21.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

8 exemplare de urs, recoltate în acest an în Bistrița-Năsăud

8 exemplare de urs din cele 9 autorizate în anul 2023 au fost recoltate în acest an în Bistrița-Năsăud, potrivit datelor furnizate de directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, Sever Roman.

La nivelul județului nostru, până la data de 15 noiembrie, au fost recoltate 8 exemplare de urs din cele 9 autorizate în anul 2023, a explicat Sever Roman, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud în cadrul unei ședințe a Colegiului Prefectural.

Anul acesta, în urma centralizării datelor din teren, în Bistrița-Năsăud a fost evaluat un număr de 906 exemplare din specia urs, 279 exemplare din specia lup, 95 exemplare din specia râs şi 406 exemplare din specia pisică sălbatică, în creștere față de anii anteriori.

Totodată, au fost emise 87 de decizii pentru acordarea de despăgubiri pentru daunele provocate de animalele sălbatice în valoare totală de 432.310,02 lei.

Acestea au provocat daune la culturi agricole sau în gospodăriile oamenilor. De asemenea, două autoturisme au lovit urși, iar proprietarii lor au primit sume importante pentru a-și repara mașinile.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Sper ca vanatorii sa isi primeasca si ei pedeapsa si sa primeasca exact ce dat.
    Nimeni nu are dreptul sa ia viata la nici o vietate si cine o face o sa fie expua karma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: