19.1 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 13, 2024

După un an dezastruos, în 2021, proprietarii de localuri vor plăti pentru terase doar jumătate din chirie

Potrivit unui proiect de hotărâre care se va afla mâine pe masa consilierilor locali, proprietarii de localuri vor plăti anul viitor doar jumătate din chirie pentru amenajarea teraselor. Este vorba despre spațiul de pe domeniul public ocupat vara de localuri.

Consiliul Local Bistrița va vota, într-o ședință extraordinară ce va avea loc mâine, stabilirea impozitelor și taxelor locale datorate de persoanele fizice și juridice din Bistrița pentru anul 2021.

Potrivit proiectului, pentru 2021 se propune indexarea impozitelor și taxelor locale cu rata inflației, ceea ce înseamnă că anul viitor va trebui să ne așteptăm la taxe locale mai mari. Asta dacă proiectul de hotărâre va fi votat în forma prezentată de inițiator.

Se va reduce cota de impozitare în cazul stabilirii impozitului pe clădiri cu destinație nerezidențială, deținute de persoanele juridice, de la 1,3% la 1,25%. De asemenea, localurile care vor să își amenajeze vara viitoare terase pe domeniul public vor plăti primăriei doar jumătate din chiria percepută în 2020.

Cei care vor plăti cu anticipație impozitul pe clădiri, pe teren sau pe mijloace de transport până la data de 31 martie vor avea parte de o reducere cu 10% a acestora.

Li se vor șterge bistrițenilor datoriile mai mici de 5 lei, iar organizațiile nonprofit vor plăti doar 50% din taxa pentru clădirile și terenurile utilizate.

Vor fi scutite de impozit clădirile monument istoric, muzeele sau casele memoriale, exceptând cele folosite pentru activități economice. Vor fi scutite de impozit clădirile și terenurile utilizate pentru furnizarea de servicii sociale de către ONG-uri sau întreprinderi sociale sau clădirile folosite pentru desfășurarea de activități sportive.

Primăria Bistrița va încasa cu 850.000 de lei mai mult față de anul acesta prin indexarea ratei inflației și cu 750.000 de lei mai puțin în urma reducerii chiriei localurilor pentru terase.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Asistența în caz de pană și avarie, de la Mercedes-Benz

Soluția pentru mobilitate Mobilo Cu Mobilo, ajungi la destinație. Cu Mobilo, ajungi la destinație. Soluția de mobilitate Mobilo...