6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Liberalii cer Consiliului Județean să se ocupe de adunatul gunoaielor din județ

Vociferări și nemulțumiri la fiecare ședință de Consiliu Județean în care se discută despre deșeurile din județ. Ieri, liberalii au propus ca de îndată ce va fi posibil, Consiliul Județean să preia frâiele gestionării deșeurilor din județ. Ce propun, mai exact, consilierii PNL:

Una dintre probleme spinoase ale bistrițenilor, din întreg județul, e cea a deșeurilor menajere. Oamenii nu sunt mulțumiți de serviciile prestate, dar prețurile se tot majorează.

„De fiecare dată când pe ordinea de zi e subiectul colectării deșeurilor, noi discutăm în Consiliul Județean doar de majorări. Ceea ce cumva, deja, nu mai miră pe nimeni”, a explicat liberalul Florin Moldovan.

Totuși, consilierul a venit cu o propunere, pe care a mai amintit-o, fugitiv, și în altă conferință.

Discutam azi, în comisie, despre posibilitatea ca, după finalizarea exercițiului pe fonduri europene, în care nu ni se permite să trecem serviciile de colectare în subordinea Consiliului Județean, dacă nu s-ar putea ca pe viitor, după această perioadă, să înființăm o societate în subordinea Consiliului Județean care să se ocupe de problema deșeurilor din județul nostru”, a venit propunerea liberalului.

Acesta a subliniat faptul că problema deșeurilor e una vitală, și găsirea din timp a unei strategii ar duce la evitarea situațiilor de criză.

Problema deșeurilor, ca și cea a apei, e o chestiune vitală. Nu poți să o amâni mai mult de o săptămână, două. Ați văzut ce s-a întâmplat când fostul operator Vitalia și-a pus totul jos și s-a dus de la noi din județ. Am intrat într-o situație critică, în care trebuia să găsim un operator care să colecteze de urgență deșeurile, și acel operator s-a dovedit a fi din ce în ce mai scump, astfel că a fost nevoie ca tot la trei luni să venim să prelungim contractul până s-a făcut licitația respectivă. Ăsta e și motivul pentru care solicit ADI deșeuri să găsească o modalitate prin care să se înființeze o societate care să se ocupe de chestiunea aceasta”, a explicat Florin Moldovan.

Înființarea unei astfel de societăți ar trebui să fie ceva simplu, cel puțin din perspectiva liberalului. Ar fi un singur lucru ce ar trebui făcut.

Această societate ar trebui să fie în subordinea Consiliului Județean pentru că infrastructura oricum e a noastră, a Consiliului. Tot ce ne trebuie e efectiv să facem angajări. Iar la chestiunea asta nu văd niciun fel de problemă, mai ales că toți, sau aproape 80 la sută din oamenii care lucrează astăzi la Supercom sunt conjudețeni de-ai noștri. Tot ce ar trebui să facem ar fi să îi transferăm de la Supercom în subordinea Consiliului Județean. Iar în acest sens nu am mai avea probleme de genu. Subliniez: cu un management performant! Să punem pe cineva care să cunoască cum să gestioneze problema deșeurilor. În acest sens nu am mai avea probleme nici cu creșteri și ne-am putea descurca noi, în ograda noastră, cu toate problemele apărute”, a concluzionat consilierul județean din partea PNL, Florin Moldovan.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: