11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

Minoră gravidă găsită la cerșit în centrul Bistriței

Campania de combatere a cerșetoriei scoate la lumină fel și fel de cazuri. Ieri, polițiștii locali au găsit o minoră gravidă care apela la mila trecătorilor, în centrul Bistriței.

Bistrița a fost considerată, de multe ori, „raiul cerșetorilor”. Dovada o fac persoanele care vin chiar și din alte județe pentru a apela la mila bistrițenilor.

Apte de muncă, două femei, din Sălaj și Cluj, vin la Bistrița… să cerșească!

Iar „afacerea” este una înfloritoare.

VIDEO FII REPORTER: Să numărăm împreună cu cerșetorii din Bistrița câți bani au făcut astăzi, în câteva ore

Din luna iulie 2023 încoace s-au intensificat acțiunile Poliției Locale Bistrița și ale Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bistrița privind combaterea cerșetoriei.

S-au identificat fel și fel de cazuri. În primele zile, doi copii găsiți la cerșit au fost preluați de Protecția Copilului BN.

Minori găsiți de polițiștii locali Bistrița la cerșit, preluați de Protecția Copilului

O familie a rămas fără toți cei 5 copii, pe rând, deoarece au fost găsiți la cerșit.

Și-a pus copiii la cerșit! Toți 5, luați de Poliția Locală și Protecția Copilului

Ieri, polițiștii locali și angajații DAS au găsit o minoră însărcinată care apela la mila publicului. Aceasta cerșea în centrul Bistriței.

Campania de combatere a cerșetoriei în colaborare cu Direcția de Asistență Socială a continuat și astăzi.

O minoră însărcinată care practica cerșetoria a fost identificată în zona centrală a orașului. Cazul a fost preluat de inspectorii din cadrul Direcției de Asistență Socială care vor lua măsurile legale conform competențelor.

În zona străzii Liviu Rebreanu a fost identificat un număr de 3 persoane care apelau la mila publică și au fost sancționate pentru practicarea cerșetoriei, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la suma de 1.150 lei”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Bistrița.

Totodată, autoritățile încearcă să le explice adulților găsiți la cerșit cu copiii că cea mai bună soluție e educația. 

În zona Carrefour am identificat două persoane majore însoțite de copii, cunoscute ca fiind cerșetoare. Nu erau la cerșit. Dar am încercat din nou, să le explicăm că dacă doresc un viitor mai bun pentru copiii lor, atunci includerea acestora în sistemul educațional este răspunsul. Educația este un drept fundamental al omului iar privarea copiilor de acest drept va avea ca rezultat eșecul dezvoltării personale”, au mai transmis polițiștii.

Se pare că cei care-și trimit copiii la școală, dintre cei ce practică cerșetoria, le transmit copiilor că școala e obligatorie dacă nu vor să fie despărțiți.

Eu numai vara vând flori pentru bani. Că în rest merg la școală, în Viișoara. Trebuie să merg la școală, că dacă nu mă ia Protecția Copilului. Dar aș vrea totuși să mă fac floristă și să am florăria mea. Asta visez!” a povestit reporterilor Bistrițeanul.ro „păpușa cu ochi de smarald” ce vinde trandafiri la terasele de pe Pietonal.

CE se întâmplă cu cei ce încurajează fenomentul

În Bistrița, cei care oferă bani cerșetorilor sunt sfătuiți să nu o mai facă.

Din nou, solicităm suportul bistrițenilor în combaterea acestui fenomen, prin refuzul de a oferi bani sau alte bunuri persoanelor care apelează la mila publică!”, transmit reprezentanții Poliției Locale Bistrița.

La Sângeorz Băi, în schimb, cei care încurajează cerșetoria sunt amendați.

PREMIERĂ la Sângeorz-Băi: o femeie care a dat bani și produse cerșetorilor a fost amendată

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...