7.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

FOTO: CE mai aruncă bistrițenii-n canalizare?!? Pături, haine și covoare

Stațiile de pompare și de epurare nu pot funcționa așa cum trebuie din cauza mizeriilor ce ajung în ele. Uneori, conductele se înfundă cu …haine, pături și covoare!

Angajații Aquabis nu reușesc să se „plictisească„. Una dintre cele mai dese activități pe care le desfășoară e curățarea stațiilor de epurare sau pompare a apei.

Acestea se înfundă cu tot felul de mizerii pe care oamenii le aruncă în toaletă sau în canalizări.

”De data aceasta vă prezentăm câteva imagini de la Stația de epurare Bistrița și de la Stația de pompare apă uzată Arcalia”- transmit aceștia

problema e că nu sunt doar ”mizerii mărunte”, ce ajung la toaletă în loc de coșul de gunoi.

Unii aruncă TOT ce le cade în mână.

În stațiile de epurare ajunge întreaga cantitate de apă provenită din canalizare, inclusiv obiectele ce nu ar trebui aruncate în toaletă, ci în coșul de gunoi.

Mai mult decât atât, există cazuri în care sunt ridicate capacele de cămin de pe colectoare (conducte de mari dimensiuni ce transportă apa uzată din rețeaua localității înspre stația de epurare) și sunt aruncate obiecte de mari dimensiuni precum:

  • haine
  • pături
  • covoare
  • crengi etc. care ajung să blocheze accesul apei uzate în stație” explică angajații Aquabis.

Costurile necesare reparațiilor în astfel de cazuri sunt mari. Dar este un cost pe care îl plătim cu toții, și care e PREA MARE ca să fie ignorat.

”Pe lângă faptul că intervenția și mentenanța la stațiile de pompare și la stațiile de epurare a căror funcționare este întreruptă datorită blocajelor presupune costuri mari, cel mai mare cost pe care îl plătim este sănătatea noastră a tuturor.

Aquabis S.A. face astfel un apel către consumatori să nu mai arunce în căminele de racord și în căminele colectoare resturi menajere. Rețeaua de canalizare este construită pentru colectarea și epurarea apelor uzate menajere. Vă chemăm alături în demersul de-a construi, împreună, un mediu curat și sănătos” e apelul făcut de cei de la Aquabis.

 

MAi jos, informații despre alte lucruri aruncate în canalizare:

Ce mai aruncă bistrițenii în canalizare? Ce spuneți de un cadru de motocicletă!

FOTO: Ce au descoperit lucrătorii Aquabis în sistemul de canalizare

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: