„Omul de milioane al săptămânii” vrea să parcurgă, din Bistrița, 600+ km pe jos, prin toată țara, pentru educație!

„Omul de milioane al săptămânii” vrea să parcurgă, din Bistrița, 600+ km pe jos, prin toată țara, pentru educație!

Declarată „Omul de Milioane al săptămânii” la Europa FM, pentru modul inedit de a promova educația, o sportivă vrea să cucerească, pe jos, o parte din teritoriul României. Motivul? Să încurajeze educația de care orice copil are nevoie. Aceasta susține că mediul social nu trebuie să fie o piedică pentru dreptul la educație.

Raluca Ciulei este fondatorul Asociației „Love for Life” fiind una dintre sportivele care s-a situat în clasamentul mondial la tenis de câmp. A studiat informatica și logica la University of Pennsylvania, dar și matematica la una dintre cele mai prestigioase universități din Elveția, ETH Zürich – Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, care a dat peste 20 de laureați ai Premiului Nobel, cel mai cunoscut fiind Albert Einstein.

În perioada 30 iulie – 19 august Raluca s-a hotărât să meargă pe jos peste 600 de km, pentru o educație și implicare activă.

Sportiva începe traseul din județul Bistrița-Năsăud și traversează județele Cluj, Alba, Sibiu, Brașov, Prahova, Dâmbovița și București. Este conștientă că educația ne ajută să supraviețuim, tocmai din acest motiv își dorește ca toți copii să poată supraviețui mai ușor.

Concret, Raluca Ciulei se va opri o vreme în localități de pe traseu pentru a aplica metode nonformale de educație și pentru a împărtăși, gratuit, experiența dobândită în cele două decenii în care a fost în Germania, SUA și Elveția. Copiii de toate vârstele vor avea ocazia să descopere lucruri noi prin joc și povești despre teme de actualitate precum energia verde, protecția mediului, reciclarea plasticului ș.a.m.d. care să le stârnească curiozitatea și să le dea curaj de a-și începe propriile proiecte în comunitatea lor. Aceste activități umăresc în mod direct dezvoltarea copiilor, fiecare copil trebuie să aibă o șansă în această societate și în acest sistem, potențialul fiecărui copil trebuie pus în evidență.

,, Prin implicarea activă a fiecăruia dintre noi, aspirăm la un viitor în care niciun copil nu este lăsat pe dinafară de societate și de system. Fiecare copil are șansa să își realizeze întregul potențial, să iasă din cercul vicios al sărăciei și excluderii sociale, să evite astfel transmiterea situației defavorizate de la o generație la alta. Plec pe 30 iulie, ajung pe 19 august. Este o călătorie lungă, dar am încrederea că vom întâlni mii de copii care vor descoperi că învățarea poate fi și amuzantă. Îmi doresc să mă însoțească în această experiență copii și adulți, atunci când trec prin localitatea lor. Mergi și tu alături de noi, transmite vestea marșului cunoscuților tăi, anunță copiii din comunitatea ta să ne însoțească de-a lungul localității lor, cât și să participe la activități. Noi îți mulțumim și abia așteptăm să te cunoaștem! Împreună pentru educație, împreună pentru o Românie pusă pe fapte!’’, a afirmat fondatoarea Raluca Ciulei pentru Bistrițeanul.ro.

Programul Caravanei „600+ km pentru educație”

 

În deplasarea sportivei Raluca Ciulei, vor avea loc activității cu copii în fiecare zi, în diferite locații.

 În prima zi, la ora 08:00, sportiva va avea activități cu copiii la Biblioteca Judeţeană „George Coșbuc” Bistriţa. De aici va pleca spre Lechința, unde va ajunge în jurul orei 15,  iar în jurul orei 16 sportiva ajunge în Vermeș. În ambele localități, activitățile cu copiii vor fi la școli.

În 31 iulie, Raluca va ajunge la Sângeorzu Nou, undeva la ora 9:30. Ea preconizează că va ajunge la Sîmihaiu de Cimpie la ora 11:30-12, pentru ca la orele 17:30 – 18:00 să fie la Budești.

