Liberalii cer Consiliului Județean să se ocupe de adunatul gunoaielor din județ

Liberalii cer Consiliului Județean să se ocupe de adunatul gunoaielor din județ

Vociferări și nemulțumiri la fiecare ședință de Consiliu Județean în care se discută despre deșeurile din județ. Ieri, liberalii au propus ca de îndată ce va fi posibil, Consiliul Județean să preia frâiele gestionării deșeurilor din județ. Ce propun, mai exact, consilierii PNL:

Una dintre probleme spinoase ale bistrițenilor, din întreg județul, e cea a deșeurilor menajere. Oamenii nu sunt mulțumiți de serviciile prestate, dar prețurile se tot majorează.

„De fiecare dată când pe ordinea de zi e subiectul colectării deșeurilor, noi discutăm în Consiliul Județean doar de majorări. Ceea ce cumva, deja, nu mai miră pe nimeni”, a explicat liberalul Florin Moldovan.

Totuși, consilierul a venit cu o propunere, pe care a mai amintit-o, fugitiv, și în altă conferință.

Discutam azi, în comisie, despre posibilitatea ca, după finalizarea exercițiului pe fonduri europene, în care nu ni se permite să trecem serviciile de colectare în subordinea Consiliului Județean, dacă nu s-ar putea ca pe viitor, după această perioadă, să înființăm o societate în subordinea Consiliului Județean care să se ocupe de problema deșeurilor din județul nostru”, a venit propunerea liberalului.

Acesta a subliniat faptul că problema deșeurilor e una vitală, și găsirea din timp a unei strategii ar duce la evitarea situațiilor de criză.

Problema deșeurilor, ca și cea a apei, e o chestiune vitală. Nu poți să o amâni mai mult de o săptămână, două. Ați văzut ce s-a întâmplat când fostul operator Vitalia și-a pus totul jos și s-a dus de la noi din județ. Am intrat într-o situație critică, în care trebuia să găsim un operator care să colecteze de urgență deșeurile, și acel operator s-a dovedit a fi din ce în ce mai scump, astfel că a fost nevoie ca tot la trei luni să venim să prelungim contractul până s-a făcut licitația respectivă. Ăsta e și motivul pentru care solicit ADI deșeuri să găsească o modalitate prin care să se înființeze o societate care să se ocupe de chestiunea aceasta”, a explicat Florin Moldovan.

Înființarea unei astfel de societăți ar trebui să fie ceva simplu, cel puțin din perspectiva liberalului. Ar fi un singur lucru ce ar trebui făcut.

Această societate ar trebui să fie în subordinea Consiliului Județean pentru că infrastructura oricum e a noastră, a Consiliului. Tot ce ne trebuie e efectiv să facem angajări. Iar la chestiunea asta nu văd niciun fel de problemă, mai ales că toți, sau aproape 80 la sută din oamenii care lucrează astăzi la Supercom sunt conjudețeni de-ai noștri. Tot ce ar trebui să facem ar fi să îi transferăm de la Supercom în subordinea Consiliului Județean. Iar în acest sens nu am mai avea probleme de genu. Subliniez: cu un management performant! Să punem pe cineva care să cunoască cum să gestioneze problema deșeurilor. În acest sens nu am mai avea probleme nici cu creșteri și ne-am putea descurca noi, în ograda noastră, cu toate problemele apărute”, a concluzionat consilierul județean din partea PNL, Florin Moldovan.

 

