21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

ISJ Bistrița-Năsăud: Există încă școli care nu au plătit bursele elevilor pentru anul trecut

Dacă un cadru didactic sau un director nu își ia salariul este o tragedie. Dar dacă elevii nu își primesc bursa nu este nicio problemă. Copiii pot să aștepte, nu?”

Reproșul a venit din partea inspectorului școlar general, prof. dr Aurelia Dan, în ședința de ieri cu directorii școlilor din județ.

Profesoara s-a adresat directorilor din Budești, Chiochiș, Galații Bistriței, Chiuza, Leșu, Corvinești, Milaș, Vița și Reteag: 

Nu ați efectuat încă plățile burselor pe anul școlar 2020-2021! Vă rog să identificați cauzele și să ne oferiți o notă explicativă. Noi vă credem pe cuvânt că ați greșit, iar dumneavoastră vă asumați și ne spuneți de ce”, a transmis Aurelia Dan.

Inspectorul școlar general s-a referit, între altele, și la presiunea notelor pe care elevii o resimt neplăcut, după vacanța forțată de două săptămâni.

Insist asupra unei realităţi care mi-a fost semnalată încă de la începutul săptămânii. Ştim că există la nivelul cadrelor didactice presiunea notelor. Știm că perioada de evaluare este oarecum limitată. Vacanţa a fost un minus din acest punct de vedere. Dar gândiţi-vă ce înseamnă pentru un copil de gimnaziu, de clasa a V-a – a VII-a să susţină două lucrări de control pe zi, timp de cinci zile. Acestea verifică 90% cunoştinţe, din două-trei capitole.

Vă rog să le reamintiţi colegilor dumneavoastră că evaluarea sumativă nu înseamnă verificarea cunoştinţelor. Că evaluarea înseamnă şi evaluarea competenţelor, a abilităţilor și a aptitudinilor. Evaluăm competenţe, nu cunoştinţe”, a subliniat inspectorul general Aurelia Dan. 

Inspectorul şcolar general le-a sugerat directorilor de școli să încerce să schimbe puțin perspectiva. „Din categoria cum ar fi dacă…. Cum ar fi dacă profesorii care predau la aceeaşi clasă s-ar întâlni cinci minute în sala profesorală să planifice lucrările de control pentru săptămâna următoare. Să negocieze care şi când dă evaluare sumativă. Astfel încât elevul să nu fie împovărat şi obligat să susţină atâtea evaluări…

Cum ar fi dacă ar colabora mai mult şi şi-ar face planificările împreună? 

Cum ar fi dacă ar rămâne două ore în plus la şcoală, ca să corecteze testele elevilor, ca să discute un pic cu copiii dacă aceștia au nevoie de cineva…? Cum ar fi dacă şi-ar pregăti lecţiile de la şcoală? Dacă s-ar duce acasă liniştiţi ca să nu fie nevoiți  seara şi noaptea să corecteze lucrări…?”, a completat Aurelia Dan. 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Este foarte adevărat că plata acestor bănuți , pe care mulți copii îi așteaptă nerăbdători , în majoritatea școlilor (mă refer inclusiv în mediul urban ,nu doar rural), nu au o dată stabilită ci fiecare școală îi virează când le pică bine sau „când avem timp’. La fel și bănuții pentru nevoi speciale din școlile speciale (vezi Lacrima). Mda.. copii pot să aștepte , salariile să vină regulat !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...