30.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Aurelia Dan către Bogdan Ivan: Participarea doamnei inspector la evenimentul politic a fost un act voluntar, fără vreo legătura cu instituția noastră

Deputatul Bogdan Ivan a solicitat demiterea inspectorului Mărioara Jauca. Asta după ce au apărut imagini în spațiul public de la Congresul PNL. ”Participarea la eveniment a fost voluntară, fără a interfera cu agenda instituției„ a replicat Aurelia Dan.

În urma congresului PNL din weekend au apărut imagini ”nedemne” cu inspectorul școlar Mărioara Jauca.

VIDEO EMOȚIONANT: S-au dus zmei și „șoșoace” la București și s-au întors „căpreoare” cu ochi umezi…

În urma acestor imagini, deputatul Bogdan Ivan a adresat o scrisoare deschisă atât ministrului Educației cât și inspectorului șef al ISJ BN. Acesta solicita demiterea inspectoarei.

Scrisoare deschisă din partea deputatului Bogdan Ivan Gruia, pentru ministrul Educației și Aurelia Dan, inspector școlar general ISJ BN

Inspectorul general al ISJ BN, Aurelia DAN, a trimis un răspuns tânărului deputat

Stimate domnule deputat, Bogdan Ivan Gruia,  ca răspuns la interpelarea dvs publica referitoare la conduita d-nei inspector Bozga (Jauca) Marioara, inspector școlar pentru management instituțional în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița Năsăud, va comunicam urmatoarele:

 • Doamna inspector și-a început activitatea în Inspectoratul Scolar Județean BN în iunie 2019, fiind numita prin detașare în interesul învățământului, cu avizul Ministerului Educației. Aceasta detașare a fost reconfirmata și la începutul anului scolar 2021-2022, cu acordul părților, iar la data de 1 septembrie 2021 (când a începutul mandatul meu de inspector școlar general) doamna inspector era deja reconfirmată în această funcție.
 • Participarea doamnei inspector la o acțiune publică a fost un act voluntar, asumat, care nu are nicio legătură cu agenda publică a institutiei pe care o reprezintă.
 • Dreptul la libera exprimare și libertatea de asociere sunt drepturi constituționale, garantate și exercitate de fiecare cetățean.

Funcția de inspector școlar este însă o funcție publică teritorială, o funcție a statului, care privește o întreaga comunitate la dispoziția căreia ne aflam. În plus, codul de conduita al persoanelor care dețin funcții publice impune o anumita atitudine în interiorul  și in afara sistemului, bazata în primul rand pe respectarea ordinii de drept și a bunelor moravuri.

Instituția Inspectoratului școlar dezaproba conduita d-nei inspector la acel eveniment public, in primul rand prin nerespectarea masurilor de siguranță în contextul pandemiei și prin prejudiciul de imagine adus instituției.

Mentionez faptul ca unul dintre dezideratele instituționale din acest an școlar este legat de (re) credibilizarea instituției, prin profesionalizare, valorizare, integritate și meritocratie.

Ne cerem scuze public pentru situația creata și îndemnăm  în continuare elevii, părinții, cadrele didactice, alți membri ai comunității școlare să fie responsabili, să respecte măsurile de siguranță și să nu încurajeze astfel de practici care pot submina eforturile tuturor celor interesați de menținerea siguranței, sănătății și ordinii de drept în aceste vremuri dificile pentru toți.

Alegem să fim responsabili și să continuăm să învățăm în siguranță!

 

Aurelia Dan, inspector școlar general.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Da, doamnă inspector general, aveți dreptate. Colega dv. ar trebui totuși premiată pentru voluntariat conform zicalei: Și v-ați decorați voi între voi când lupta este în desfășurare! Apropo, tocmai am citit pe tema asta un articol din presa locală intitulat “42 de profesori, inclusiv inspectorul general, premiați pentru voluntariat”

 2. Doamna Inspector Scolar General, scuzele dumneavoastra nu ajung, macar o mustrare publica din partea dumneavoastra ar trebui!!!
  Aici nu ma refer la nerespectarea regulilor sanitare neaparat, ma refer la manifestarea in public, neprovocata, a doamnei „INSPECTOR”, la inversunarea, incrancenarea cu care isi exprima sentimentele – zici ca este o persoana posedata, ncidecum un om cu pregatire care activeaza in mediul academic.
  Va recomand sa supuneti analiza acestui comportament unei comisii de specialitate – mi se pare muuuult mai grava aceasta manifestare decat episodul nefericit petrecut anul trecut (provocat, incitat si filmat de elevi) – cu doamna profesor doctor Fulga!!!

  • ca sa nu mai vorbim de faptul ca doamna asta inspectoare nu are publicata declaratia de avere si nici de interese si castiga din bani publici peste 100 milioane/luna – asta in comparatie cu dna Fulga, care nu stiu daca atinge 40 milioane/luna!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...