Ioan Turc – ALEGEREA pe 26 mai: Sibiu vs Bistrița, sau conducere PNL vs PSD

Ioan Turc – ALEGEREA pe 26 mai: Sibiu vs Bistrița, sau conducere PNL vs PSD

Liderul PNL BN a „explicat” importanța participării la vot pe 26 mai ca fiind un moment de alegere între două extreme. Acesta a comparat evenimentele de ieri de la Sibiu și Iași. A vorbit și de evoluția orașului Sibiu comparativ cu cea a Bistriței. Totul s-ar datora conducerii: PNL sau PSD.

Două evenimente au avut ieri loc, în două mari orașe ale României. Acesta a fost punctul de pornire al liderului PNL BN, pentru a expune diferența între PNL și PSD. Totul pentru a „explica” ce au cetăteții de ales, de fapt, pe 26 mai.

„Vreau să mă refer la ceea ce s-a întâmplat ieri. Ieri, consider că mai mult decât niciodată în ultimul timp, am înțeles cu toții că în data de 26 mai vom avea de ales între două viziuni: viziunea europeană a președintelui României și a Partidului Național Liberal vs viziunea asiatică, de stepă, a PSD și a grupului dubios pe care îl conduce. Vom avea de ales între ceea ce s-a întâmplat la Sibiu, la summitul șefilor de state și de guverne, locul unde a fost stabilită agenda strategică a Uniunii Europene pentru următorii ani de zile, și ceea ce s-a întâmplat la Iași, locul unde PSD a strâns, pe caiet, câteva mii de oameni, mulți cu stomacul gol, pentru a aplauda un infractor. Avem de ales între o Românie europeană, între o Românie stat puternic și demn, membru al Uniunii Europene sau o Românie care alunecă din ce în ce mai mult între practici specifice Belarus”, a explicat Ioan Turc.

Pentru a aduce comparația „mai aproape de casă”, liderul PNL BN a comparat modul în care se dezvoltă un oraș condus de PNL, comparativ cu Bistrița, un oraș cu conducere PSD-istă.

Vă mărturisesc că, auzindu-l ieri pe Donald Dusk, spunând «m-am îndrăgostit de Sibiu, toată Europa s-a îndrăgostit de Sibiul dumneavoastră», m-am gândit, poate ca mulți dintre dumneavoastră, la condiția Bistriței, a orașului nostru, care alături de Sibiu, este una dintre cele șapte cetăți medievale ale Transilvaniei. M-am gândit la ce evoluție a avut Sibiul, transformat dintr-un oraș mic într-un oraș mare, dintr-un oraș cu multiple probleme, probleme structurale, un oraș vechi – într-un oraș modern, un oraș în care este plăcut să trăiești, și Bistrița, care, ghinion, vorba unui primar al Sibiului – Klaus Iohannis, a fost condusă atâția amar de ani, din nefericire, de către un primar PSD.

La Sibiu, în urmă cu ani de zile, nu puțini, Klaus Iohannis, primar al Sibiului, a dat direcțiile strategice de dezvoltare ale orașului. Astăzi, Sibiul trăiește fără Klaus Iohannis. Nu are nevoie de intervenția lui Klaus Iohannis decât pentru evenimente ca cel care s-a întâmplat ieri. Mega-eveniment. Pentru că între timp, datorită direcțiilor strategice, politicilor consecvente, coerente, Sibiul s-a transformat într-un oraș capabil să organizeze un mega-eveniment de importanță europeană”, a mai spus Ioan Turc.

Acesta a subliniat faptul că „nu crede că există un oraș condus de PSD care să poată fi gazda unui eveniment de asemenea amplitudine ca cel care a fost ieri la Sibiu”.

Iar pentru că alegerile din 26 mai privesc europarlamentarele, Ioan Turc a evidențiat și modul de absorbție al fondurilor UE a liderilor PNL sau PSD.

„Vom fi obligați să discutăm și despre modul în care vom accesa fonduri europene. Pentru că avem alegeri europarlamentare. Să discutăm despre cum au absorbit Oradea, Sibiu, alții, fonduri europene, și cum a făcut-o Bistrița. Cum și-a bătut Bistrița joc de banii europeni, cum ne-am furat singuri pălăria, cheltuind bani europeni pe proiecte adesea minore, sau cheltuind bani europeni pe investiții care arată ca și ruinele descoperite la Ulpia Traiana Sarmisegetusa”, a conchis liderul PNL BN, Ioan Turc.

