18.8 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

Ioan Turc reasigură: „MIS Grup va finaliza lucrările până la 31 decembrie!”

Ioan Turc și MIS Grup s-au „bătut” în termene, în mediul online. Într-un răspuns dat redacției Bistrițeanul.ro, primarul reasigură faptul că firma va finaliza lucrările pe șantiere până la 31 decembrie 2023.

Firma MIS Grup a acționat în instanță Primăria Bistrița pentru niște penalizări întârziere plată. E vorba de lucrări anterioare administrației Turc, conform declarațiilor primarului.

MIS Grup a dat în judecată Primăria Bistrița. Pretinde penalități de 200.000 de lei

În contextul discuției despre neîncadrarea în termene, reporterii Bistrițeanul.ro au întrebat dacă firma MIS Grup se va încadra în termenul de 31 decembrie 2023.

Primarul Ioan Turc a întărit din nou faptul că lucrările la axe vor fi finalizate până la această dată.

Suntem bine cu șantierele! Se lucrează! Am avut discuții cu administratorul societății, cu staff-ul lor tehnic împreună cu staff-ul meu. Am discutat cu dirigintele de șantier, cu diriginții, cu proiectanții. Lucrurile se mișcă mult mai bine decât în trecutul apropiat. Am toate motivele să fiu încrezător că termenele vor fi realizate. O spun asumat. Nu mă joc cu declarații.

Deci contractul este una. Noi nu mai puteam modifica contractul. Procedura, în momentul în care a început, exista un anumit termen, de 24 de luni. Pentru faptul că au existat contestații, practic încredințarea s-a făcut în cadrul unei proceduri litigioase, a trecut ceva vreme. Vorbesc despre axe. Și atunci n-a mai încăput în anvelopă din punct de vedere al timpului, la momentul semnării contractului. Soluția juridică a fost să agreem un grafic de execuție a lucrărilor care să ne păstreze în timpul limită impus de cel care finanțează, adică ADR Nord – Vest.

Noi ne raportăm la acest grafic de execuție asumat de către părți și care practic este parte a contractului. Deci nu avem niciun fel de problemă din acest punct de vedere.

Chiar dacă au fost anumite dispute în spațiul public, le-am clarificat. Nu am lăsat lucrurile în aer.

Deci lucrările vor fi finalizate până la 31 decembrie 2023. Nu exclud că anumite lucrări – puține, foarte puține – și în general de pe componenta de neeligibilitate, adică lucrări pe care le acoperim noi, ca și cost, nu vor rămâne pentru primul trimestru din 2024. Dar grosul lucrărilor va fi finalizat până la 31 decembrie anul curent”, a declarat Ioan Turc.

În luna februarie, MIS Grup afirma că a aflat din presă de data limită de finalizare a lucrărilor.

Mai multe, în articolele de mai jos:

INCREDIBIL: MIS GRUP spune că a aflat din presă că trebuie să finalizeze proiectele în acest an!

Epopeea proiectelor ce-ar putea băga Bistrița în faliment continuă: MIS Grup se „bate” în vorbe cu primarul Ioan Turc

 

 

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

 1. Aceeași melodie, același refren! Nimic nou sub soare! Aceeași firmă caracatiță care este peste tot și nu termină nimic! Și lucrări de mântuială! E bine că își iau milioanele de euro și bașca plus penalități!

 2. Vor fi gata dar calitatea va lăsa de dorit ,de pe acum se vede cum se executa lucrările fără cap și fără coada alandala nici în 20 de ani nu se va asfalra su repara măcar cum a fost nu mai vorbesc de evoluție.

 3. Deocamdata ce vad eu e ca se lucreaza mult si prost.
  Numai pe str. Gh. Sincai s-a cilindrat si s-a tasat pamantul cu bolovani cat clopu cu mult balast pana in tulpinile copacilor de aliniament, desi legea 24 Spatii Verzi obliga ca administratia sa refaca fiecare locas pentru arborii de aliniament iar perimetrul trebuie sa fie minim 75cm/ 75cm.
  Am sesizat si acum alta distractie se va reveni cu scosul balastului cu zeci de roabe la treaba si alta distractie incepe.
  Nimeni din Primarie nu a vazut asta desi santierul este fix pe sub nasul lor.
  RUSINE !

 4. pariu ca nu va fi gata nimic, era vb ca in decemrie anul trecut sa fie gata metroul din decebal, trofeul pinochio merge la TUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUURCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

 5. Acest abramburit încasează 20.000 pe luna are mașină de serviciu, consilieri personali și încă câte zeci de lingăi în primărie din randul șefilor de servicii și birouri!!!
  În primaria lui peste prăjit sunt 30% funcționari care lucrează 30% pnl-isti, 30% psd-isti și 10% neamuri sau alte pile de la alte partide….cei 30% din prima categorie ii țin în spinare pe restul, primaria ar funcționa și cu cei 30%!!!
  Asta e administrația publica nu doar din Bistrița, din pacate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: