9.8 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Lucrări de asfaltare pe varianta Beclean-Dej, pe la Braniștea. Consiliul Județean Cluj repară ”doar porțiunea sa”

Odată cu lucrările de asfaltare din județul Cluj, traficul rutier a fost deviat pe ruta ce leagă Beclean de Dej prin Braniștea. Carosabilul s-a deteriorat, iar CJ Cluj anunță lucrări de asfaltare în regim de urgență. Însă „doar pe bucata sa”.

De luni bune se fac lucrări la DN 17, în județul Cluj. Pentru a evita „zona în lucru”, s-a cerut șoferilor să folosească ruta Beclean – Braniștea – Dej, pentru ocolire. Astfel, marea parte a traficului rutier, îndeosebi traficul greu, s-a desfășurat pe DJ 172 F.

După trafic intens și după o iarnă grea, DJ 172 F s-a deteriorat, arătând „ca după bombardament”.

Radu Moldovan anunța faptul că CJ BN va da în judecată CJ Cluj pentru că au stricat drumul de la Braniștea.

Eu am cerut direcției juridice din cadrul Consiliului Județean să-mi identifice posibilitățile juridice ca CJ BN, proprietar și administrator al drumului la care faceți referire, să dea în judecată. Pe motiv că NU a fost consultat ca și proprietar, așa cum prevede legea, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj care și-a depășit atribuțiile și a deviat tot traficul greu de pe un drum european pe un drum județean. Acest drum nu are portanța la tonajul pe care îl are un drum european și efectiv ne-a distrus tot drumul județean”,  declara președintele CJ BN, aici:

Radu Moldovan: Vom da în judecată autoritățile din Cluj pentru că ne-au stricat drumul de la Braniștea

Consiliul Județean Cluj anunță lucrări de asfaltare „de urgență”. Însă DOAR pe porțiunea sa

CJ Cluj a trimis un comunicat prin care anunță că a demarat lucrări de asfaltare, DE URGENȚĂ. Totuși, lucrările sunt de la limita județului nostru spre Dej.

Consiliul Județean Cluj a demarat, în regim de primă urgență, lucrările de refacere a drumului județean DJ 172F, care asigură legătura cu județul Bistrița-Năsăud, prin comuna Mica.

Este vizată, astfel, asfaltarea unui sector în lungime de aproximativ 10 kilometri, de la km 12+950 la km 22+570.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Lucrările au demarat dinspre județul Bistrița-Năsăud înspre Dej și se preconizează ca acestea să dureze până la finalul lunii august” se arată în comunicatul CJ Cluj.

Banii pentru reparații ar veni de la Guvern și e vorba de o sumă ce trece de 6 milioane lei.

Valoarea lucrărilor de refacere a infrastructurii rutiere aferente DJ 172F este de 6.386.000 lei, banii fiind asigurați din fonduri guvernamentale pentru situații de urgență”, transmite CJ Cluj.

DJ 172 F – centură a Dejului?!?

În comunicatul său, Consiliul Județean Cluj anunță că această variantă este ca o centură a Dejului care va proteja podul peste Someș de transportul greu.

Având în vedere ca sectorul de drum vizat reprezintă, în fapt, și o centură pentru municipiul Dej, acesta va avea rolul de a decongestiona traficul, prin reducerea ambuteiajelor la traversarea podului peste Someș” se mai arată în comunicat.

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a explicat că NU renunță să lupte pentru a apăra drepturile bistrițenilor.

Nu sunt procesoman, dar nu mi se pare normal ca cineva să își bată joc de banii contribuabililor din județul Bistrița Năsăud. A fost depusă deja plângere prealabilă și nu renunțăm. Trebuie să ne recuperăm ceea ce am pierdut prin decizia pe care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis, fără să ne întrebe, să devieze traficul greu pe această rută!” a declarat Radu Moldovan.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.