12.7 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

După un an dezastruos, în 2021, proprietarii de localuri vor plăti pentru terase doar jumătate din chirie

Potrivit unui proiect de hotărâre care se va afla mâine pe masa consilierilor locali, proprietarii de localuri vor plăti anul viitor doar jumătate din chirie pentru amenajarea teraselor. Este vorba despre spațiul de pe domeniul public ocupat vara de localuri.

Consiliul Local Bistrița va vota, într-o ședință extraordinară ce va avea loc mâine, stabilirea impozitelor și taxelor locale datorate de persoanele fizice și juridice din Bistrița pentru anul 2021.

Potrivit proiectului, pentru 2021 se propune indexarea impozitelor și taxelor locale cu rata inflației, ceea ce înseamnă că anul viitor va trebui să ne așteptăm la taxe locale mai mari. Asta dacă proiectul de hotărâre va fi votat în forma prezentată de inițiator.

Se va reduce cota de impozitare în cazul stabilirii impozitului pe clădiri cu destinație nerezidențială, deținute de persoanele juridice, de la 1,3% la 1,25%. De asemenea, localurile care vor să își amenajeze vara viitoare terase pe domeniul public vor plăti primăriei doar jumătate din chiria percepută în 2020.

Cei care vor plăti cu anticipație impozitul pe clădiri, pe teren sau pe mijloace de transport până la data de 31 martie vor avea parte de o reducere cu 10% a acestora.

Li se vor șterge bistrițenilor datoriile mai mici de 5 lei, iar organizațiile nonprofit vor plăti doar 50% din taxa pentru clădirile și terenurile utilizate.

Vor fi scutite de impozit clădirile monument istoric, muzeele sau casele memoriale, exceptând cele folosite pentru activități economice. Vor fi scutite de impozit clădirile și terenurile utilizate pentru furnizarea de servicii sociale de către ONG-uri sau întreprinderi sociale sau clădirile folosite pentru desfășurarea de activități sportive.

Primăria Bistrița va încasa cu 850.000 de lei mai mult față de anul acesta prin indexarea ratei inflației și cu 750.000 de lei mai puțin în urma reducerii chiriei localurilor pentru terase.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!