În ziua a treia, sportiva vrea să ajungă la Budești Fânațe la ora 8:45. De acolo de deplasează spre Țagu unde ajunge la ora 9:30. Ultima oprire din ziua a treia este la Mociu în jur de ora 17:30. Activitățiile cu copiii sunt prezente și în decursul acestei zile, ca și în precedentele, tot la școli.

În ziua a patra, 2 august, Raluca Ciulei pleacă spre Căianu Mic, unde la ora 10:00 va avea activități cu copiii, la Școala Gimnazială Simion Balint. De acolo se va deplasa către Căianu Vamă unde va ajunge în jur de ora 11:30. Utima oprire din ziua a patra este în Parcul Operei Cluj-Napoca în jur de ora 17:00 – 17:30, iar activitățile cu copiii vor începe la ora 18:00.

Din ziua a cincea, drumul o să continue prin județele amintite mai sus. Mai multe detalii puteți afla accesând site-ul asociației ”Love for Live”.

Gina Bontaș

VIDEO EXCLUSIV: Bătut crunt de ciobani, Michel, legendă mondială printre motocicliști, spune că va iubi în continuare Bistrița-Năsăud acum 6 ore - Michel, motociclistul bătut crunt de ciobani la Colibița, este o legendă mondială. Belgianul cu suflet de român a stat de vorbă cu reporterii Bistrițeanul.ro și a spus că indiferent de ce se întâmplă, el va iubi în continuare județul Bistrița-Năsăud.
VIDEO: Filmul neregizat, needitat și necenzurat al bătăii motociclistului belgian, prezentat de cel care a filmat totul acum 7 ore - Bătaia de la Colibița a motociclistului belgian a făcut înconjurul țării și a internetului. Cei care au urmărit imaginile șocante în care bărbatul era zdrobit în bătaie s-au scandalizat și au condamnat comportamentul ciobanilor. VEZI întreaga poveste spusă de cel care a filmat totul:
VIDEO: Bani de la Ministerul Fondurilor Europene pentru firmele care primesc elevi și studenți în practică acum 8 ore - Vești bune pentru elevi și sudenți, dar și pentru companiile private. Ministrul Fondurilor Europene îi îndeamnă pe cei din sectorul privat să instruiască tinerii prin stagii de practică. În schimbul pregătirii elevilor și studenților ministerul pune la dispoziția companiilor sume de bani considerabile.
FOTO: Plouă cu accidente de Sfântul Ilie! acum 9 ore - Sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie este bine cunoscută pentru ploile pe care le aduce. Anul acesta însă, a plouat cu accidente. Salvatorii bistrițeni au început de azi noapte cu accidente, și continuă să intervină și la această oră.
VIDEO- Dăncilă: Iohannis va plăti politic, cel puțin, pentru un Referendum neconstituțional acum 10 ore - Prezentă la Bistrița, Viorica Dăncilă a comentat și pe marginea deciziei CCR de a declara neconstituțională interzicerea amnistiei și grațierii. Aceasta a subliniat că președintele Iohannis va plăti politic, cel puțin, pentru organizarea unui referendum neconstituțional.
VIDEO: Reprezentanţi din 24 de ţări vor fi prezenţi săptămâna viitoare, la Bistriţa…! acum 11 ore - Reprezentanţi din 24 de ţări vor fi prezenţi săptămâna viitoare, la Bistriţa: aici se vor celebra 70 de ani de la înfiinţarea Uniunii Mondiale de Folclor. „Va fi prezent la Bistriţa tot Biroul Executiv al organizaţiei”.
VIDEO- Teodorovici: Facilitățile CFR pentru studenți tăiate de dragul drepturilor legale a veteranilor acum 12 ore - Ieri, la Bistrița, Eugen Teodorovici a vorbit despre modul în care PSD ar trebui să guverneze. Acesta a spus că trebuie să aibă ”curajul să ia problema și să o rezolve”. Printre ”problemele spinoase” a menționat și tăierea numărului de bilete gratuite CFR pentru studenți. Decizia ar fi luată pentu a favoriza veteranii care au acest drept, prin lege.
