1.2 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

„Droguri și politică” – provocarea fostului primar Sîngeorzan pentru deputații bistrițeni

Bistrița-Năsăud ocupă locul II național la consumul de droguri. Fostul primar al comunei Feldru a lansat o provocare pentru deputații bistrițeni. „Vă pasă de viețile tinerilor, de dramele părinților, sau doar de voturi? Aștept răspuns!”, a scris Ștefan Sîngeorzan.

Consumul de droguri este un fenomen ce crește exponențial în județul nostru. Bistrița-Năsăud a ajuns pe locul II la nivel național la consum.

Dacă nu cu mult timp în urmă pe cei drogați trebuia să îi „cauți”, acum îi găsești la tot pasul: pe stradă, prin parcuri, la volan.

O astfel de întâlnire l-a „răscolit” pe fostul primar al comunei Feldru.

Ieri am întâlnit un copil, n-are 18 ani, pe care nu l-am văzut de mult și era să nu-l recunosc. A plâns, a recunoscut că se droghează, regretă dar e greu să se lase, deoarece știți cât e de greu. Nu vreau să dezvolt subiectul, nu sunt specialist în domeniu, dar o știm cu toții cât rău fac drogurile”, a scris Ștefan Sîngeorzan pe pagina sa de Facebook.

Așa s-a născut „provocarea pentru deputații Bistriței”

În urma întâlnirii cu acel adolescent, fostul primar al comunei Feldru a lansat o provocare deputaților bistrițeni:

Droguri și politică.

Uite fac o provocare publică pentru domnii deputați Bogdan Ivan Gruia, Daniel Suciu și Diana Morar, deoarece ei sunt la putere și depinde și de votul lor. Da, despre droguri e vorba.
Un subiect foarte important, dar despre care doar se vorbește și se face foarte puțin. Consumul de droguri a luat o amploare de nedescris. Doar în comuna noastră știu zeci de cazuri, unele depistate, dar cele mai multe nu (…). Pentru limitarea traficului de droguri sunt organe abilitate, care așteaptă de peste 3 ani elaborarea Legii care să-i ajute în dificila lor misiune, dar această lege zace abandonată în parlament. Din acest motiv fac publică această provocare pentru deputații noștri. Cu cât întârzie emiterea acestei legi, cu atât vor fi mai multe vieți distruse.
Vă pasă de viețile tinerilor, de dramele părinților, sau doar de voturi? Întreb, nu acuz. Știu că urmăriți postările mele, domnilor deputați. Aștept public răspunsul dumneavoastră. Mulțumesc anticipat!”, a scris Sîngeorzan.
Ca la orice postare despre subiectul „droguri”, și la aceasta s-a evidențiat cea mai spinoasă problemă:
  • ”se vorbește mult dar nu se face nimic!” – sunt comentariile cele mai des întâlnite

Vorbă multă și fapte… puține

Deși de luni de zile, la fiecare întâlnire a autorităților, reprezentanților instituțiilor și ONG-urilor, etc, inevitabil se ajunge la această discuție, faptele sunt prea puține.

La începutul lunii iunie, la Prefectură a avut loc o „întâlnire de gradul ZERO” cu reprezentanți ai instituțiilor, oamenilor legii, reprezentanți culte și ONG-uri. S-a cerut realizarea PÂNĂ în 14 iunie a unui plan de acțiune pentru combaterea/stoparea consumului de droguri.

Întrebați în 17 iunie CE SE AUDE de planul respectiv, răspunsul a fost… „dureros”.

Potrivit d-nei Borcani, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Andtidrog din Bistrita-Năsăud, au fost înregistrate propuneri. Acestea au fost notate în plan, iar acest plan a fost trimis la Agentia Natională Antidrog, ieri, 16.06, pentru avizare. După ce acesta va primi avizarea ANA va fi suspus aprobării din Hotărâre de CJ, undeva după 8 iulie. Abia din septembrie vor fi derulate acțiunile concrete. Planul va fi public după ce va fi aprobat”, a transmis, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bistrița Năsăud.

A fost derulată o acțiune prin care tinerii au putut „testa” cum se simte efectul drogurilor/alcoolului, cu ”ajutorul” ochelarilor. Acțiunea de acest fel a avut loc în zona Mall-ului, dar și la festivitatea de sfârșit de an de la Gimnazială „Lucian Blaga”.

FOTO/VIDEO: Elevii de la „Lucian Blaga” au văzut la propriu cum se manifestă alcoolul și drogurile!

Despre problema drogurilor la noi în județ, Bistruițeanul.ro a scris nenumărate articole, printre care:

Omul de televiziune Dragoș Pătraru, mesaj pentru ministrul Bode: „La Bistrița sunt mari probleme cu drogurile în școli”

VIDEO – DROGURI PRINTRE TINERI: Și CJ BN ia atitudine! Se lasă cu plângere împotriva comisarului antidrog

VIDEO – DROGURI PRINTRE TINERI – S-au trezit consilierii locali: Bistrița e pe locul II la consum

DROGURI PRINTRE TINERI: Oamenii legii încearcă să stopeze oferta, dar de „cerere” CINE se ocupă?!?

DROGURI PRINTRE TINERI: Tu știi cui trebuie să te adresezi când te prinde „vraja” drogurilor?!?

VIDEO – DROGURI PRINTRE TINERI: CUM ajungi să consumi droguri! Mărturia unui tânăr bistrițean, dependent timp de 13 ani

VIDEO – DROGURI PRINTRE TINERI – Un fost dependent de droguri, timp de 13 ani: Atitudinea familiei e esențială

DROGURI PRINTRE TINERI – INCREDIBIL: La Maieru, drogurile se servesc la WC

VIDEO Mărturia unui tânăr condamnat pentru trafic de droguri: „Dacă ar veni o persoană ca mine să o angajez la firmă, nu aș angaja-o”

Nimic deosebit, decât consum de droguri la Hustle Music Festival

ÎNGRIJORĂTOR! 15 adolescenți din județ au cerut anul trecut ajutor specializat pentru a se lupta cu dependența de droguri

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Se știe ca unul din consilierii locali PSD e tatal dealerilor din Bistrița, el ii scapă, el are relații politice. Se face ceva pentru asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.