La un pas de moarte! Un tânăr de 18 ani a fost înjunghiat în zona inimii noiembrie 12, 2019 - În această dimineață un tânăr de 18 ani a fost înjunghiat în zona inimii. Incidentul s-a petrecut în localitatea Bichigiu.
SURPRIZĂ: Vine Iohannis la Bistrița! noiembrie 11, 2019 - Nici nu și-au revenit bine din bucuria rezultatului de ieri, când au colorat județul în albastru, că liberalii bistrițeni sunt iar în culmea extazului. Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat vizita la Bistrița, pentru această săptămână. AFLĂ care e ziua în care președintele României va veni la Bistrița:
VIDEO. Dr. Cristian Răchitan, la Bistriţa, despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi: Aşa apar insatisfacţiile noiembrie 11, 2019 - Unul dintre cei mai buni diagnosticieni din lume - dr. Cristian Răchitan - a fost prezent ieri la Bistriţa, la Sinagogă. A vorbit bistriţenilor despre sindronul neurodepresiv, sentimentul împlinirii, dar şi despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi care degenerează în boli, insatisfacţii şi nemulţumiri...
FOTO: Acoperit de noroi din cap până-n picioare, dar campion european…! noiembrie 11, 2019 - După zeci de kilometri prin noroaie şi ploi, după ce au străbătut din nou traseele pline de dificultăţi, s-au întors acasă victorioşi! Bogdan Berende, de la Clubul Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud a cucerit încă o medalie de aur! 
Și-a lovit fiul cu securea! Acum e reținut! noiembrie 11, 2019 - Un bărbat din Budac risccă să ajungă după gratii. Asta după ce și-a rănit băiatul...cu securea! Acum e reținut și azi va ajunge în fața instanței.
EXTRA. Sclipirici: spectacol interactiv la Dacia, cu zâne și tărâmuri magice! noiembrie 11, 2019 - Trupa Sclipirici te invită la un spectacol interactiv pentru copii și părinti! Aici ne vom aminti cu toții cum e să fii copil, să te bucuri de zâne și tărâmuri magice! Vi se aşterne la picioare un tărâm magic, unde imaginația nu are limite...!
Peste 100 de buletine eliberate în weekend. Unii n-au mai venit să le ridice: noiembrie 11, 2019 - Datorită alegerilor prezidențiale, la Serviciul de Evidență al Populației s-a lucrat intens. Peste 100 de acte de identitate au fost eliberate. Unii au cerut eliberarea de noi acte, dar n-au mai mers după ele.
Se fac angajări la Amicii Building, IMP România şi Transcarpatica! NOI locuri de muncă, în Bistriţa noiembrie 11, 2019 - Dacă îți place să conduci, eşti responsabil, organizat şi comunicativ, ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Amicii Building! Se caută şofer categoria B, agent de vânzări, dar şi operatori CNC, ingineri sau bucătari! Vezi ce slujbă ţi se potriveşte:
FOTO: Lecția de ecologie de la Jeica! Și-au scos copiii de 2 ani pentru a-i învăța să iubească natura noiembrie 11, 2019 - 80 de persoane din Jeica au participat la o acțiune de ecologizare a unei porțiuni din deja celebrul drum Via Transilvanica. Printre ei s-au numărat și copii de doi ani, pe care părinții vor să-i învețe să iubească natura încă de mici.
Aquabis: Două localităţi din judeţ rămân azi fără apă potabilă noiembrie 11, 2019 - Două localităţi din judeţ rămân astăzi, 11 noiembrie 2019, fără apă potabilă, pentru câteva ore. Care sunt localităţile afectate: 
Nevasta și presupusa amantă, față în față la Judecătorie! Totul a pornit de la un SMS de dragoste noiembrie 11, 2019 - Două femei au ajuns să-și rezolve conflictele iscate din dragoste în fața judecătorului. Una a acuzat-o pe cealaltă că are o relație cu soțul său, iar de aici până la zgârieturi și jigniri a fost doar un pas. Judecătorii le-au găsit vinovate pe ambele femei, obligându-le la plata daunelor morale.
OFICIAL – Și județul nostru i-a trimis pe Iohannis și pe Dăncilă în turul II! CUM au votat bistrițenii: noiembrie 11, 2019 - S-a terminat numărătoareaa tuturor voturilor exprimate în județ. O parte au fost anulate. În urma centralizării opțiunilor exprimate, și județul Bistrița Năsăud a trimis în turul II tot pe Iohannis și pe Dăncilă. AFLĂ cum s-a votat:
Mesaj EMOȚIONANT al unei tinere pentru generația „deșteptaților”: Trăim într-o lume virtuală în care ne mulțumim să spunem ce nașpa e acasă noiembrie 11, 2019 - Prezența scăzută a tinerilor la vot de ieri i-a făcut pe unii din „generația milenialilor” sau generația „deșteptaților” să reacționeze și să catalogheze prezența la vot a tinerilor drept penibilă. Este și cazul bistrițencei Dara Cindrea, care a transmis un mesaj emoționant generației din care face și ea parte.
VEZI reacția celor de la PNL, PSD, USR și PMP la aflarea rezultatelor primului Exit Poll: noiembrie 10, 2019 - S-au dat primele rezultate ale exit poll-ului. Conform Acestuia, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă intră în turul doi de scrutin. VEZI reacțiile partidelor primilor patru candidați din clasament:
STOP vot! Doar 46,29% dintre bistriţeni au considerat că merită să-şi voteze azi preşedintele noiembrie 10, 2019 - S-a încheiat procesul de vot pentru primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Conform primelor estimări, 46,29% dintre bistriţeni au considerat că merită să iasă din case pentru a-şi vota preşedintele.