14.5 C
Bistrița
marți, septembrie 27, 2022

Anul 2022 aduce șantiere în Bistrița. Turc: Vom face breteaua spre Blaga, dar și pasajul subteran

Bistrița anului 2022 va fi un oraș al șantierelor. Pe lângă proiectele deja „în curs”, se anunță și alte lucrări. „Vom face breteaua de legătură Colibiței – Blaga dar și pasajul subteran”, a anunțat Ioan Turc.

Bistrițenii trebuie să se pregătească pentru anul 2022 cu nervi de oțel. Orașul va fi într-un șantier continuu, în toate zonele.

Proiecte în derulare

În Bistrița există deja câteva proiecte în derulare.

  • Linia Verde- lucrările sunt deja începute, cu primul tronson din strada gneral Grigore Bălan. Lucrările vor continua, pe porțiuni, blocând și deviind traficul.
  • Parcări – municipalitatea și-a propus demolarea a 9 puncte termice și transformarea lor în parcări. Anul acesta s-au făcut 3. Totodată, mai sunt planuri de parcări și în alte zone.

Turc promite 1.500 de locuri de parcare! UNDE ar putea fi realizate:

  • Pistele de biciclete – Proiectul are finalitate în anul 2022, așa că la anul se vor continua lucrările pe alte 13 străzi

Mai puteți parca pe pistele de pe Împăratul Traian până la anul! Lucrările se finalizează în 2022

Șantiere NOI

Bistrița va avea câteva șantiere noi. Unele, necesare ca să se poată derula proiectele deja aflate în „cărți”.

  • Axa Gării – Năsăudului – Lucrările ar fi trebuit demarate la începutul anului însă Mis Group a contestat câștigătorul licitației

Modernizarea traseului Gării-Năsăudului, blocată la Consiliul de Soluționare al Contestațiilor, de un abonat la licitațiile publice

Părerea mea personală este că Mis Group NU are competența de a gestiona acest proiect. Bineînțeles, contestația trebuie soluționată. Acest proiect are termenul de finalizare august 2023, deci lucrările TREBUIE făcute”, a declarat Ioan Turc în cadrul unei conferințe de presă.

  • Breteaua de legătură Colibiței – Lucian Blaga

Vom face legătura între strada Colibiței și Lucian Blaga, pe lângă calea ferată. E nevoie de acest drum ca să fluidizeze traficul în oraș, mai ales pe perioada lucrărilor la Linia Verde și axa Gării – Năsăudului”, a declarat Ioan Turc într-o conferință de presă la sediul PMB.

Primarul a subliniat faptul că este nevoie ca cei ce au terenuri pe zona respectivă să le cedeze Primăriei Bistrița. Conform edilului, unii au făcut-o deja, alții s-ar putea alege chiar și cu exproprieri.

  • pasajul subteran din zona Gării: Municipalitatea a renunțat la Intermodalul vechii administrrații. În schimb, a depus proiect pentru a face un pasaj subteran

Noi am depus proiect prin Anghel Saligny. Promisiunile așa sunt, că se vor aloca bani, deci în anul 2022 ar trebui începute lucrările și la pasajul subteran ce va face legătura între strada Gării și Tărpiului!” a explicat primarul în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Primarul Ioan Turc a explicat că singura soluție de fluidizare a traficului ar fi realizarea urgentă a unei variante ocolitoare.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Zavoaie cand se asfaltează? Noi ajungem in aglomerația din oraș dupa abia o jumătate de ora… Timp in care parcurgem drumul infernal care zici ca a „scapat” de curând de razboi. Efectiv asa e. Gropile sunt adânci că îți trebuie scara să ieși din ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...