25.6 C
Bistrița
vineri, iunie 21, 2024

FOTO/VIDEO: O vizită nocturnă neobișnuită, la Bistrița

Bistrița a fost vizitată azi-noapte de un…musafir neașteptat! Un jder de copac a fost văzut într-o zonă publică a orașului.

Bistrița e obișnuită deja cu fel și fel de musafiri.

Ursul e ca la el acasă în orașul nostru.

VIDEO: Ursuleț la cireșe, pe Valea Jelnei

Albinele iubesc teii de pe Bulevardele Bistriței.

FOTO/VIDEO: Intervenție periculoasă, ieri, în Bistrița

Recent, chiar și șerpii se plimbau nestingheriți pe trotuar, fiind sătui de stat în cimitir.

Avem de toate-n citadina noastră! Chiar și șerpi!

Anul trecut am fost vizitați chiar și de o familie de mistreți.

BISTRIȚA: Mistreți, în plină stradă…?!?

Azi-noapte însă, micul nostru oraș a avut o vizită..neașteptată.

Un  jder de copac și-a făcut apariția în zona Altex.

Câteva persoane care l-au surprins au vrut să îl prindă, însă animăluțul era într-o vizită scurtă, fugind din nou în pădure.

Cel mai probabil și-a protejat blana- LA PROPRIU!

Conform Wikipedia:

Jderul de copac sau jderul de scorbură (Martes martes), este un mamifer carnivor nocturn din familia mustelidelor, cu blană brună-roșcată și puf ce bate spre galben și cu o pată alb-gălbuie la gât și o coada neagră.

Are greutatea de până la 1,0 -1,5 kg. Trăiește 10-12 ani.

Vânează în timpul nopții animale mici (șoareci, șobolani, iepuri), păsări (fazani etc.), culege fructe de pădure și semințe. Hrana preferată o constituie veverițele și pârșii. Este răspândit în Europa (inclusiv în România și Republica Moldova), Asia Mică, nordul Irakului și Iranului, Caucaz, Siberia de Vest. În România este răspândit în toate pădurile țării, este mai frecvent întâlnit la munte, până la limita vegetației forestiere; este găsit însă și în câmpie în păduri. Trăiește în scorburi și cuiburi pe copaci. Împerecherea are loc pe la mijlocul verii, în lunile iulie-august. Gestația durează 8 luni și jumătate. Femela fată în aprilie-mai 2-7 pui, orbi până la vârsta de 3-4 săptămâni.

Este vânat pentru blana sa valoroasă.

Este o specie folositoare hrănindu-se cu șobolani și șoareci.

 

Foto/Video- Facebook Diana Zinveliu

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Complet gresit. Cel ce a vazut marea si periculoasa salbaticiune trebuia sa alerteze ISU si Administratia sa sune la 112 sa ceara sprijinul fortelor armate si cu pustile incarcate cu glont sau tranchilizant sa il adoarma sau cu derogare de la T. Barna sa ucida aceasta faptura care a intraznit sa vina in municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: