„Omul de milioane al săptămânii” vrea să parcurgă, din Bistrița, 600+ km pe jos, prin toată țara, pentru educație!

„Omul de milioane al săptămânii” vrea să parcurgă, din Bistrița, 600+ km pe jos, prin toată țara, pentru educație!

Declarată „Omul de Milioane al săptămânii” la Europa FM, pentru modul inedit de a promova educația, o sportivă vrea să cucerească, pe jos, o parte din teritoriul României. Motivul? Să încurajeze educația de care orice copil are nevoie. Aceasta susține că mediul social nu trebuie să fie o piedică pentru dreptul la educație.

Raluca Ciulei este fondatorul Asociației „Love for Life” fiind una dintre sportivele care s-a situat în clasamentul mondial la tenis de câmp. A studiat informatica și logica la University of Pennsylvania, dar și matematica la una dintre cele mai prestigioase universități din Elveția, ETH Zürich – Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, care a dat peste 20 de laureați ai Premiului Nobel, cel mai cunoscut fiind Albert Einstein.

În perioada 30 iulie – 19 august Raluca s-a hotărât să meargă pe jos peste 600 de km, pentru o educație și implicare activă.

Sportiva începe traseul din județul Bistrița-Năsăud și traversează județele Cluj, Alba, Sibiu, Brașov, Prahova, Dâmbovița și București. Este conștientă că educația ne ajută să supraviețuim, tocmai din acest motiv își dorește ca toți copii să poată supraviețui mai ușor.

Concret, Raluca Ciulei se va opri o vreme în localități de pe traseu pentru a aplica metode nonformale de educație și pentru a împărtăși, gratuit, experiența dobândită în cele două decenii în care a fost în Germania, SUA și Elveția. Copiii de toate vârstele vor avea ocazia să descopere lucruri noi prin joc și povești despre teme de actualitate precum energia verde, protecția mediului, reciclarea plasticului ș.a.m.d. care să le stârnească curiozitatea și să le dea curaj de a-și începe propriile proiecte în comunitatea lor. Aceste activități umăresc în mod direct dezvoltarea copiilor, fiecare copil trebuie să aibă o șansă în această societate și în acest sistem, potențialul fiecărui copil trebuie pus în evidență.

,, Prin implicarea activă a fiecăruia dintre noi, aspirăm la un viitor în care niciun copil nu este lăsat pe dinafară de societate și de system. Fiecare copil are șansa să își realizeze întregul potențial, să iasă din cercul vicios al sărăciei și excluderii sociale, să evite astfel transmiterea situației defavorizate de la o generație la alta. Plec pe 30 iulie, ajung pe 19 august. Este o călătorie lungă, dar am încrederea că vom întâlni mii de copii care vor descoperi că învățarea poate fi și amuzantă. Îmi doresc să mă însoțească în această experiență copii și adulți, atunci când trec prin localitatea lor. Mergi și tu alături de noi, transmite vestea marșului cunoscuților tăi, anunță copiii din comunitatea ta să ne însoțească de-a lungul localității lor, cât și să participe la activități. Noi îți mulțumim și abia așteptăm să te cunoaștem! Împreună pentru educație, împreună pentru o Românie pusă pe fapte!’’, a afirmat fondatoarea Raluca Ciulei pentru Bistrițeanul.ro.

Programul Caravanei „600+ km pentru educație”

 

În deplasarea sportivei Raluca Ciulei, vor avea loc activității cu copii în fiecare zi, în diferite locații.

 În prima zi, la ora 08:00, sportiva va avea activități cu copiii la Biblioteca Judeţeană „George Coșbuc” Bistriţa. De aici va pleca spre Lechința, unde va ajunge în jurul orei 15,  iar în jurul orei 16 sportiva ajunge în Vermeș. În ambele localități, activitățile cu copiii vor fi la școli.

În 31 iulie, Raluca va ajunge la Sângeorzu Nou, undeva la ora 9:30. Ea preconizează că va ajunge la Sîmihaiu de Cimpie la ora 11:30-12, pentru ca la orele 17:30 – 18:00 să fie la Budești.

În ziua a treia, sportiva vrea să ajungă la Budești Fânațe la ora 8:45. De acolo de deplasează spre Țagu unde ajunge la ora 9:30. Ultima oprire din ziua a treia este la Mociu în jur de ora 17:30. Activitățiile cu copiii sunt prezente și în decursul acestei zile, ca și în precedentele, tot la școli.

În ziua a patra, 2 august, Raluca Ciulei pleacă spre Căianu Mic, unde la ora 10:00 va avea activități cu copiii, la Școala Gimnazială Simion Balint. De acolo se va deplasa către Căianu Vamă unde va ajunge în jur de ora 11:30. Utima oprire din ziua a patra este în Parcul Operei Cluj-Napoca în jur de ora 17:00 – 17:30, iar activitățile cu copiii vor începe la ora 18:00.

Din ziua a cincea, drumul o să continue prin județele amintite mai sus. Mai multe detalii puteți afla accesând site-ul asociației ”Love for Live”.