VIDEO: Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene – Ne-am înhămat să promitem cele trei spitale regionale fără a avea terenul, fără a avea nici un document acum 13 ore - România încearcă să se alieze standardelor secolului XXI. Unul dintre domeniile la care am rămas repetenți în ultimii 30 de ani începe să se miște. Infrastructura medicală va beneficia într-un final de cele trei spitale regionale care vor fi construite în Cluj-Napoca, Craiova și Iași. Ministrul Fondurilor Europene a vorbit într-o emisiune Bistrițeanul LIVE despre cele trei unități medicale, dar și de ce s-a ajuns la întârzierea lucrărilor.
Au fost reţinuţi ciobanii care au snopit ieri în bătaie un belgian, la Colibiţa acum 13 ore - O întâmplare de-a dreptul șocantă a avut loc ieri, în Colibița: un belgian a fost bătut cu bestialitate de câțiva ciobani. El voia să le ceară scuze pentru faptul că motocicleta sa i-a speriat pe caii ciobanilor. Trei dintre agresori au fost reţinuţi. UPDATE Ce a decis instanța:
S-a gătit Spitalul, minune mare, pentru vizita premierului Dăncilă! Dar n-a vrut să fie și fotografiat! acum 14 ore - Dacă de joi ați văzut ceva sclipind extraordinar de tare, și lumină venind din zona Han, să știți că a fost Spitalul Județean! S-a puțuluit, mninune mare, pentru vizita istorică a lui Dăncilă. Nu e de mirare că toți miniștri s-au referit la spital ca la o bijuterie. Baiu e că nu au vrut să cheme fotografii (a se înțelege presa). Dacă tot s-a gătit, de ce nu s-a lăsat și fotografiat???
VIDEO: O străduță din Bistrița, loc de promenadă pentru căruțe – ziua și pistă de raliuri pentru bolizi – noaptea acum 15 ore - Câtă armonie pe o străduță din Bistrița! Se acceptă pe ea atât numărul mic de cai, cât și mai mare. Doi cai frumoși ziua, mulți cai putere, noaptea! Doar că locatarii nu sunt prea încântați. Ar mai trece cu vederea ”activitatea” din timpul zilei, dar cea nocturnă e de nesuportat!
VIDEO: Vă place Brahms ? Atunci poftiţi la Sinagogă acum 16 ore - Melomanii din Bistriţa sunt invitaţi la un concert cameral extraordinar, marţi, 23 iulie, la Sinagoga din Bistriţa.  Se vor delecta cu trei compoziţii ale marelui compozitor Johannes Brahms.
Obediența jandarmilor atinge noi cote: Gata să calce trei oameni, pe trecere, ca să nu-și supere șefii acum O zi - Amintirile din 10 august sunt încă vii! Și mulți când văd uniforma de jandarm, fac legătura, involuntar, cu acea zi! Dacă la Bistrița, jandarmii păreau să fie mai ”friendly”, azi s-a demonstrat că atunci când boss-ul de la capitală e prin preajmă, se uită de omenie și bun simț. Jandarmii bistrițeni au ridicat ștacheta! Au fost gata să calce trei oameni pe o trecere de pietoni! Numa să nu-i supere pe ăi mai mari!
FOTO: Bărbat mușcat de viperă la o stână în Ciosa acum O zi - Un bărbat a fost mușcat de o viperă la o stână din localitatea Ciosa, în timp ce muta niște lemne. Din fericire viața nu i-a fost pusă în pericol.
VIDEO -Răzvan Cuc: Centură pentru Năsăud și urgentarea documentației pentru Autostrada Nordului și centura Bistriței acum O zi - În urma protestului #șîeu, Autostrada Nordului care va trece și prin Bistrița a fost aprobată rapid. Prezent în micul burg bistrițean, ministrul transporturilor Răzvan Cuc a spus că s-a urgentat documentația pentru drumul de mare viteză, dar și pentru centura orașului. Și la Năsăud vom avea o centură, promite Cuc.