiul Dej.
Tânărul cu cuțitul, elev de nota 10 la purtare! UNDE a avut loc incidentul: acum 5 ore- Un incident nemaiîntâlnit a avut loc, ieri, la un liceu din Bistrița. Pentru a clarifica lucrurile în urma unui conflict, un elev și-a amenințat colegul cu un cuțit. Culmea, acesta are nota 10 la purtare și nu a mai făcut probleme până acum. Unde s-a întâmplat și ce riscă liceanul:
Tot mai bine e acasă: Se întorc cu zecile la școală, în Bistrița-Năsăud acum 6 ore- Zeci de copii ai bistrițenilor care muncesc în străinătate se întorc anual să facă școală acasă. În general, nu au întâmpinat probleme majore cu adaptarea la sistemul românesc de educație. Au fost și situații în care copiii au solicitat să se înscrie într-o clasă inferioară.
ȘOCANT: Doi elevi de liceu despărțiți de jandarmi, după ce unul dintre ei a scos un cuțit lung de 18 cm acum 7 ore- Certurile între elevi par să ajungă la un alt nivel. O dispută mai veche se putea termina tragic. Un elev și-a amenințat un coleg de liceu cu acte de violență, în timp ce ținea în mână un cuțit lung de 18 cm.
Un scandal cu nepotul său s-a terminat tragic pentru un bătrân din Bistrița acum 7 ore- Un bătrân de 78 de ani și-a pierdut viața ieri, după o ceartă cu nepotul său. Tragicul eveniment a avut loc într-un apartament din Bistrița. Nenorocirea a fost anunțată chiar de către soția bărbatulu, care a luat parte la întreaga scenă.
Un bărbat din Căian i-a ”rugat” pe judecători să-l trimită la închisoare! acum 23 de ore- Polițiștii au încarcerat ieri un bărbat din localitatea Căianu Mic. Acesta își va petrece următoarele luni după gratii. Motivul? A făcut scandal și apoi a ”forțat” mâna instanței ca să-l trimită la închisoare.
RECORD: Încasări peste așteptări! Cel mai mare număr de spectatori, la „Dacia”! acum O zi- Un adevărat record au înregistrat cei de la Centrul Cultural Dacia, în acest weekend: „De trei ani de zile, de când s-a redeschis cinematograful Dacia, nu au mai fost asemenea vânzări… Iar în weekend, vor rula filme pentru copii, dar și o comedie neagră, în sala de concerte”, ne-a mărturisit cu mândrie managerul cinematografului, Ramona Creța-Bugnar.
Pedeapsă record pentru tânărul din Tîrlișua care a provocat un accident lângă Beclean, în care și-a pierdut viața un taximetrist acum O zi- Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat în cazul tânărului din Tîrlișua care a provocat un accident rutier în 2017, în care a murit un taximetrist și au fost rănite alte trei persoane. Judecătorii clujeni nu au fost deloc blânzi cu tânărul, dublând practic pedeapsa stabilită de Judecătoria Beclean.
NOUTĂȚI în anul școlar 2019-2020: Mai puține zile de vacanță, mai multe clase profesionale acum O zi- Mai puține zile de vacanță, mai multe clase profesionale în noul an școlar care va începe luni, 9 septembrie: câteva grădinițe s-au desființat, în lipsa umărului necesar de copii, alte școli primare au devenit grădinițe. Numărul de clase  continuă să scadă... 
Cum e să fii „profesor de serviciu” într-o școală din Bistrița, în ziua în care elevii te consideră invizibil… acum O zi- Un experiment amuzant, pus la cale de un profesor de serviciu: „…am fost „profesor de serviciu”. A fost acea zi în care ar fi trebuit să fiu o acritură și să cert elevii. Ziua în care, de regulă, am senzația că sunt invizibilă. Elevii intră în școală, de cele mai multe ori trădând un soi de apatie, trec pe lângă mine și îmi dau IGNORE…” 
Iubești copiii? Vrei să-i scoți din sistemul de protecție al statului? AFLĂ cum poți deveni asistent maternal: acum O zi- Sute de copii sunt prinși în sistemul de protecție al statului. Cea mai ușoră metodă ca aceștia să cunoască ”viața de familie” este cu ajutorul asistenților maternali. Dacă dorești să schimbi viața unui copilaș, DGASPC face un curs de instruire pentru cei interesați:
Pneumonia a mai curmat două vieți! acum O zi- Amenințarea afecțiunilor sezonului rece nu a trecut încă. Deși în județul nostru nu au fost înregistrate decese din cauza gripei, pneumonia continuă să curme vieți. Săpămâna trecută, alți doi pacienți au murit.