-0.1 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

FOTO/VIDEO: Bistrița protestează! Sute de bistrițeni susțin diaspora cu steaguri și vuvuzele

Sute de bistrițeni sunt alături de protestatarii din București. Înarmați cu steaguri și vuvuzele, aceștia protestează în fața Instituției Prefectului.

În piațeta din fața Instituției Prefectului s-au adunat în prima jumătate de oră de la debutul protestului mai bine de 200 de bistrițeni.

Printre ei regăsim mulți adulți care au venit cu copiii, pensionari, avocați și chiar primari. Primarul comunei Runcu Salvei, Anchidim Pavelea, a venit în piațetă înarmat cu o portavoce. Avocatul Ioan Someșan a ales să susțină protestul diasporei în costum popular.

UPDATE 20:05

Numărul protestatarilor a ajuns la 300. Întrebat de ce a venit în piață, un bistrițean a replicat: „Păi cum?! Au venit oamenii din Canada și noi să stăm în casă? Măcar la noi în oraș să ieșim”. Printre protestatari s-au numărat și mulți copii de doar câțiva anișori, care fluturau stegulețe sau își ajutau părinții să țină pancarte.

În jurul orei 20:00, protestatarii au pornit spre Biserica Evanghelică. Șoferii care tranzitau zona au așteptat cuminți ca grupul să traverseze strada.

UPDATE 20:40 

Puțin după ora 20:30, protestatarii au ajuns în fața statuii poetului Andrei Mureșanu, în fața Primăriei. De acolo s-au deplasat pe strada Gheorghe Șincai, oprindu-se în fața sediului PSD Bistrița-Năsăud, unde au scandat mesaje împotriva partidului de guvernământ.

UPDATE 21:30

În Centrul Istoric au fost aproximativ 600 de bistrițeni care au protestat. Aceştia au pornit spre zona Decebal, scandând.

Totuşi, pe traseu, unii au părăsit mulțimea, mergând spre casele lor

[arve url=”https://youtu.be/FINnSTokM3k” /]

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/htgmGnezWAU” /]

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.