Ne civilizăm cu forța: Vom avea cartele pentru gunoi și pubele cu „microcipuri care citesc tot”!

Ne civilizăm cu forța: Vom avea cartele pentru gunoi și pubele cu „microcipuri care citesc tot”!

Se dau toate peste cap, în legătură cu deșeurile din Bistrița: pe când s-au obișnuit că plătesc pentru gunoi în funcție de numărul de persoane, o ordonanță a schimbat din nou mersul lucrurilor. Din iunie, bistrițenii care locuiesc la case vor primi pubele cu microcipuri. Ceilalți, de la bloc, își vor goli gunoiul cu ajutorul unor cartele…

Ordonanța 74 aprobată prin legea 31, la sfârșitul anului modifică prevederile referitoare la deșeurile menajere: „Pentru cetățenii din România, începând din luna iunie, nu mai merge tariful pe persoană. Plătești după cât produci, după cât arunci la gunoi… Pe când am stabilit că o familie din Bistrița, din mediul urban sau rural, în funcție de numărul de persoane, plătește o anumită sumă pe lună – deja trebuie să ne gândim foarte serios și destul de constrânși de timpul scurt – cum procedăm și cum implementăm prevederile acestei ordonanțe…

Cetățenii trebuie să știe și să conștientizeze, că – cu cât produc mai mult deșeu umed care se depozitează pe groapa de gunoi – cu atât mai mult vor plăti – a precizat ioan Țintean.

Vicepreședintele Consiliului Județean nu este convins că se va reuși implementarea noilor prevederi chiar din luna iunie, dar va trebui să ne străduim, pentru că ar fi vorba de norme europene.

Interesul este să reducem cât se poate de mult cantitatea de deșeuri umede și să crească foarte mult fracția uscată. Asta prin stimularea prin preț… Unitățile administrative teritoriale vor fi chiar stimulate financiar – ne asigură Ioan Țintean.

S-a descoperit și o soluție salvatoare!

Pentru zona rurală și cei din mediul urban care locuiesc la case – Consiliul Județean va plăti 74.000 de pubele galbene cu microcipuri, din fondul de investiții și dezvoltare. Aceste microcipuri vor transmite informațiile referitoare la gunoi prin mașina care golește pubela – automat la Supercom.

Dacă o familie va duce pubela de 240 de litri la poartă, de două ori pe lună – ea va fi cipată de două ori pe lună și va plăti în mod corespunzător pentru că și-a golit  pubela de două ori pe lună.

La fel se va întâmpla și cu actualele pubele negre pentru fracția umedă. Pe ele se va introduce microcipul cât o monedă de 50 de bani. Pubelele galbene cu microcipurile și instalația care va fi pusă la operatorul de salubritate 2 milioane de euro și ceva, plus TVA… Cipul va citi tot! Și cât e de grea pubela, și de câte ori a fost golită… Prin programul care se intalează pe el va conține toate operațiile necesare…”, a mai explicat Ioan Țintean.

În pubelele galbene se vor depozita peturile, deșeurile de plastic și metal. Hârtia și cartoanele ar trebui duse în continuare la containerele semi-îngropate: „Pentru că nu putem scăpa de pacostea asta până în 2021…”, a admis Ioan Țintean, invocând prevederile vechiului contract în urma căruia acestea s-au și amplasat.

Bistrițenii care locuiesc la blocuri – vor primi cartele care să înregistreze cantitatea de gunoi produs și aruncat – a mai explicat Ioan Țintean.

Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.
SENSE aniversează 18 ani de modă românească! Discounturi speciale, pentru toţi clienţii, drept răsplată octombrie 18, 2019 - SENSE, marca românească de modă, înfiinţată la Roman ca un business de familie, de soţii Cristina şi Sorin Chiriac, aniversează 18 ani de excelenţă şi inovaţie permanentă! Sense îşi va răsplăti clienţii cu reduceri speciale la cea mai recentă colecţie – “La Dolce Vita” toamnă-iarnă 2019, concepută de designerul Andreea Tincu şi prezentată în premieră pe podiumul MQ Vienna Fashion Week, la începutul acestei toamne.
FOTO/VIDEO: Vom avea și stadion de atletism în Wonderland! S-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul sportiv! octombrie 18, 2019 - Astăzi s-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Noutatea e stadionul de atletism care se va face. Mai mult, Consiliul Județean va scoate din buzunar bani pentru amenajarea unei parcări de 500 de locuri în acea zonă.
A curs cu amenzi date pentru consumul de aurolac octombrie 18, 2019 - Consumatorii de aurolac terorizează comunitatea bistrițeană. Săptămâna trecută a curs cu amenzi date celor surprinși inhalând din pungi. Două persoane au fost amendate și pentru că, în urma inhalării, s-au apucat de făcut scandal.
VIDEO – PETELEU, marele supărat din Consiliul Local! octombrie 18, 2019 - Supărare mare ieri, în ședința de Consiliu Local. Ioan Peteleu și-a luat jucăriile și a plecat din sala mare a Primăriei. Culmea, supărarea a fost pe colegii de partid, care nu i-au înțeles dorința inimii.
Aquabis: Se sistează apa în Reteag octombrie 18, 2019 - Astăzi , 18 octombrie 2019, se va sista total furnizarea apei potabile în localitatea Reteag. Ce stradă va fi afectată:
VIDEO: Ursul a coborât și pe șoseaua din Strâmba octombrie 18, 2019 - Urșii și-au făcut deja un obicei să coboare în localități. Azi noapte, încă un urs a fost suprins fugind pe șoseaua din localitatea Strâmba. 
FOTO: Suntem în top la risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Sanitar şi cei de la „Carol Davila” octombrie 18, 2019 - Suntem în top când vine vorba de risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Teoretic Sanitar şi cei de la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Bistriţa. Cum au celebrat tinerii Ziua Mondială a Alimentaţiei:
GRAV accident în centrul Sâniacobului. Un ATV s-a răsturnat, iar victima este în stop cardiorespirator octombrie 17, 2019 - Un GRAV accident a avut loc în urmă cu puțin timp în Sâniacob. Un ATV s-a răsturnat în centrul localității, iar victima este în stop cardiorespirator. UPDATE: Din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, trupul victimei a cedat, iar medicii au declarat decesul.