Gina Bontaș

RISC! Cota de pericol, pe mai multe râuri din județ, depășită cu jumătate de metru! Sfaturi pentru localnici: acum 32 de minute- Ploile din ultimele 24 de ore au făcut ca județul Bistrița Năsăud să treacă de sub cod portocaliu sub cod roșu de inundații. Pe unele râuri, cota de pericol a fost depășită cu jumătate de metru. Ce sunt sfătuiți localnicii:
FOTO: Se surpă drumul spre Jelna! acum O oră- Ploile din ultima perioadă au început să erodeze inclusiv asfaltul. Drumul spre Jelna, imediat după intersecția cu Valea Ghinzii, o pornește la vale. O bucată bună din carosabil este deja ruptă și ploile continue nu ajută deloc.
FOTO: Un tată și doi copii mici, implicați într-un grav accident în Dej acum 2 ore- O mașină înmatriculată în Bistrița Năsăud a ieșit azi-noapte de pe carosabil și a lovit un cap de pod. Totul s-a întâmplat în Dej, puțin după miezul nopții. Tatăl și cei doi copii ai săi au ajuns la spital.
Aquabis: Se sistează apa potabilă la Colibița acum 2 ore- Astăzi, 21 mai 2019, începând cu orele 09:00, ca urmare a unei ruperi de nori care a afectat sursele de captare, SC Aquabis a fost nevoită să sisteze furnizarea apei potabile în localitatea Colibița și Mița.
FOTO/VIDEO: Zeci de pompieri intervin în zonele afectate de inundații! Valea Budacului și a Șieului sub cod roșu! acum 3 ore- Podețe înfundate, gospodării inundate, zeci de pompieri cu utilaje în diferite zone ale județului. Aceasta este imaginea dezolantă din urma ploilor și a inundațiilor din Bistrița Năsăud. În urmă cu câteva minute, s-a emis inclusiv cod roșu de inundații pe Valea Budacului.
EFECTELE codului portocaliu de inundații: Zid de protecție fisurat, gospodării inundate acum 16 ore- Județul nostru se află sub cod galben de ploi și cod portocaliu de inundații. S-a instituit inclusiv un grup de suport tehnic. Deja au fost intervenții în zone unde s-a fisurat un zid de protecție și gospodăriile au fost inundate.
A furat bani de la o sală de jocuri pentru a fi băgați, din nou, la păcănele acum 18 ore- Totul s-a întâmplat la o sală de jocuri. O angajată a furat o sumă substanțială de bani. Apoi a dat-o unui bărbat...ca să o joace la păcănele.
Riscă să ajungă după gratii pentru că au furat curent! La propriu! acum 19 ore- Opt persoane sunt cercetate de polițiști. Acestea s-au racordat ilegal la rețeaua electrică. Așa că riscă să ajungă după gratii pentru furt.
VIDEO: Pe când rețea de gaz, în Prundu Bârgăului…?! acum 20 de ore- O problemă destul de complicată cu care se confruntă comunitatea din Prundu Bârgăului este lemnul de foc, cu care oamenii trebuie să se încălzească. Primarul Doru Crișan a explicat pentru Bistrițeanul.ro că se gândește de multă vreme la soluții pentru a introduce gazul și în localitatea pe care o administrează. 
Doina Pană: Salariu minim egal pentru românii angajați în companiile multinaționale din România cu angajații din țarile din Vest! acum 20 de ore- Deputatul Doina Pană, candidat PSD pentru Parlamentul European: „Pentru muncă egală prestată, românii și ceilalți estici care muncesc în multinaționale trebuie să beneficieze de salariu minim egal cu colegii lor din Occident. Nu este firesc ca multinaționalele să își îngroașe conturile strict pe munca incorect plătită a angajaților lor din Europa de Est...”
O veste grozavă pentru 1670 de copii din Bistrița: „ Am găsit soluția!” acum 21 de ore- „Am fost convins tot timpul că vom găsi soluția”, a transmis viceprimarul Cristian Niculae, anunțând o veste grozavă pentru cei 1670 de elevi care învață într-un liceu de prestigiu, „o școală etalon la nivel național, care a dat generații peste generații de oameni de valoare - Bistriței și României...”
FII REPORTER: O bistrițeancă se teme să mai iasă din casă! acum 22 de ore- O bistrițeancă se revoltă! Pe strada unde locuiește se plimbă zilnic, nestingherit, un câine de pază, fără botniță sau lesă! Stăpâna patrupedului se joacă de-a v-ați ascunselea printre mașini, iar autoritățile „se ocupă” de problemă de anul trecut.
Ați văzut-o? Orice informație contează! acum 23 de ore- O femeie din Beclenuț ar fi plecat de acasă încă din data de 11 mai. Cei apropiați au anunțat poliția, care o caută deja de câteva zile. Ați văzut-o?
Se fac angajări la Proterm-Line, Euforia Floral Boutique, Casa Ema și Taverna Dogarilor! acum 24 de ore- Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: Proterm-Line angajează operatori și agent de vânzări, Casa Ema caută electrician, iar Taverna Dogarilor angajează bucătar! Verifică lista completă, ca să vezi ce ți se potrivește:
Răsturnare de situație în cazul accidentului de aseară din Sîngeorz-Băi acum O zi- Se schimbă datele în cazul accidentului de aseară din Sîngeorz-Băi. Deși inițial de vină ar fi fost un tânăr de 18 ani, se pare că la volan s-ar fi aflat altcineva. În urma cercetărilor, polițiștii au descoperit că adevăratul vinovat a comis mai multe infracțiuni.