13.5 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Ultima ocazie să fii arheolog pentru o zi! Muzeul Județean vă invită pe urmele monedelor imperiale de argint din Budacu de Jos

Dacă visezi să descoperi comori sau să scormonești în măruntaiele pământului, acum este momentul! Muzeul Județean vă invită pe urmele monedelor imperiale de argint din Budacu de Jos.

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită să participați la ultima acțiune de voluntariat a anului în proiectul „Fii arheolog pentru o zi!”

Acțiunea se va desfășura în pădurea Poșot, pe drumul spre Budacu de Jos.

În pădurea respectivă, Dan Ioan Abrudan a descoperit cu detectorul de metale, în vara acestui an, un tezaur de monede romane imperiale de argint.

Averea unui luptător dac, descoperită la doi pași de Bistrița, în Vinerea Mare

Tot acolo, Daniel Timofe a descoperit două medalioane de aur din secolele IV – VI, care aparțin epocii migrațiilor – argumentează cei de la Muzeul Județean Bistrița.

Toți cei interesați să participe alături de noi la această acțiune sunt rugați să se înscrie pe adresa de e-mail: [email protected].

Înscrieri se fac și la numărul de telefon 0740.75.34.42, la muzeograf Sofia Adriana Stancu”, au transmis organizatorii.

Nu este prima oară când arheologii muzeului se implică astfel în viața comunității: 

Biserica de la Vermeș, exemplu de „istorie la cald”. Cum au ajuns voluntarii să îi afle și spună povestea:

Ce faci în vacanță? Muzeul Bistrița-Năsăud te așteaptă la voluntariat, să elucidezi misterele Bisericii Evanghelice de la Vermeș

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.