-9.3 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

FOTO – Ar vrea să colecteze selectiv, dar n-au unde! „Am fi onorați să se găsească soluții”

Tariful la salubritate a crescut în Bistrița. Autoritățile insistă pe colectare selectivă. Cu toate acestea, unii ar vrea să facă ce trebuie, dar nu pot. „Am fi onorați dacă s-ar găsi soluții”, transmit locuitorii unui cartier.

În ședințele de CJ BN și Consiliu Local s-a adus la cunoștință, în ciuda unor opoziții, faptul că tariful la salubritate a crescut.

Șeful ADI Deșeuri, dar și autoritățile locale sau județene au insistat asupra colectării selective. Valorificarea deșeurilor reciclate corespunzător ar aduce bani primăriilor, iar asta s-ar vedea în factura mult mai mică pentru salubritate.

Cu toate acestea, unii bistrițeni se văd în imposibilitatea de a fi cetățeni responsabili. Este și cazul unor locuitori din cartierul Subcetate. Aceștia ar vrea să colecteze selectiv, dar nu au unde.

Bună ziua! Sunt din Bistrița, locatar al imobilului din Cartier Subcetate Nr 61 F. Referitor la selectarea gunoiului:

În cartier nu sunt containare semi-îngropate. Am fi onorați ca cei de la Supercom și A.D.I Deșeuri să găsească o soluție și pentru acest cartier.

Locatari ai blocurilor Nr 61 A, B, C, D, E, F, G și Nr 63 înțeleg să recicleze corespunzător. Dar cei care se ocupă de acest lucru nu pun la dispoziție spatiu adecvat.
Se ridică gunoiul și de 5 ori pe săptămână, dar pentru ce ?!? Containarele sunt de un metru cub. Iar dacă sunt pline cu cartoane și peturi din sticle de plastic, atunci fracțiunile umede compromit peturile, cartonul, folia. 
Am rugat locatarii să pună deoparte cartonul. Dar vine Supercom și ridică totul la comun. Pe aceste ferestre (n.r. – din imagine ) se aruncă gunoiul. Taxa de gunoi se mărește, dar nu avem la dispoziție containare semiîngropate”, a transmis redacției Florin M.

Despre majorarea tarifelor, CINE va plăti taxa majorată, cât și programul de colectare, mai jos:

VIDEO: Aproape jumătate din consilierii CJ au votat împotriva majorării taxelor pentru salubritate: „Trebuie să avem empatie”

Ioan Turc: Primăria Bistrița va suporta diferența la taxa mărită pentru gunoaie

CÂT vom plăti pentru gunoi din luna mai. Fiecare primărie își va stabili tariful:

ADI Deșeuri: Program colectare deșeuri în luna iunie, în municipiul Bistrița

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...