16.5 C
Bistrița
joi, septembrie 21, 2023

Anul 2022 aduce șantiere în Bistrița. Turc: Vom face breteaua spre Blaga, dar și pasajul subteran

Bistrița anului 2022 va fi un oraș al șantierelor. Pe lângă proiectele deja „în curs”, se anunță și alte lucrări. „Vom face breteaua de legătură Colibiței – Blaga dar și pasajul subteran”, a anunțat Ioan Turc.

Bistrițenii trebuie să se pregătească pentru anul 2022 cu nervi de oțel. Orașul va fi într-un șantier continuu, în toate zonele.

Proiecte în derulare

În Bistrița există deja câteva proiecte în derulare.

  • Linia Verde- lucrările sunt deja începute, cu primul tronson din strada gneral Grigore Bălan. Lucrările vor continua, pe porțiuni, blocând și deviind traficul.
  • Parcări – municipalitatea și-a propus demolarea a 9 puncte termice și transformarea lor în parcări. Anul acesta s-au făcut 3. Totodată, mai sunt planuri de parcări și în alte zone.

Turc promite 1.500 de locuri de parcare! UNDE ar putea fi realizate:

  • Pistele de biciclete – Proiectul are finalitate în anul 2022, așa că la anul se vor continua lucrările pe alte 13 străzi

Mai puteți parca pe pistele de pe Împăratul Traian până la anul! Lucrările se finalizează în 2022

Șantiere NOI

Bistrița va avea câteva șantiere noi. Unele, necesare ca să se poată derula proiectele deja aflate în „cărți”.

  • Axa Gării – Năsăudului – Lucrările ar fi trebuit demarate la începutul anului însă Mis Group a contestat câștigătorul licitației

Modernizarea traseului Gării-Năsăudului, blocată la Consiliul de Soluționare al Contestațiilor, de un abonat la licitațiile publice

Părerea mea personală este că Mis Group NU are competența de a gestiona acest proiect. Bineînțeles, contestația trebuie soluționată. Acest proiect are termenul de finalizare august 2023, deci lucrările TREBUIE făcute”, a declarat Ioan Turc în cadrul unei conferințe de presă.

  • Breteaua de legătură Colibiței – Lucian Blaga

Vom face legătura între strada Colibiței și Lucian Blaga, pe lângă calea ferată. E nevoie de acest drum ca să fluidizeze traficul în oraș, mai ales pe perioada lucrărilor la Linia Verde și axa Gării – Năsăudului”, a declarat Ioan Turc într-o conferință de presă la sediul PMB.

Primarul a subliniat faptul că este nevoie ca cei ce au terenuri pe zona respectivă să le cedeze Primăriei Bistrița. Conform edilului, unii au făcut-o deja, alții s-ar putea alege chiar și cu exproprieri.

  • pasajul subteran din zona Gării: Municipalitatea a renunțat la Intermodalul vechii administrrații. În schimb, a depus proiect pentru a face un pasaj subteran

Noi am depus proiect prin Anghel Saligny. Promisiunile așa sunt, că se vor aloca bani, deci în anul 2022 ar trebui începute lucrările și la pasajul subteran ce va face legătura între strada Gării și Tărpiului!” a explicat primarul în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Primarul Ioan Turc a explicat că singura soluție de fluidizare a traficului ar fi realizarea urgentă a unei variante ocolitoare.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Zavoaie cand se asfaltează? Noi ajungem in aglomerația din oraș dupa abia o jumătate de ora… Timp in care parcurgem drumul infernal care zici ca a „scapat” de curând de razboi. Efectiv asa e. Gropile sunt adânci că îți trebuie scara să ieși din ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.