Ioan Turc – ALEGEREA pe 26 mai: Sibiu vs Bistrița, sau conducere PNL vs PSD

Ioan Turc – ALEGEREA pe 26 mai: Sibiu vs Bistrița, sau conducere PNL vs PSD

Liderul PNL BN a „explicat” importanța participării la vot pe 26 mai ca fiind un moment de alegere între două extreme. Acesta a comparat evenimentele de ieri de la Sibiu și Iași. A vorbit și de evoluția orașului Sibiu comparativ cu cea a Bistriței. Totul s-ar datora conducerii: PNL sau PSD.

Două evenimente au avut ieri loc, în două mari orașe ale României. Acesta a fost punctul de pornire al liderului PNL BN, pentru a expune diferența între PNL și PSD. Totul pentru a „explica” ce au cetăteții de ales, de fapt, pe 26 mai.

„Vreau să mă refer la ceea ce s-a întâmplat ieri. Ieri, consider că mai mult decât niciodată în ultimul timp, am înțeles cu toții că în data de 26 mai vom avea de ales între două viziuni: viziunea europeană a președintelui României și a Partidului Național Liberal vs viziunea asiatică, de stepă, a PSD și a grupului dubios pe care îl conduce. Vom avea de ales între ceea ce s-a întâmplat la Sibiu, la summitul șefilor de state și de guverne, locul unde a fost stabilită agenda strategică a Uniunii Europene pentru următorii ani de zile, și ceea ce s-a întâmplat la Iași, locul unde PSD a strâns, pe caiet, câteva mii de oameni, mulți cu stomacul gol, pentru a aplauda un infractor. Avem de ales între o Românie europeană, între o Românie stat puternic și demn, membru al Uniunii Europene sau o Românie care alunecă din ce în ce mai mult între practici specifice Belarus”, a explicat Ioan Turc.

Pentru a aduce comparația „mai aproape de casă”, liderul PNL BN a comparat modul în care se dezvoltă un oraș condus de PNL, comparativ cu Bistrița, un oraș cu conducere PSD-istă.

Vă mărturisesc că, auzindu-l ieri pe Donald Dusk, spunând «m-am îndrăgostit de Sibiu, toată Europa s-a îndrăgostit de Sibiul dumneavoastră», m-am gândit, poate ca mulți dintre dumneavoastră, la condiția Bistriței, a orașului nostru, care alături de Sibiu, este una dintre cele șapte cetăți medievale ale Transilvaniei. M-am gândit la ce evoluție a avut Sibiul, transformat dintr-un oraș mic într-un oraș mare, dintr-un oraș cu multiple probleme, probleme structurale, un oraș vechi – într-un oraș modern, un oraș în care este plăcut să trăiești, și Bistrița, care, ghinion, vorba unui primar al Sibiului – Klaus Iohannis, a fost condusă atâția amar de ani, din nefericire, de către un primar PSD.

La Sibiu, în urmă cu ani de zile, nu puțini, Klaus Iohannis, primar al Sibiului, a dat direcțiile strategice de dezvoltare ale orașului. Astăzi, Sibiul trăiește fără Klaus Iohannis. Nu are nevoie de intervenția lui Klaus Iohannis decât pentru evenimente ca cel care s-a întâmplat ieri. Mega-eveniment. Pentru că între timp, datorită direcțiilor strategice, politicilor consecvente, coerente, Sibiul s-a transformat într-un oraș capabil să organizeze un mega-eveniment de importanță europeană”, a mai spus Ioan Turc.

Acesta a subliniat faptul că „nu crede că există un oraș condus de PSD care să poată fi gazda unui eveniment de asemenea amplitudine ca cel care a fost ieri la Sibiu”.

Iar pentru că alegerile din 26 mai privesc europarlamentarele, Ioan Turc a evidențiat și modul de absorbție al fondurilor UE a liderilor PNL sau PSD.

„Vom fi obligați să discutăm și despre modul în care vom accesa fonduri europene. Pentru că avem alegeri europarlamentare. Să discutăm despre cum au absorbit Oradea, Sibiu, alții, fonduri europene, și cum a făcut-o Bistrița. Cum și-a bătut Bistrița joc de banii europeni, cum ne-am furat singuri pălăria, cheltuind bani europeni pe proiecte adesea minore, sau cheltuind bani europeni pe investiții care arată ca și ruinele descoperite la Ulpia Traiana Sarmisegetusa”, a conchis liderul PNL BN, Ioan Turc.