Medicii de familie NU vor să facă de gardă la UPU! CARE le e expliația: acum 16 ore - Managerul Spitalului a explicat că a propus medicilor de familie să facă de gardă la UPU. Cum aceștia au refuzat, Lazany vrea să-i oblige…prin lege. Nu banii ar fi problema lipsei de interes pentru gardă. CARE e explicația medicilor de familie: Codurile de gravitate a problemelor cu care pacienții se prezintă la UPU sunt alb,...
AQUABIS: Lucrări pe Zefirului, până la noapte acum 17 ore - Astăzi, 14.09.2019, între orele 15.30 – 22.00 se va SISTA PARTIAL furnizarea apei potabile în municipiul Bistrita pe strada Zefirului. În acest interval orar se vor executa lucrări de remediere a unei avarii .
FOTO/VIDEO INCREDIBIL! Cu școală renovată, copiii dintr-o localitate bistrițeană sunt nevoiți să facă naveta 10 km acum 17 ore - Situație incredibilă în comuna Negrilești. 16 copii sunt nevoiți să facă naveta 10 kilometri, din Breaza în Negrilești, în ciuda faptului că au o școală proaspăt renovată. Motivul?! Directoarea școlii vrea „rotunjirea” claselor.
Să fie clar! Să parchezi ca un bou nu e fraudă! Avem dovada: acum 20 de ore - Șoferii care parchează pe locuri rezervate persoanelor cu handicap, pe spaţiul verde sau pur şi simplu unde apucă, par să fie tot mai prezenți în peisaj. Funcția pe care o ai într-o instituție ne demonstrează că poți face tot ce-ți poftește suflețelul... oricum nu pățești nimic. Așa și cu parcatul mașinii...
Doi bistrițeni au pus pe picioare cel mai cool local dedicat burgerilor din Cluj-Napoca acum 21 de ore - Doi bistrițeni au pus pe picioare cel mai cool local dedicat burgerilor din Cluj-Napoca. Totul a pornit de la o idee, o perioadă de muncă în Anglia și o investiție de 100.000 de euro.
Ford dezvăluie o gamă de vehicule electrificate care va depăși gama de modele cu motorizări convenționale benzină și diesel până în 2022 acum 23 de ore - Ford lansează în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt cea mai puternică gamă de vehicule electrificate din istoria sa. Aceasta include noul Puma EcoBoost Hybrid, noile modele plug-in hybrid Explorer și Tourneo Custom și noua generație a SUV-ului Kuga – primul model Ford care este oferit în versiuni de propulsie mild-hybrid, full-hybrid și plug-in...
VIDEO: Primul liceu ortodox privat prinde contur la Bistriţa…! acum 23 de ore - Existenţa unui liceu ortodox privat la Bistriţa prinde contur: Va funcţiona în conformitate cu programa Ministerului Educaţiei Naţionale. Nu va fi un seminar teologic, va fi o şcoală privată cu profil teologic, patronată de Biserica Ortodoxă.
Vrei un weekend prelungit?? FII EROU și-l poți avea! acum 2 zile - Prezentă în emisiunea Bistrițeanul.ro, Adina Beudean, directorul Centrului de Transfuzii a explicat avantajele donării de sânge. Nu doar că salvează viața celui pentru care donezi, ci și a donatorului. Mai mult, dacă ești erou, poți avea un weekend prelungit. AFLĂ cum:
Restaurantele L’Aroma și Casa Someșană îți aduc delicatesele direct la birou sau oriunde te-ai afla! acum 2 zile - Ştiţi acel moment al zilei, la birou, în care cineva întreabă „Ce mâncăm şi noi astăzi?” şi fiecare începe să îşi dea cu părerea într-un dezacord total? Pentru cei care ar mânca ceva tradițional, dar și pentru cei care vor să fie mai sofisticați, avem soluția! Restaurantele L’Aroma și Casa Someșană aduc delicatesele direct la birou sau oriunde te-ai afla!
ZVONOTECĂ: S-a furat ditai pădurea între Sângeorz-Băi și Maieru! Au rămas doar cioatele, vreo 8000… acum 2 zile - Teoretic, avem o grămadă de instituții plus un ministru al Pădurilor de pe la noi - Ioan Deneș - care ar trebui să vegheze asupra aurului verde din pădurile județului, să fie expoatat cu responsabilitate, legal, etc. Asta a fost teoria. Practic avem o grămadă de slujbași plătiți regește de la bugetul de stat care s-au făcut că nu văd că a dispărut o pădure întreagă, dintre Sângeorz-Băi și Maieru.
Aquabis: Trei străzi fără apă azi, în Bistriţa acum 2 zile - Astăzi, 13 septembrie 2019, se va sista furnizarea apei potabile în  municipiul Bistriţa. Trei străzi vor fi afectate:
Vreți curent gratuit cu fotovoltaice? Trebuie să vă aduceți instalatori de la sute de kilometri distanță acum 2 zile - Începând de ieri, românii care vor electricitate gratuită o bună parte din an vor primi de la stat 20.000 de lei pentru a-și instala acasă panouri fotovoltaice. Aceștia pot deveni producători de energie electrică, surplusul fiind practic vândut din nou în rețea.
FOTO/VIDEO: Cap de TIR în flăcări, după un impact cu un autoturism acum 2 zile - Un incendiu violent a izbucnit în Mijlocenii Bârgăului! Un cap de TIR a fost cuprins de flăcări, după impactul cu un autoturism! Echipajele de salvatori se luptă să stingă flăcările!
Firmele nu se înghesuie la licitațiile organizate de Primăria Bistrița. Lipsa ofertanților a blocat inclusiv „Linia verde” acum 2 zile - Mai multe proiecte ale Primăriei Bistrița sunt în stand by, după ce firmele nu s-au prea înghesuit să participe la licitațiile organizate de municipalitate. Printre ele se numără achiziționarea unui ski lift pentru pârtia de schi, dar și a autobuzelor electrice pentru „Linia verde”.
Un sfert din directorii de școală din județ au ajuns în funcții fără concurs acum 2 zile - Aproape un sfert din directorii școlilor din Bistrița-Năsăud ocupă posturile fără să fi dat un concurs pe post, după ce au fost numiți cu delegație în funcție. „De vină” pentru această situație fiind pensionările, dar și faptul că în urma concursurilor de anii trecuți posturile nu au fost ocupate.