11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

Ilegalități în Ocolul Silvic Telciu: Doi bărbați reținuți după ce au falsificat actele unui transport de lemne

Ilegalitățile în Ocolul Silvic Telciu continuă. Doi bărbați au fost reținuți de polițiști. Aceștia ar fi făcut un transport ilegal de lemne și au falsificat actele.

Polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați din Telcișor. Aceștia au făcut ”echipă bună” într-o ilegalitate. Mai exact, au falsificata ctele aferente unui transport de lemn. Materialul a ajuns într-o altă localitate, deși era destinat exclusiv cetățenilor comunei Telciu.

La data de 10 octombrie a.c., în urma probatoriului administrat într-un dosar în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de fals informatic, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au pus în aplicare 2 mandate de aduce, pe numele unor persoane bănuite de comiterea faptei. După audieri, față de aceștia, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore.

Din investigațiile efectuate de polițiștii specializați în investigarea delictelor silvice a reieșit faptul că:

  • la data de 13 septembrie a.c., un bărbat de 46 de ani, din Telcișor care avea calitatea de transportator profesionist, ar fi transportat aproximativ 10 metri cubi de material lemnos, provenit dintr-o partidă destinată nevoilor locale a cetățenilor din comuna Telciu
  • Materialul lemnos ar fi fost comercializat în comuna Șieu Odorhei, pentru suma de 5.000 de lei.
  •  pentru a ascunde proveniența materialului lemnos și pentru a putea fi comercializat, un alt bărbat de 36 de ani, din Telcișor, angajat în cadrul Ocolului Silvic Telciu, i-ar fi eliberat, în fals, documente de însoțire a materialului lemnos.

Cei doi se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, iar în cursul acestei zile vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Serviciului de Ordine Publică Bistrița-Năsăud” transmite IPJ BN.

Despre ilegalitățile din ocolul Silvic Telciu mai puteți citit aici:

Post cu dedicație la cel mai controversat Ocol Silvic din județ?!?

Mafia Pădurilor în BN: Cei mari îi ”pârăsc” pe cei mici, ca să scape ei basma curată!

FOTO/VIDEO – Mafia Pădurilor în BN – DESCINDERI la Telciu, la firmele de prelucrare a lemnului

Mafia Pădurilor în BN- Perchezițiile de la Telciu confirmă: ”blaturi”, lemn furat de mai bine de un jumătate de milion de lei

Ministrul Tanczos Barna despre perchezițiile de la Telciu: Luptăm împotriva tăierilor ilegale!

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...