Trei femei agresate fizic de doi bărbați! Unul a fost reținut! acum O oră- Un tânăr de 27 de ani și-a bătut soția. Un bărbat de 62 de ani a agresat fizic două femei. Ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul de 62 de ani a fost reținut. AFLĂ ce s-a întâmplat:
Noutăți de iunie, la AWAKE Festival…! acum 2 ore- Echipa Awake Festival a transmis câteva noutăţi importante care vor conta pentru toţi cei care au de gând să participe la acest eveniment!  Iată despre ce este vorba: 
Ce ți-e și cu neamurile! I-a furat mașina, i-a lovit-o și apoi a plecat de la locul accidentului! acum 2 ore- Doi giurgiuveni, neamuri, le-au dat de lucru polițiștilor. Unul dintre ei a sunat la poliție, anunțând că i-a fost furată mașina. Polițiștii au găsit-o într-un șanț, în urma unui accident. Și nici urmă de ”șofer”.
Într-o săptămână, 21 de persoane internate cu BDA. Copiii mici pot chiar muri! acum 3 ore- O alimentație sănătoasă, hidratare corectă, igienă corectă, sunt doar câteva din lucrurile care ne pot scăpa de mari probleme. Într-o săptămână, 20 de bistrițeni au fost internați cu BDA, din care 12 copii sub 14 ani. Această boală le poate fi fatală micuților.
VIDEO PERICOL ÎN TRAFIC! Poliția caută un șofer care s-a aventurat rupt de beat prin județ acum 4 ore- Un șofer care a condus un autoturism înmatriculat în Dolj aseară este căutat de poliție, după ce un alt participant la trafic l-a surprins cu telefonul mobil conducând haotic și punând în pericol ceilalți șoferi.
Euforia Floral Boutique angajează decorator, Transmixt caută şoferi de autobus! Oportunităţi de muncă, la Bistriţa acum 5 ore- Dacă ai experiență în domeniul floristic, eşti tânără, serioasă, stăpână pe tine şi ambiţioasă – ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Euforia Flaoral Boutique! Transmixt caută şoferi de autobuz! NOi locuri de muncă, disponibile în Bistriţa:
INADMISIBIL! Viețile bistrițenilor „costă”… două pancarte minuscule! acum 6 ore- Despre degradarea clădirilor din Centrul Istoric, Bistrițeanul.ro a mai scris. Dar ceea ce s-a întâmplat zilele trecute e inadmisibil! Conform imaginilor, viața bistrițenilor costă...cât două pancarte minuscule.
FOTO/VIDEO. Adoratio. Ei sunt copiii care ştiu să cânte dumnezeieşte… acum 7 ore- "Am învăţat foarte multe din toată această experienţă alături de Adoratio. Învăţăm unii de la alţii în fiecare moment ce înseamnă respectul şi acceptarea, iar eu încerc să le transmit copiilor în primul rând bucuria de a cânta... Trebuie să se simtă bine şi fericiţi când vin la cor...”, a mărturisit Carolina Karoli, dirijorul corului Adoratio.
INEDIT! 24 de drapele istorice, purtate de tineri îmbrăcați în port popular, la Bistrița acum 8 ore- Ziua Drapelului Național al României va fi sărbătorită într-un mod inedit, în acest an! Bistrițenii vor avea ocazia să admire 24 de drapele istorice, datând încă din secolul I î.Hr.. Acestea vor defila prin fața curioșilor, purtate de tineri îmbrăcați în port tradițional. AFLĂ programul:
Rostul de dimineaţă. Tulburător, în parcul din Bistriţa: O mamă îşi duce copilul în dinţi… acum 9 ore- S-a întâmplat chiar zilele trecute, în parcul municipal din Bistriţa. Cei care s-au nimerit prin zonă au urmărit cu sufletul la gură câteva imagini tulburătoare, surprinse întâmplător, de o cameră vigilentă...  
Bistrițeanul care știe de la Pitti Uomo, cel mai tare eveniment dedicat modei masculine din Italia, ce vor purta bărbații cu stil în 2020 acum 23 de ore- Simi Creța este o enciclopedie în materie de modă și stil masculin, iar în ultimii ani și-a cultivat intens pasiunea din care a făcut o afacere. Dacă săptămânile trecute a fost în Spania, unde s-a pus la curent cu toate noutățile în ceea ce privește costumele de gală și ceremonie, zilele trecute a revenit din...
FOTO: Bebeluș de 3 luni grav rănit, după ce căruța în care se afla, cu mama și cei cinci frați, s-a răsturnat acum O zi- Un accident mai puțin obișnuit a avut loc în Satu Nou. O căruță s-a răsturnat în șanț. Toate cele șapte persoane au ajuns la spital. 
Cel mai amplu album foto, cu cei mai frumoşi bistriţeni îmbrăcaţi în IE…! acum O zi- O invitaţie specială, pentru toţi bistriţenii: Luni, 24 iunie – de Ziua Universală a Iei – suntem cu toţii invitaţi să realizăm împreună „Albumul bucurIEI bistrițene”! La Muzeul Judeţean - un eveniment de excepție dedicat sărbătoririi iei: „Port cu mândrIE”. Iile de o frumusețe covârșitoare, adunate cu migală de Marius Matei în colecția etnografică ce îi poartă numele, revin la Bistrița!
Italienii au ocazia să admire două porturi populare din Țara Năsăudului, de Ziua Iei! acum O zi- 24 iunie este desemnată Ziua Iei. Frumusețea iei românești, mai exact a portului din Țara Năsăudului, va putea fi admirată și de italieni. Silvia Floarea Toth va expune mâine, la Roma, două porturi populare.
DE CITIT: Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… acum O zi- Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… Un manuscris aflat la mila unui preot de închisoare, un disperat exercițiu de stil executat de un personaj muribund. Tonul e simplu și fără pretenții. De aceea povestea transmite o durere ascuțită, în linii brutale, cu imagini vibrante și cu asocieri senzoriale cutremurătoare...