7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

BISTRIȚA: Capodopere, jazz, poezie, muzică patriotică și un recital extraordinar de pian

Azi la Sinagogă, avem parte de un recital de capodopere, de la ora 19:00, susținut de pianistul Sorin Petrescu, solist al Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, în timp ce la Casa de Cultură a Sindicatelor – de la ora 18:00 – avem întâlnire cu poezia feminină. Surprizele nu se opresc, însă, aici! Urmează câteva zile incendiare:

Sunteți cu toții invitați joi 26 aprilie 2018, de la ora 19:00, la Sinagoga din Bistrița la un Recital de capodopere susținut de pianistul Sorin Petrescu, solist al Filarmonicii „Banatul” din Timișoara. În program: Brahms (Sonata nr.3), F. Chopin (Scherzo nr.1, Nocturna nr. 13, Scherzo nr. 3, Mazurca și Poloneza în La bemol Major)

Tot astăzi, începând cu ora 18:00, Cenaclul „George Coșbuc” deschide ușile poeziei feminine tinere și criticii literare. La Casa de Cultură a Sindicatelor vor citi din creațiile lor Natalia Gheorghe, care are un volum de versuri în pregătire, și Seren Altintop, elevă în clasa a X-a la Colegiul Tehnic INFOEL, Bistrița, o promisiune a cercului Micii Blandieni Bistrițeni de la Palatul Copiilor. Profesoara Carmen Burje va prezenta o recenzie pe marginea romanului Înalt este numele tău, de Ioana Bradea, apărut la Editura Humanitas, în 2017, recenzie în curs de publicare în Revista Mișcarea literară. „Tânărul Paul Vlad Rusu va susține un microrecital de muzică folk, iar la întâlnire sunt așteptați și bine-veniți toți iubitorii de cultură….!”, a precizat Olimpiu Nușfelean, președintele Cenaclului.

Vineri 27 aprilie, ora 19:00, la Sinagoga din Bistrița avem șansa să participăm la un recital de chitară clasică: „De la Paganini la Piazzolla”, alături de Costin Soare –  chitară. Va fi un concert cu un repertoriu care porneşte de la muzica lui Niccolò Paganini, celebrul violonist care, lucru mai puţin ştiut, era şi un pasionat chitarist, şi ajunge în lumea celui care a reinventat tangoul în secolul XX, Astor Piazzolla. Astfel, invitat într-o călătorie muzicală în lumea romantismului şi a neoromantismului de la începutul secolului XX, publicul va mai putea asculta lucrări ale unor compozitori precum Francisco Tárrega, Manuel de Falla, Isaac Albeniz, Heitor Villa-Lobos, pendulând între virtuozitate şi delicateţe, între energie intensă şi intimitate. În deschidere evoluează și Alexandru Grecu, elev la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița.

Cele două concerte sunt oferite de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Societatea de Concerte din Bistrița.

 

Sâmbătă, 28 aprilie 2018, de la ora 20, la Sinagoga din Bistrița ne delectăm cu jazz…!

Sunteți poftiți la un concert susținut de Nickel & Rose – din nou la Bistrița, după cum își amintesc pasionații acestui gen muzical, care i-au ascultat pe cei doi muzicieni și anul trecut, în februarie …Un duo altfel, din Milwaukee, Wisconsin – gata să-şi surprindă publicul cu un stil propriu, influenţat de blues și jazz şi nuanțat în plus cu Soul, Americana, Gypsy, muzică africană sau arabă. Parteneri ai evenimentului – Societatea de Concerte Bistriţa și Green Hours.

NOI SUNTEM AI ROMÂNIEI – se intitulează concertul extraordinar de folclor și muzică patriotică susținut de Corala bărbătească „Armonia”  Orchestra folclorică „Muzica Divertis”. Orchestrația îi aparține lui Valeriu Cașcaval și Ion Croitor, conducător artistic este Anton Slavici, iar Dirijor – Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru.

Spectacolul va avea loc la Centrul Cultural Dacia, Sala Valeria Peter Predescu – tot sâmbătă, 29 aprilie 2018, de la ora 19:00. Biletele se găsesc la casieria Centrului Cultural Dacia, prețul unui bilet fiind de 20 lei.

Luni, 30 aprilie, de la ora 19:00, la Sinagogă avem parte de recital extraordinar de pian – Natura în Muzică – susținut de pianistul rus Alexei Nabioulin. În program, alte capodopere ale muzicii clasice – semnate de Piotr Ilici Ceaikovski („Anotimpurile” op. 37) și Claude Debussy („Preludii” caiet I și „Arabesque” No. 2).

Eveniment organizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură, în parteneriat cu Societatea de Concerte Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...