24.3 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

Ultima ocazie să fii arheolog pentru o zi! Muzeul Județean vă invită pe urmele monedelor imperiale de argint din Budacu de Jos

Dacă visezi să descoperi comori sau să scormonești în măruntaiele pământului, acum este momentul! Muzeul Județean vă invită pe urmele monedelor imperiale de argint din Budacu de Jos.

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită să participați la ultima acțiune de voluntariat a anului în proiectul „Fii arheolog pentru o zi!”

Acțiunea se va desfășura în pădurea Poșot, pe drumul spre Budacu de Jos.

În pădurea respectivă, Dan Ioan Abrudan a descoperit cu detectorul de metale, în vara acestui an, un tezaur de monede romane imperiale de argint.

Averea unui luptător dac, descoperită la doi pași de Bistrița, în Vinerea Mare

Tot acolo, Daniel Timofe a descoperit două medalioane de aur din secolele IV – VI, care aparțin epocii migrațiilor – argumentează cei de la Muzeul Județean Bistrița.

Toți cei interesați să participe alături de noi la această acțiune sunt rugați să se înscrie pe adresa de e-mail: [email protected].

Înscrieri se fac și la numărul de telefon 0740.75.34.42, la muzeograf Sofia Adriana Stancu”, au transmis organizatorii.

Nu este prima oară când arheologii muzeului se implică astfel în viața comunității: 

Biserica de la Vermeș, exemplu de „istorie la cald”. Cum au ajuns voluntarii să îi afle și spună povestea:

Ce faci în vacanță? Muzeul Bistrița-Năsăud te așteaptă la voluntariat, să elucidezi misterele Bisericii Evanghelice de la Vermeș

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...