14.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

Experiența unui fost primar cu un medic din Spitalul Județean de Urgență Bistrița: ”Eu n-am venit din Franța să iau plicuri..”

Soția i-a ajuns de urgență la spital, în Bistrița. A „căzut” pe mâinile medicului Sever Moldovan. „Trăiește! …I-am cerut să mă lase să îi fac măcar o poză, că a zis că el n-a venit din Franța să ia plicuri!” a povestit Ștefan Sângeorzan, soțul femeii salvate, fost primar al comunei Feldru.

Fostul primar al comunei Feldru, Ștefan Sângeorzan, a trecut prin momente grele. Soția i-a ajuns de urgență la spital, în Bistrița, acum trei luni. Aici a ajuns pe mâinile medicului Sever Moldovan.

Deși „așteptau să-i aprindă lumânare la cap”, au ajuns să spună: TRĂIEȘTE!

Iar zilele trecute, Ștefan Sângeorzan s-a gândit să împărtășească această experiență și să-i facă un portret ”OMULUI și medicului Sever Moldovan”.

Ce face un om când are sufletul încărcat cu povești negative? Firește caută povești pozitive, să-l reîncarce. Iar dacă nici asta nu-i o poveste reală și de suflet, apoi care?

Pe scurt, e vorba de domnul doctor chirurg Sever Moldovan de la Spitalul Județean Bistrița. Acest OM, da – cu majuscule, a salvat vieți! Știu, veți zice că doar Dumnezeu dă și ia viața cuiva și aveți dreptate! Dar și Dumnezeu lucrează prin oameni!

Doi ani în Pakistan și vreo 8 în Franța, la Paris în unul din cele mai mari spitale. De câțiva ani a revenit în România, că și aici sunt oameni, care de multe ori suferă, ori pleacă la cele sfinte că nu are cine să-i opereze.

Eu, poate sunt subiectiv, cum ai putea să fi altfel, când îți vezi pe cineva drag că se stinge ca o lumânare?? Așa era soția mea, în urmă cu trei luni, în comă, cu o hemoragie internă și alte boli, fără puls, la UPU, așteptând să-i aprindem lumânarea.

Cum Dumnezeu a vrut ca nepoțelele, copiii și eu să ne mai bucurăm de ea, atunci din zi liberă, în miezul nopții, a venit salvatorul. Iar după 3 ore de operație, domnul președinte Radu Moldovan, care era pe hol cu mine și copilul, ne-a îmbrățișat și ne-a spus: TRĂIEȘTE! Ne-a arătat mesajul celuilalt Moldovan, unde scria TOTUL E BINE.

Azi am venit la control, la ora 6 dimineața, că apoi intră într-o nouă operație! L-am rugat să-mi dea voie să-i fac o poză, alături de cea care-l poartă în rugăciuni. Altceva n-a vrut să primească, zicându-ne: Eu n-am venit din Franța să iau plicuri! E adevărat, acolo câștigam mai mult, dar azi, aici în Bistrița sunt mulțumit de condiții, de salariu și de faptul că pot fi de folos semenilor.

Un mare mulțumesc din suflet domnule doctor, că existați!”, a scris Ștefan Sângeorzan pe Facebook.

Despre medicul Sever Moldovan, Bistrițeanul.ro a scris aici:

VIDEO – CUM vede chirurgul Modovan Spitalul Județean, comparativ cu cele din Franța sau Pakistan, unde a lucrat

VIDEO – Dr. Sever Moldovan: Bistrițenii erau mai viguroși când am plecat!

VIDEO: Chirurgul Sever Moldovan, unul dintre cei mai iubiți chirurgi, a făcut zeci de operații în premieră, la Bistrița

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...