6.8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

După un an dezastruos, în 2021, proprietarii de localuri vor plăti pentru terase doar jumătate din chirie

Potrivit unui proiect de hotărâre care se va afla mâine pe masa consilierilor locali, proprietarii de localuri vor plăti anul viitor doar jumătate din chirie pentru amenajarea teraselor. Este vorba despre spațiul de pe domeniul public ocupat vara de localuri.

Consiliul Local Bistrița va vota, într-o ședință extraordinară ce va avea loc mâine, stabilirea impozitelor și taxelor locale datorate de persoanele fizice și juridice din Bistrița pentru anul 2021.

Potrivit proiectului, pentru 2021 se propune indexarea impozitelor și taxelor locale cu rata inflației, ceea ce înseamnă că anul viitor va trebui să ne așteptăm la taxe locale mai mari. Asta dacă proiectul de hotărâre va fi votat în forma prezentată de inițiator.

Se va reduce cota de impozitare în cazul stabilirii impozitului pe clădiri cu destinație nerezidențială, deținute de persoanele juridice, de la 1,3% la 1,25%. De asemenea, localurile care vor să își amenajeze vara viitoare terase pe domeniul public vor plăti primăriei doar jumătate din chiria percepută în 2020.

Cei care vor plăti cu anticipație impozitul pe clădiri, pe teren sau pe mijloace de transport până la data de 31 martie vor avea parte de o reducere cu 10% a acestora.

Li se vor șterge bistrițenilor datoriile mai mici de 5 lei, iar organizațiile nonprofit vor plăti doar 50% din taxa pentru clădirile și terenurile utilizate.

Vor fi scutite de impozit clădirile monument istoric, muzeele sau casele memoriale, exceptând cele folosite pentru activități economice. Vor fi scutite de impozit clădirile și terenurile utilizate pentru furnizarea de servicii sociale de către ONG-uri sau întreprinderi sociale sau clădirile folosite pentru desfășurarea de activități sportive.

Primăria Bistrița va încasa cu 850.000 de lei mai mult față de anul acesta prin indexarea ratei inflației și cu 750.000 de lei mai puțin în urma reducerii chiriei localurilor pentru terase.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...